מעבר לדירה חדשה+גן חדש+אח חדש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר לדירה חדשה+גן חדש+אח חדש
    נעה
    05/06/2009

שלום,
    אני אם לילדה בת שנתיים וחודשיים, ובעוד כ-4 חודשים צפויה ללדת בן.
    בנוסף, אנחנו שוקלים מעבר למגורים בעיר אחרת משיקולים שונים, אך אני חוששת שהמעבר (בסוף אוגוסט) והלידה (אמצע אוקטובר) יקשו עליה מאד. היא בגן מחודש ספטמבר השנה וטוב לה שם.
    כואב לי הלב להוציא אותה מהגן שהיא מכירה ואוהבת, להעביר אותה לבית חדש, גן חדש, וגם לאלץ אותה להתמודד עם אח חדש, כמעט בו זמנית.
    האם כבר בגיל הזה ההסתגלות לשינויים קשה או שיותר קשה לי ?... אם בסוף נחליט לעבור, איך להקל עליה את המעברים?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התמודדות עם שינויים

דפנה תייר
    06/06/2009

שינויים , גם חיוביים, נחשבים למצב לחץ. מידת וטיב ההסתגלות אליהם תלויים באופיו הבסיסי של האדם (סתגלתן או מתקשה בשינויים), בעמדתו לשינויים שלפניו ובמקורות התמיכה שלו. סביר גם להניח שעם הגיל כוחותיו ויכולותיו של האדם להתמודדות מפותחים יותר, אם כי מאידך יתכן שבגיל צעיר יותר ישנה גמישות גדולה יותר המקלה על ההסתגלות.

אתם יכולים להקל על בתכם בכך שתשתשדלו, עד כמה שאפשר, לשמר את המוכר לה: האנשים שהיא קשורה אליהם (סבים וסבתות וכד'), הרגלים שלה, סדר היום שלה וסביבה וחפצים המוכרים לה (כגון צעצועיה, מיטתה ועיצוב חדרה).
    השתדלו לשמור על הצבת גבולות גם בתקופות מאתגרות, לצד גילויי רגישות וקשב מוגברים לצרכיה. ומעל הכל - נסו לא לסבול מרגשי אשם ויסורי מצפון ומתחושה שגרמתם לה עוול - אלו לא יתרמו להתמודדות טובה עם השינויים ועלולים אףלהזיק.
    בברכה, דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו