לא רוצה את אמא? :-(

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא רוצה את אמא? :-(
    שיר
    16/06/2009

הילדון של בן שנה+10 חוד'.
    לאחרונה כאשר אני מגיעה לאסוף אותו מהגן הוא פורץ בבכי קורע לב, מסרב לבוא אלי ונדבק בחוזקה למטפלת אותה הוא מאוד אוהב. גם את הגן נראה שהוא אוהב.
    אני ממש נאלצת לקחת אותו בכח והוא לא מפסיק לבכות גם בדרך הביתה באוטו ונרגע רק בבית.
    אציין שבבוקר הוא מגיע ראשון או שני לגן ואני אוספת אותו ב-16 ולרוב הוא אחרון (מדובר בקבוצה קטנה של 8 ילדים), אין לי אפשרות להגיע יותר מוקדם וגם אין לנו סבא סבתא ליד שיכולים לעזור.
    כמו כן, לאחרונה החל להיות רגיש מאוד לרעשים, אם ילד צועק לידו הוא מיד פורץ בבכי. זה קרה גם כשהיה יותר צעיר ועבר אך פתאום לאחר מס' חודשים זה החל שוב.
    כשאנחנו יוצאים לגינה ונפגשים עם אמהות וילדים מהגן הוא לרוב נדבק אלי ולא הולך לשחק עם כולם ואם כבר מתחיל לשחק לא עומד על שלו ולא חוטף צעצועים, פשוט מוותר לכל הילדים. בגן משחקים הוא מעדיף רק את הנדנדות ומסרב לעלות על המגלשות, אני מנסה לעודד אותו ועד שזה מצליח והוא גולש ונהנה אם מגיע ילד אחר ועולה איתו על המתקן הוא מיד נרתע ולא רוצה לעלות יותר.
    אני קצת מודאגת מההתנהגות הזו שלו ומאוד חוששת מאיך יתמודד בשנה הבאה בגן כשיהיה עם 20 ילדים.
    היום אבא שלו הוציא אותו מהגן והוא הלך אליו בשמחה ולא בכה, רק כשאני מגיעה הוא בוכה.
    אתמול בבוקר נכנסתי לחדרו כשהתעורר, הוא קם והושיט לי ידיים ואז אבא שלו נכנס והוא מיד הושיט אליו ידיים ולא רצה אותי.
    אני לא מבינה מדוע הוא מתנהג איתי ככה, אני אוהבת אותו מאוד ויודעת שהוא אוהב אותי כי בכל זאת יש לנו המון רגעים של כיף וחיבוקים ונשיקות ואפילו נשארתי בבית לטפל בו עד שהיה בן שנה והנקתי אותו עד גיל שנה וחצי......
    אני ממש מבולבלת ולא יודעת כיצד עלי לנהוג כשאני מגיעה לגן וכיצד לנהוג בגינה.
    אשמח לעצתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה את אמא? :-(

הוספת תגובה

• שלום שיר

אודט בוקאי
    21/06/2009

דברייך העבירו אליי באופן עוצמתי את תחושת הפגיעות שלך, ללא ספק תחושה קשה לאם (טרייה?).
    אני מניחה כי בנך גם חש את פגיעותך ולעתים זה רק עלול לחזק עוד יותר את ההתנהגות שהוא מפגין כלפייך, ללא קשר לסיבה הראשונית בעטייה היא הופיעה. מכאן שקודם כל חשוב שתחושת הבטחון שלך בקשר עם בנך תתחזק וחשוב שתמנעי מלהעלב או לפרש את ההתנהגות של בנך כלא רוצה אותך/לא אוהב אותך. בכל פעם שבנך מסרב לבוא אלייך, תצהירי את באופן ישיר-אתה לא רוצה לבוא אליי עכשיו, אני דווקא מאוד רוצה לחבק אותך, אני מאוד אוהבת אותך/התגעגעתי אלייך (אם אכן זו הרגשתך באותו רגע).בנוסף, את יכולה לשקף את אהבתו לגן "אני שמחה שאתה נהנה בגן" "אני שמחה שכייף לך עם ..(שם המטפלת)". על מנת שלא לייצר אצל בנך תחושת אשמה על כך שהוא יצר קשר טוב עם המטפלת, שזה בכל אופן משהו רצוי(האם את יכולה לשמוח בשמחתו?). כאשר את פוגשת אותו ואת מתוחה/לא רגועה/חסרת בטחון, ודאי יהיה לך קשה להרגיע אותו.

חשוב להבין מה קרה לאחרונה והאם קודם לכן הקשר ביניכם היה אחר וחשת יותר בטוחה באמהות שלך?
    לגבי הגינה, יתכן וההתמודדויות שמספקת הגינה הן יותר מדי עבור בנך שהתמודד יום שלם עם קבוצה של ילדים בני גילו על מקומו ועל צעצועים ומתקנים בגן. אפשר להבין אותו שבנדנדה הכי טוב לו-שם אין לו מתחרים כי את נמצאת איתו ושומרת על מקומו והוא מקבל ממך יחס אישי-את מנדנדת אותו, אולי גם משוחחת איתו ושרה לו שירים. עלייה למגלשה היא שוב התמודדות על מקום, על תור, עוד דחיפות או התקלויות לא מתוכננות.
    נסי ללכת אחרי הגן ישר הביתה עם בנך, להקדיש לו זמן איכות אחד על אחד, זמן של רגיעה אפילו בצפייה משותפת בתכנית אהובה עליו בטלויזיה, בהכנת מאכל שאהוב עליו או בכל דבר אחר שמהנה את שניכם. בנך לא ממש זקוק אחרי שעות הגן להמשך אינטראקציה עם בני גילו, אלא יותר לזמן יחד ולזמן רגיעה. האם ההליכה לגינה היא סוג של המנעות (לא מודעת ) ממפגש בבית עם בנך? של חוסר בטחון ביכולת שלך לעניין אותו?
    לסיום, איני מכירה מספיק את הקשר ביניכם אך לפי תיאורייך נשמע שהיה בסיס טוב לקשר וחשוב להבין מה ערער את בטחונך בקשר שלך עם בנך. האם באופן לא מודע את כועסת עליו על קשרים שלו עם אחרים (אבא/מטפלת) מאחר שאת מפרשת אותם (באופן שגוי) כמאיימים על הקשר הטוב איתך?כיצד נחוותה עבורך ועבורו הגמילה בגיל שנה וחצי? האם יצאת לעבודה בשמחה ושלחת אותו לגן בתחושה שלמה? יתכן ותוכלי להעזר בשיחות עם איש מקצוע על מנת לדון בשאלות מהותיות אלו שעולות לא אחת אצל אמהות בראשית דרכן.

בברכה,
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו