מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנהגותליאן08/06/2009
שלום,
אני אם לשני ילדים (בת שנתיים ובן 4 חודשים).
ביתי, בת השנתיים, נכנסה לפני כחודש וחצי למסגרת של גן (עד אז אימי טיפלה בה).
מיום שנולד לה אח, חל שינוי משמעותי בהתהגות של הילדה, ועם הכניסה לגן היא נהפכה להיות אלימה מאוד ועצבנית נורא.
מובן לי שחלו בחייה שינויים אדירים- נולד לה אח, היא צריכה להתחלק ביחס ובתשומת הלב וכו', למרות שעדיין היא מקבלת המון מכל הסובבים אותה (היא נכדה בכורה ואחיינית ראשונה לדודים שלה).
בכל הזדמנות היא מחטיפה לאחיה, ומצד שני מעניקה לו המון אהבה.
בבוקר יש מלחמות ללכת לגן, בכי מרגע שהיא מתעוררת וצרחות "לא רוצה לגן" , כשהיא חוזרת מהגן ואני שואלת איך היה היא עונה שהיה כייף.
אחר הצהריים אני לוקחת אותה למשחקיות והצגות , לבלות איתה זמן ביחד, והיא מרביצה לכל מי שעובר מנגד עיניה. מושכת בשיער, נושכת וכו'. אני תמיד מסבירה לה שזה לא בסדר ודורשת שתבקש סליחה.
אני רוצה לשאול כיצד עליי להתנהג איתה? היא ילדה פיקחית ויודעת בדיוק מה היא רוצה. האם זהו שלב שיחלוף? האם לילדה לא טוב בגן? (אני כל הזמן שומעת מהגננת דברים טובים עליה)
אני נורא מודאגת מההתנהגות שלה, ואשמח לקבל עצות להתמודדות מולה.
בתודה מראש ויום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובת פעוטות לשינויים ומעברים
מיכל דביר קורן09/06/2009שלו ליאן,
כפי שכתבת, ת\בתך עברה שינויים אדירים בחייה. בגילה הצעיר היא מתבקשת להיות 'אחות גדולה' ובתוך זה מתרגלת את העצמאות שלה: מנסה לקבוע ולהחליט, מפגינה תובענות ומרדנות ובודקת מי יישבר קודם....
אומנם חלק מזה מתאים מאוד לגילה ומאפיין את השלב, וכאמור גם ניתן להסבר והבנה בגלל המציאות המשפחתית של ילדים צעירים קרובי-גיל ועדיין צריך להבהיר לה שהתנהגות אלימה אינה מקובלת עליכם ולהגיב בהתאם כשזה קורה (להרחיק אותה מהילד שמותקף, לעודד אצלה תגובת אמפתיה לכאב שלו וכדומה).
ולגבי הגן - קשה לי לדעת מהתיאור שלך האם לא טוב לה בגן, או שמא מדובר רק בניסיון התנגדות : רוצה להישאר בבית כי אימא והתינוק בבית (האומנם?), מסרבת ללכת לגן כי רוצה לקבוע ולהחליט או אולי באמת מתקשה להסתגל לשינוי הזה. הייתי מנסה להבין יותר מהגננת איך היא משתלבת שם, כיצד משתתפת, האם יוצרת קשרים חברתיים, האם נעזרת בצוות, מה אוהבת לעשות וכן הלאה. כדאי לנסות להבין האם העצבנות והתוקפנות המאפיינת בבית מופיעה גם בגן, ואם כן, מתי - האם רק בעת מצוקה או כשגרה? האם מול צוות הגן, מול הילדים? וכדומה.
אני חושבת שאת נוהגת היטב בכך שמחפשת ליצור עבורכן זמן איכות, משותף רק לשתיכן בלי התינוק, אך אולי כדאי לעשות את זה גם בבית ולא רק ב'הפעלות' מחוץ לבית הדורשות גם התגייסות ושיתוף פעולה מצדה וצורך ב'תפעול' שלך. אולי כדאי למצוא זמן לשחק איתה בצעצועים שהיא אוהבת, לצייר, לשיר ולרקוד כפי שבוודאי עשיתן בעבר.
בהצלחה,
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)