בחירת גן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחירת גן
    אור
    13/06/2009

שלום רב , בני יהיה בן שנתיים וחודשיים בספטמבר הקרוב ואני מתלבטת לגבי בחירת גן . יש לי אופצייה לשלוח אותו לגן מוכר ובפיקוח אך עם 30 ילדים ו 3 -4 מטפלות. לעומת זאת נודע לי כי נפתח משפחתון המנוהל על ידי גנן מוסמך בעל נסיון צעיר ובעל מוטיבצייה להשקיע אשר יעבוד רק עם 5 ילדים לבד ועד 10 ילדים ,כשתתווסף לו סייעת מהילד השישי.כרגע בני הוא יהיה השני ויש לו כבר תינוקת בת שנה וחצי כעת. אני חוששת שבגן בו יש 30ילד הוא לא יזכה ליחס חם ו"ייזרק" לים מהחממה של אמא מה שעלול לפגוע בבטחונו העצמי -בני מטעה כיוון שהוא נראה ומתנהג כבוגר לגילו ,( יודע כבר צבעים,צורות,מספרים, אותיות, מדבר שוטף משפטים ועוד-אך הוא רגיש ולמשל לא חוטף צעצועים כשלוקחים לו אלא מבקש יפה ,וכו..) במשפחתון נראה שהבחור מאד רוצה להשקיעוגם חברה מכירה אותו מהלימודים והתנסתה עימו בעבודה מעשית ואמרה שיש לו המון רגש וסבלנות לילדים וגם במקום עבודתו הקודם בגן נאמר לי כך. על מה לשים את הדגש? על הצורך של בני ביחס חם או על כך שכדאי שיתנסה בקבוצה גדולה עם ילדים? אשמח לתשובה עניינית ומקיפה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בחירת גן

הוספת תגובה

• תגובה על שאלתך

גלי מלניק
    14/06/2009

היי.
    אני אומנם לא פסיכולוגית ולא בעלת הכשרה בנושא, אך אני אמא לילד בן שנה וחודש שנכנס לגן לפני שבועיים. אנחנו עשינו סקר גדול מאוד של גנים אצלנו בכרמיאל. היינו בשישה גנים שונים, שאלתי אמהות לילדים בחלק מהגנים, קראתי באנטרנט, נעזרתי בדעתה של הפיכולוגית בפורום זה, שאלתי את אחותי, שיש לה בת בגיל שנתיים וחודש שהולכת לגן מגיל 4 חודשים בפתח תקווה והספיקה להחליף גן כבר פעמיים ועוד.
    דעתי הצנועה בנושא הינה כדלקמן:
    אני לא הייתי מוסרת את ילדי בגיל שנתיים + לגן עם עוד 30 ילדים (ולא משנה העובדה שיש 3-4 מטפלות על 30 ילדים אלו) זה הרבה מאוד לילד קטן כזה ולמרות שלהיות בחברה זה טוב לילד אך לא בחברה כל כך גדולה. זו לא רק דעתי האישית אלא גם דעתן של גננות עצמן ואמהות לילדים . אחרים יגידו, כי בגן נעמת או וויצו יש 30-35 ילדים ויהיו כאלה שיגידו שכשילך לגן עירייה יהיו שם 35 ילדים. אני אומרת שעד גן עירייה עוד הרבה מים יזרמו בנהר והרבה שנים יעברו ועד אז הילד יגדל ויכיר איך זה להיות בחברה. לגן וויצו אני לא הלכתי בסקר גנים שעשינו, היות ויש שם הרבה ילדים כאמור.
    גם לגן עם גנן שתיארת לא הייתי מוסרת את ילדי. ולמה?
    למען הסר הספק, בעיניי אין הבדל אם זה גנן או גננת. גם גברים יכולים לטפל למופת בילדים קטנים כגדולים. לצורך העניין אתייחס לגננת (אך זה אותו דבר גם לגבי גנן). לא טוב כשהגן חדש והעובדים הם חסרי ניסיון בטיפול בילדים ( למרות שהם יכולים להיות טובי לב ומקסימים). חייב להיות בסיס ידע מסויים בטיפול במספר ילדים ביחד. לנו הייתה אפשרות למסור את ילדינו לגן שהחברים שלנו פתחו ובהרבה פחות כסף, ממה שאנו משלמים היום. לא הסכמתי. ולגבי עניין נוסף, של להביא סייעת מהילד השיש בלבד , לא טוב!
    תתארי לעצמך מצב שיש רק מטפלת אחת עם חמישה ילדים ואין עיניים/ ידיים נוספות וילד אחד שילשל וכולו בקאקי וצריך לשטוף אותו ולהחליף לו טיטול ובגדים. אותה מטפלת בודדת צריכה לעזוב 4 ילדים וללכת ןלטפל בילד הזה. מי בינתיים שומר על 4 הילדים שנשארו לבד? ילדים קטנים יכולים להחבל ולהפצע באמצע מקום ריק מכל דבר קטן . חייבים להיות עוד עיניים על הילדים.
    לדעתי עדיפה ביותר מסגרת קטנה מ 30 ילדים ועם יותר ממבוגר אחראי אחד.
    בנוסף, יש מספר פרטים שאני למדתי במהלך חיפוש גן שאסור לסגור עליהם את העיניים.
    אם תרצי לדעת אשמח לפרט לך.
    בהצלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדפת מסגרת טיפולית קטנה בגיל הרך

דפנה תייר
    15/06/2009

אשמח לתת לך תשובה עיניינית:
    מירב המומחים בתחום התפתחות ילדים בגיל הרך שמים דגש על חשיבותה ויתרונה של המסגרת החינוכית הקטנה (מבחינת מספר הילדים). במסגרת זו יש אפשרות למבוגר המטפל להכיר, ללמוד ולהיקשר טוב יותר אל כל אחד מהילדים ולילדים אליו. במסגרת זו הצפיפות הפחותה מאפשרת לכל ילד את המרחב החברתי שהוא זקוק לו ושעימו הוא יכול להתמודד בשלב מוקדם זה של התפתחותו, ככשריו החברתיים עדיין בהתהוותם.
    לקבלת ידע מקיף יותר אמליץ לך לחפש מאמרים בנושא. מומלץ האתר לגיל הרך.
    בברכה, דפנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דומה על הכנסה לגן:

תמי
    16/06/2009

יש לי תאומים שיהיו בספטמבר בני שנה וחודשיים.

אני מתלבטת לגבי גן ששמעתי עליו הרבה דברים טובים. יש בו כמה שכבות גילאים (שנה עד גיל 4), באותו מבנה אך בכיתות נפרדות.

בקבוצה של גיל שנה לוקחים עד 12 ילדים, למרות שהם אף פעם לא הגיעו למספר הזה..
    בדרך כלל הם מתחילים עם 4-6 פעוטות, ולקראת סוף השנה מגיעים ל-8-10.
    שמעתי דברים מאד טובים על המטפלת, היא נראית אשה טובה וחמה. יש גם סייעת מאד אנרגטית, חייכנית וחמה, אבל היא מסתובבת בין הקבוצות ועוזרת היכן שצריך - היא נמצאת הרבה עם הקבוצה של גיל שנה, אך לא רק.

הפחד שלי הוא מהכנסה למסגרת כל כך "רועשת" ולא ביתית, ממש גן אמיתי, עם כל כך הרבה ילדים - למרות החלוקה לכיתות... ממש כואב לי הלב על כך שאני לכאורה מכריחה אותם להתבגר כל כך מהר.. מצד שני חיפשתי יחסית הרבה, אין היצע גדול של משפחתונים והטובים כבר מלאים.

אני לא יודעת אם כדאי להמשיך לחפש - אולי משפחתון, אולי מטפלת.. אשמח לעצה טובה!
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו