גמילה מחיתולים- קקי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים- קקי
    זהבה אדטו
    15/06/2009

היי.
    שמי זהבה ואני אמא של גל המתוק בן 3 ,
    גל נגמל לאחרונה מטיטולים ,עם הפיפי היה קצת קשה עד שהוא קלט שעושים בשירותים ולא בתחתונים ונכון להיום לאחר כחודש אינטנסיבי הוא עושה פיפי רק בשירותים ואני רוצה לציין כי הגמילה הינה גם בלילה.

אנחנו עושים פיפי לפני שהולכים לישון וברוב המקרים אין פיספוסים במשך הלילה ( אני לא קמה איתו במשך הלילה והוא גם לא קם לבד) למעט אחת לשבוע או שבוע וחצי יש בריחה במשך הלילה.
    אך הבעייה היא עם הקקי הוא אינו מוכן בשום פנים ואופן לעשות קקי בשירותים רק בתחתונים.
    הוא מבין ויודע מיכוון שאייך שהוא עושה את הקקי הוא ניגש אלי או למטפלת ואומר : עשיתי קקי תעשי לי דוש ותחתון נקי.
    ניסתי ל"שחד" אותו ע"י פרסים ( הוא מאוד אוהב מכוניות ומנופים אז כל פעם אני אומרת לו שאם הוא יעשה בשירותים אני אקנה לו אבל זה לא עוזר).
    כשאני רואה שהוא מתחיל אני אומרת לו בוא מהר נלך לשירותים והוא מסרב ואז עוצר ומתאפק ולא עושה קקי.
    וכשאני שואלת אותו איפה עושים קקי אז הוא אומר בשירותים לא בתחתונים כי זה מסריח
    אנו אימרו לי מה עלי לעשות בכדי לעבור שלב זה
    לעזרתכם אודה.
    תודה מראש זהבה 054-7289274

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים- קקי

הוספת תגובה

• חינוך לניקיון

מיכל דביר קורן
    16/06/2009

שלום זהבה,
    בנך משתמש בתחתונים לצורך עשיית קקי בתור שלב ביניים לקראת גמילה. זה מאפיין תהליכי גמילה חלקיים ולא מוצלחים, חלק מהילדים מתעקשים להמשיך להשתמש בטיטול לשם כך, וחלק מסרבים להגיע לשירותים למרות שהם כבר מזהים את התחושה הגופנית ויודעים מה עליהם לעשות כשזה קורה (כמו בנך שיודע לדקלם את העיניין).
    מבלי להכיר את בנך, קשה לי לומר מה הסיבה שהתהליך נתקע: האם זה קשור בקושי שלו להיפרד? האם בבעיה תחושתית? האם בצורך בשליטה? עשויות להיות סיבות רבות. ישנם ילדים אצלם השלב הזה חולף במהירות ואצל אחרים הוא נתקע ואף מסתבך בעצירויות וכו'.
    על מנת לעזור לו נדרש אימון לתהליך הניקיון: איתור המועד שבו עושה (אחרי הארוחה?), הובלה שלו לשירותים או לסיר (יותר מומלץ!), ישיבה ממושכת עד להצלחה. החוויה צריכה להיות נעימה ולא מאיימת. אפשר להיעזר בפרסים אם את מרגישה שזה נכון ומתאים.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קקי בתחתונים

ירדן
    10/06/2010

ביתי התחילה גמילה לפני כ-3.5 שבועות ובשבוע הבא תהיה בת 3. היא הבכורה ובאופייה מאד פרפקציוניסטית.היא מעוניינת בגמילה ומוכנה לזה מבחינה ריגשית ומוטורית. שלבי הגמילה אצלנו (בתיאום עם היועצת של הגן והגן) הם: הורדת החיתול במהלך היום בלבד.
    כיום היא כמעט ולא מפספת פיפי כולל בשנת הצהריים.
    בעיה שהיא עושה קקי בתחתונים ולא מודיעה על כך מראש. לעיתים היא מודיעה שיש לה קקי ואז יוצ פיפי או שזה"עובר לה". ניסינו להושיב אותה אחרי הארוחה עם צבעים והיא מוכנה לצייר לנו ציורים או להקשיב לסיפור וכך נשראת יותר זמן על האסלה... אבל לא יוצא לה קקי. לעומת זאת, 5-10 דקות אחרי שהיא קמה יוצא לה קקי.
    מה לעשות? לא מפריעה לה התחושה של הקקי (למרות שידיים מלוכלכות מפריעות לה) כך שהיא רואה את הקקי כחלק ממנה.
    אין לה בעיה תחושתית אבל יתכן וקשה לה להיפרד או שזה צורך בשליטה. כשמחליפים חיתול לאחיה הקטן היא מתעניינת ורוצה לראות את הקקי שלו. אבל ברור לה שלא נוגעים וזה מסריח.
    אמנם הגמילה התחילה לפני מספר שבועות וזה לא אומר כלום לגבי העתיד אבל אינני רוצה להיכנס למערבולת בנושא זה, מה גם שאני רוצה להתקדם לשלב הבא זה הורדת החיתול בלילה (אולי זה עדיין מוקדם כי היא מתעוררת עם חיתול רטוב אבל לדעתי עד שלא ירד החיתול היא לא תפסיק לעשות בו פיפי).
    מה לעשות?

תודה רבה
    ירדן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו