נעליים המשך -לא ענו לי... תודה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נעליים המשך -לא ענו לי... תודה!
    גלי
    15/06/2009

שלום
    לאחר שהתכתבתי איתכן בפורום לגבי התנגדותו של בני (בן שנה ושבע) לחלוץ נעליים , סמוך לכניסתו לגן.
    קיבלתי תשובה שאולי מדובר בתבינתיות ושגרה אצל פעוטות (אני שללתי רגישות תחשותית על סמך הכרות עם בני) אבל התחברתי יותר לסדר והשגרה שהקטנצ'יק אוהב.
    עכשיו כחודשיים לאחר כניסתו לגן חל שיפור משמעותי בחליצת הנעליים , אבל כמובן רק כשהוא מחליט. ואני מכבדת זאת ונותנת לו את החופש לבחור בתחום הזה
    ז"א כשהוא נמצא בחול הוא חולץ ובבית כשבא לו וקורה די הרבה ,
    על הדשא ועוד כל מיני מצבים שאני מופתעת שהוא חולץ אותם , קודם זה היה נראה שהוא בכוננות מתמדת :-)
    קניתי לו עוד סוג של סנדלים והוא גם אימץ אותם ונועל אותם בחפץ לב ומתמרן בין שני הזוגות

כיוון שזה התחום היחיד המשמעותי שצצו איתו בעיות , הוא ילד מאד נוח ושמח.
    האם אני יכולה להסיק שהתבנית נשברה ? האם עלי לצפות עוד תבנית מסוג זה בהמשך?

תודה גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מרחב בחירה אצל פעוטות

מיכל דביר קורן
    16/06/2009

גלי שלום,
    אני שמחה לשמוע על העדכון, נראה שבאמת קל לו יותר בעיניין הזה וכך גם לכם: זה יכול להיות מאוד מתיש העיניין הזה עם מאבקי הנעליים. יתכן שהגן באמת תרם לכך, בהרבה מסגרות שאני מכירה מקובל לחלוץ נעליים ביציאה לחצר וכך הוא למד את השגרה של התמרון, אפשר עם ואפשר בלי, שני המצבים נוחים ומקובלים.
    אז התבנית הזו כנראה פסקה, אך לגבי תבניות אחרות אין לדעת...ילדים (או מבוגרים...) שנוטים לתבניתיות עושים זאת בהקשרים שונים ומגוונים, ולא תמיד נוכל לצפות את העיניין, לעיתים זה קצת כמו "נדידת התבנית" - בכל פעם יופיע בתחום אחר, נוקשה יותר או פחות.
    מה שבטוח זה שאתם תהיו כבר פחות מבוהלים כשזה יקרה שוב ואף תוכלו להזכיר לו את עיניין הנעליים - משהו כמו "אתה זוכר שפעם אהבת רק רק להיות עם נעלים ואז זה עבר? אז אולי גם עכשיו זה משהו שחשוב לך אבל כבר קצת פחות?...."
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו