בן שלוש ועשרה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שלוש ועשרה חודשים
    לולי
    11/06/2009

שלום, אני אם לשניים בן שנה וחצי ובן שלוש ועשרה חודשים. אנחנו ישנים כל המשפחה בחדר אחד, בני הבכור החל לבקש לישון אתנו במיטה או שאני אשן איתו ואחבק אותו, כי הוא פוחד. לשאלה ממה הוא פוחד, אומר מחלומות מפחידים, עוד לפני שהוא ישן. אני לא בטוחה שהוא פוחד מחלומות/מבין מה הם חלומות. מעולם לא התעורר מחלום מפחיד.כיצד עליי לנהוג? האם לישון אתו? אני מציעה לו לשבת לידו ולהחזיק לו יד עד שירדם-עד כה זה היה מספיק טוב, אך בשבוע האחרון הוא רוצה שאשכב לידו ואחבק אותו. אני לא חושבת שחסר לו "זמן"אמא כי אני כל יום אתו מהשעה אחת וחצי, אחרי הגן ועד שהוא הולך לישון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שלוש ועשרה חודשים

הוספת תגובה

• העצמת הילד בהתמודדותו עם פחדים

דפנה תייר
    11/06/2009

תקופה של הופעת פחדים אופיינית ביותר לילדים רבים בגילו של בנך.
    עבורם אלו פחדים ממשיים ביותר, אך אנו המבוגרים יודעים שפחדים אלו אינם רציונליים (הרי שום מפלצת/מכשפה/אריה לא באמת מסתובבים בחדר) ולכן אנו יכולים בלב שלם להרגיע את הילדים ולהבטיח להם שאין ממה לפחד.
    את המסר הזה רצוי שנעביר לא רק במילים אלא גם במעשים שלנו, הווה אומר - אל לנו להכנע ולשתף פעולה עם הדרישות השונות שלהם לשמור עליהם ולהגן עליהם, כי בעצם שיתוף פעולה מעין זה אנו משדרים להם מסרים שאינם מעצימים אותם:
    1. שיש להם כנראה ממה לפחד באמת.
    2. שאנו לא מאמינים ביכולת שלהם ובמסוגלות שלהם להתמודד עם הפחד ואף לגבור עליו.

לפיכך, רצוי שלא תשתפי פעולה עם דרישותיו של בנך. מנסיוני אני יודעת שכשהורים טועים ונענים לקפריזות של ילדם - זה רק מביא להסלמה ולהרעה נוספת בהרגלי השינה שלהם. כמובן שתשובי ותרגיעי אותו ותהיי סבלנית אליו, אך הישארות שלך איתו והיצמדות אליו לא יתרמו לשלווה של אף אחד מכם.

ובשולי תשובתי, אני תוהה לגבי העובדה שאתם ישנים באותו החדר ומהם הסיבה והרציונל המסתתרים מאחורי נוהג זה שלכם, מה מטרתו ומהן השפעותיו ותוצאותיו
    בברכת לילות טובים,
    דפנה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השערה לשאלתך

גלי מלניק
    11/06/2009

ואולי הוא רואה אותכם, הורים, ישנים מחובקים וגם רוצה?!?!?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה להשערתך

דפנה תייר
    11/06/2009

זוהי השערה לגיטימית ואולי אף נכונה, אך הורה חכם יודע שלא כל רצון של ילד חייב להיענות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנחנו לא ישנים מחובקים.

לולי
    11/06/2009

הוא הולך לישון לפנינו וקם אחרינו. אנחנו באמת לא ישנים מחובקים....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי שינה משותפת

לולי
    11/06/2009

אין שום רציונאל ובוודאי שמבחינתנו זה מצב לא אידיאלי כלל. אבל בשל אילוצים כלכליים אנו שוכרים דירה פיצפונת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההסבר.

לולי
    11/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו