ילד לא רגוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד לא רגוע
    עינב
    13/06/2009

יש לי ילד בן שנתיים מאז גיל 9 חודשים בערך הילד לא רגוע . כל מה שהוא עושה לא משביע את רצונו . במשחקים הוא לא משחק יותר מ 5 דקות וישר שוב משמעם לו . הבעיה היא שאני איתו בבית קרוב לשנתיים והילד לא בגן עקב זה שלא מצאתי עבודה המון זמן ומצב כלכלי לא מאפשר לשלם גן . הילד מאוד מתוסכל מרביץ לי ולאביו המון משהו לא נראה לו הוא זורק את המוצץ צועק ובוכה המון. רוב היום משמעם לו והאמת שגם לי גם אני מאוד מתוסכלת מהעיניין אני משתדלת לעשות לו סדר יום אך הילד לא מקבל את זה שאני צריכה לסדר את הבית לבשל לו ארוחת צהרים או לעשות דברים אחרים מלבדו וגם שאני יושבת איתו הילד לא רגוע ולא מוכן לשבת יותר מ 5 דקות לא מוצא עיניין בכלום . כך זה גם שאביו חוזר מהעבודה ומנסה לשבת איתו זה גורם לנו חוסר נוחות וחוסר עיניין לצערנו לנסות לשבת עם הילד .כולנו מתוסכלים בבית .
    לילד יש זמני ארוחות שינה ומקלחת יש גבולות . ישנם דברים שהילד רוצה שהוא לא יכול לקבל כמו כשהוא קם בבוקר הוא רוצה גלידה במקום דייסה או לפתוח את המקרר ולהוציא כל פעם משהו אחר ואני מתנגדת להם . אבל שוב הילד מרביץ ללא הפסקה ולא מוכן לקבל שאומרים לו לא . כאשר הילד מרביץ אני שמה אותו בפינת החשיבה ומסבירה לו שאסור להרביץ .הוא בוכה ומבקש לצאת כעבור שתי דקות אני מסבירה לו למה הוא ישב ושיבקש סליחה . יש משהו שאולי גורם לילד להתנהג ככה אני ובעלי מתווכחים בנינו המון ליד הילד הילד שומע אותנו מתווכים רבים ואף צועקים אני חושבת שאולי זה מה שגורם לילד להרביץ אני כבר לא יודעת מבקשת עזרה לגביי האלימות החוסר רוגע של הילד ובכלל איך להעסיק את הילד אשמח אם תעזרו לי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד לא רגוע

הוספת תגובה

• למסור את הילד לגן ומהההההההההר!!!!!

גלי מלניק
    14/06/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורה שחוק ומתוסכל

דפנה תייר
    15/06/2009

מהתמונה העולה מתיאורך אני מקבלת את הרושם ששנות האמהות הראשונות שלך עוברות עלייך כתקופה מתישה, מתסכלת ושוחקת.
    את עושה כמיטב יכולתך בתנאים אליהם נקלעת, כגון בניית סדר יום, קביעת כללים ונסיונות העסקה של בנך, אך יתכן שיכולותייך אינן מספיקות.

הטיפול בפעוט בגיל זה דורש הרבה משאבים מצכל מיני סוגים. הפעוט זקוק לחוש שההורה שאיתו פנוי אליו לא רק מעשית, אלא גם מבחינה רגשית. שההורה נהנה מהשהות עימו, מהמשחק איתו ומהטיפול בו.
    כשזו אינה החוויה של הפעוט, או כשהוא חווה הורה מתוח, שקוע בקשייו, שגם חיי הזוגיות שלו מלאי קשיים - התנהגותו של הפעוט עשוייה לשקף את כל אלו: הוא נעשה חסר שקט, חסר ריכוז, משועמם, מתוסכל ותוקפני. בנוסף לכך הוא ממילא נמצא בגיל הנחשב מאתגר ("גיל שנתיים הנורא") בו הוא בודק גבולות וזקוק להצבת גבולות מתאימה.

אני חושבת שעלייך למצוא מקורות תמיכה משני סוגים (ועפ"ר הדבר יתבטא בעלויות מסויימות):
    האחד- מסגרת או מישהו שישחרר אותך מהטיפול בילד מדי יום/פעם לכמה שעות, רצוי מסגרת בה יהיה לילד ענין וגירויים מתאימים.
    השני - מסגרת או מישהו איתו תוכלי לשוחח וקבל תמיכה והדרכה בתקופה זו של חייך.
    שני אלו יאפשרו לך "למלא מצברים" ולשוב לטיפול בפעוט בכוחות מחודשים.
    כל טוב, דפנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד לא רגוע- המשך

עינב
    15/06/2009

תודה דפנה . רציתי לשאול עוד מספר שאלות .... המצב הכלכלי שלנו בנתיים כל עוד אני לא מצאת עבודה לא מאפשר לנו ללכת לקורס או משהו שיכול לעלות בכסף כך גם לגביי גן לילד. אני מחפשת עבודה המון המון זמן ולא מצאת המצב בשוק לא טוב ואת זה כולם יודעים לצערי אני לא מצאת ועושה מאמצים רבים ומרובים אך ללא תוצאות . מה כן יש את חמתי שהוא אוהב ללכת לשם מידיי פעם נחמד לו שם יש שם ילדים בגילו .... לשם זה אפשרי פעם בשבוע לקחת אותו? ומה לגביי יעוץ והכוונה זה אפשרי דרך קופת חולים (ללא עלות )? יש לך אולי איזה ככה רעיון או דרך לתת לי איזה סדר יום מומלץ לעשות עם הילד כל עוד אנחנו במצב הזה?ולגביי המריבות שלי ושל בעלי יכול להיות שזה מה שגורם לילד גם להרביץ ? אשמח אם תעזרי לי ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו