מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות שינהאיה08/06/2009
ביתי בת 4 חודשים וחצי ועד לא מזמן ניסיתי ללמד אותה להרדם עצמאית בשיטת הרם הןרד שעבדה לתקופה של כחודש ואז שוב החלו בעיות.
התחלתי לנסות להרדימה בעזרת הנחה במיטה יציאה מהחדר לדקה וחזרה לליטופים ותפיחות וגם זה קשה מאד (לפעמים עד שעתיים של בכי כאשר אני נכנסת ויוצאת כל דקה). יש לציין שכרגע אני לא מרימה אותה ולאחר שבוע קשה המצב השתפר מאד ( היא נרדמת תוך כ 5 דקות אך שבהן אני נכנסת לסירוגין)
אני לא כ"כ בטוחה שאני מבינה האםבכלל בשלב זה שווה לנסות זאת. מצד אחד אומרים שעד גיל חצי שנה זה בעייתי ומצד שני ההרם הורד כבר לא עובד ואני קוראת המלצות לנסות אולי להתחיל לפני לעבוד על הרדמות עצמאית.
השאלה שלי האם לא עשיתי נזק כלשהוא בכך שלא הרמתי אותה???? אני אכולת ייסורי מצפון על כך. האם הדבר הכנון הוא פשוט להמתין עד גיל חצי שנה??? ואם כן מה עושים עד אז??
אשמח לתגובה ותודה רבה על העיצות המצויינות שלכן כאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה אצל תינוקות
מיכל דביר קורן09/06/2009שלום לאיה,
ראשית - תודה על הפרגון...זה חשוב לנו לדעת שישנם קוראים מרוצים......
ולגבי עינייני שינה, בתור קוראת קבועה (?) את בוודאי יודעת שאנחנו מאוד תומכות ביצירת הרגלים בכל תחום, ובוודאי בתחום ההרדמות. אומנם מקובל להגיד ששיטות ההרדמה אינן יעילות לפני גיל חצי שנה, אבל זה לא גורף לכל התינוקות. עובדה: אצל בתך זה דווקא עבד, ויתכן שהשינוי שהופיע כעת הוא רק רגרסיה ואחרי מספר לילות קשים נוספים היא תשוב להרדם עצמאית. המשותף לכל השיטות הוא כמובן היכולת להרדם לבד מתוך מחשבה שכך ניתן יהיה לשוב ולהרדם עצמאית גם במהלך הלילה. לפיכך, כל שיטה שתלויה בך (נדנוד, ידיים, הנקה וכו') פחות עדיפה על פני שכיבה במיטתה-שלה וכניסה למצב שינה בנוכחותך ואז גם בהעדרך.
בהנחה שלך ולבתך ישנו דיי זמן איכותי משותף של קרבה והנאה משותפת, בהן את נענית לצרכיה ומרימה אותה כשהיא מבקשת או זקוקה לכך, אני לא חושבת שגרמת 'נזק' כשאר נקטת בשיטה הזו, מה גם שהיא אכן פעלה. יתכן וניתן יהיה לחזור לזה בעוד מספר ימים, לנסות שוב למשך כמה ימים: אם היא למדה את זה בעבר, משך הלמידה בשנית צפוי להיות קצר יותר.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה
איה09/06/2009מיכל
ראשית תודה רבה רבה על התשובה המהירה והמרגיעה!!!
אני איתה כל היום ואני מרימה אותה כשהיא בוכה מכל סיבה שהיא. מעולם לא נתתי לה לבכות במהלך היום סתם כך...אני תמיד נענית לה ולצרכיה......בגלל זה גם נורא קשה לי עם עניין השינה כי היא תינוקת מקסימה שכמעט אינה בוכה ורק בזמן ההשכבה היא בעצם בוכה עד כדי שעתיים בכי
אני כן רואה שהמצב השתפר והיא אכן למדה כי יש אפילו ימים שאחרי דקה של בכי קל היא כבר נרדמת......ואני אמשיך עם שיטת הדקה מחוץ לחדר ואז ליטוף ותפיחות....
ושוב המון תודה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)




.jpg)
