מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגישות יתר או חוסר עניין?ש.07/06/2009
שלום רב,
יש לי בן מקסים ורגיש כבן שנתיים וחצי. מאז שנולד הביע רצון מופרז להיות בקרבתי, רק בידיים שלי.
כשגדל מעט והיה פוגש בפרצופים חדשים היה בוכה, גם כשפגש במשפחתי אחת לשבועיים היה בוכה ולא מעונין בתקשורת. רק אמא ( אפילו לא לאבא ).
מאז ספטמבר 2008 הוא בגן. בהתחלה שייכתי אותו לקבוצת ילדים בני גילו כשהוא הקטן בקבוצה, זה לא עבד ובהמלצת הגננת הורדתי אותו לקבוצת הקטנים יותר כאשר שם הוא הגדול למען ישתפר בטחונו העצמי ואכן הוא השתפר. לאחרונה- בשבועיים האחרונים הוא אינו רוצה ללכת לגן בבוקר, הענין מלווה בבכי וגם שכבר שכנעתי אותו לאחר שכנועים והסברים והבטחות הוא מגיע לגן לא בכיף ובמהלך היום כשהוא פוגש בפרצוף חדש ( של אחת העובדות מהקבוצות השניות שרק נכנסת לומר שלום ) הוא בוכה וזועק. דבר נוסף הוא מחרים את שיעור המוסיקה שכל כך אהב, לא מעוניין בשום אופן לתקשר. עליי לציין שהמדריכה שמעבירה את השיעור לא חדשה לו, הוא מכיר אותה, לא ארע שום ארוע חריג שמצדיק התנהגות זו. בבית כשמגיעים לבקר חברים שלנו הוא נצמד אליי ואט אט נפתח ( מאוד חשדן.. ), גם כלפי סבתו ששמרה עליו בעבר כשעבדתי ( כרגע איני עובדת ) ובניהם יש מערכת יחסים קרובה הוא מביע מעט הסתייגות כשאנו באים לבקר.
היום לקחתי אותו לגן לאחר שכנועים רבים, לשיעור המוסיקה לא נכנס מרצונו, היות והיה די הסטרי
כשהגענו לא הכניסו אותו , בדרך כלל כן מכניסים , הוא קצת בוכה וזה עובר לו. מנהלת הגן ייעצה לי לפנות ליועצת חינוכית.
האם התנהגות זו הינה נורמטיבית או שיש בעיה? אולי הוא פשוט חסר ענין? מיצה? האם באמת עלי לפנות ליועצת? או לפסיכולוגית? הוסבר לי שהתנהגות כזו עלולה לעכב את ההתפתחות שלו.
אודה אם תענו לי בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי התמודדות
מיכל דביר קורן08/06/2009שלום לש.
הסיבה שכנראה הומלץ לך לפנות לייעוץ קשורה במחיר שבנך משלם על התנהוגותו וקשייו הנוכחיים: מכיון שהוא משקיע משאבים רבים בהתנגדות ובסירוב, הוא אינו פנוי למשחק וללמידה באופן המתאים לבני גילו. כמה זמן הוא כבר בקוצת הקטנים? האם השינוי בהתנהגותו היה הדרגתי (הפחתה של העיניין והגברה של הסירוב והבכי) או פתאומי? שאלת על חוסר עיניין - האם להרגשתך הוא איבד עיניין גם בדברים נוספים שאהב לעשות: משחקים וצעצועים שלו, פעילויות איתך ועם אביו, מצב רוח כללי?...
קשה לדעת מהתיאור שלך מהו הגורם להתנהגותו, האם מדובר בתקופה חולפת או בקושי רגשי-נפשי משמעותי יותר, אך את מציינת כי הוא רגיש מאוד, קשור אלייך, ואני תוהה האם תגובותיו לאחרונה קשורות בעובדה שאת הפסקת לעבוד: האם הוא יודע שאת נמצאת בבית ורוצה להיות איתך עוד? האם לעובדה זאת יש השפעה אחרת על סדר יומו?
את שואלת האם "באמת" עלייך לפנות לייעוץ....מניסיוני כדאי להקשיב להמלצה של צוות חינוכי שמכיר ילד כבר תקופת זמן משמעותית. הרי ההמלצה להעבירו קבוצה התבררה כנכונה ומועילה אז אולי היא מבינה עיניין....
אוכל להמליץ לך על איש מקצוע באיזור מגורייך,
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות או חוסר עניין
ש.08/06/2009מיכל שלום,
אודה לך אם תוכלי להמליץ על איש מקצוע באזור רמת גן - גבעתיים.
תודה לך,
ש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלש.
מיכל דביר קורן09/06/2009מצטערת....איני מכירה...האם אפשרי לכם להגיע לרמת השרון לאודט (ממנהלות פורום זה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)