פחדים אצל ילדה בת שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים אצל ילדה בת שנתיים
    לילך
    18/06/2009

שלום אני אמא לילדה מקסימה בת שנתיים, כיום הילדה נמצאת במסגרת (מעון), היא מאוד אוהבת את הצוות והילדים ונהנת להגיע בבוקר למעון, הילדה מדברת ממש טוב לבני גילה ויודעת להתבטא יפה, בתקופה האחרונה לילדה יש פחדים מאנשים מסוימים בין אם היא מכירה אותם (לדוגמא אחי הבכור, או חברים של בעלי- שאותם היא גם מכירה בשמם) או אנשים שהיא לא מכירה (עוברי אורח ברחוב), הפחדים מתבטאים בכך שהיא ישר בוכה ומבקשת שנרים (אני או בעלי) אותה על הידים, כשאנו מרימים אותה היא שמה את ראשה על הכתף שלנו ומחבקת אותנו חזק, לאחר "שהאדם המפחיד" הולך היא אומרת שלא בוכים ושואלת איפה הוא ורוצה שהוא יבוא. (לרוב היא מפחדת מגברים אך גם מנשים היא מפחדת)
    שאלתי את הצוות בגן והם אומרים שהכל בסדר ואולי זה קשור למעבר דירה שעשינו לא מזמן (למרות שהיא מאוד אוהבת את הבית ואת חדרה היפה), או לעובדה לכך שאני בהריון (הסברתי לה רק שאני עוד מעט אביא לה תינוק והיא תעזור לאמא ולאבא).
    אני ממש משתגעת ולא יודעת מה לעשות? איך להגיב? ממה זה נובע? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל ילדה בת שנתיים

הוספת תגובה

• חרדת זרים/ביישנות אצל פעוטה

דפנה תייר
    19/06/2009

עצה ראשונה: אל תשתגעי :)
    התנהגות ביתך הינה נורמטיבית לגילה, וכמו שהופיעה מן הסתם כך גם תחלוף. איני חושבת שיש קשר בין הסיבות שמנית לבין התנהגותה. זו פשוט התנהגות שאופיינית לחלק מהילדים בגילה.

היי סובלנית כלפי תגובותיה אלו. אל תתרגשי מה ואל תכעסי. תני לה את ה"תידלוק" לו היא זקוקה בחיבוק ממך או בהחזקתה מספר דקות בידיים. נסי בעדינות ובמתינות לעודד אותה לשוב לעיסוקה טרם הופיע אותו אדם.
    כל טוב, דפנה.
    .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו