גיל שנתיים והצבת גבולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל שנתיים והצבת גבולות
    דורית
    19/06/2009

שלום,

יש לי בת אחת בת שנתיים. היא התחילה את שלב המרידות וההתנגדויות : היא עושה כמעט כל העולה על רוחה, כולל דברים שמסכנים אותה, כמו ריצה על ספות, עלייה על סולם וכו'. גם בבית וגם בגן כשמעירים לה, או מבקשים ממנה להפסיק את ההתנהגות, היא איננה מפסיקה וצוחקת (אפילו כשממש מרימים את הקול וכועסים). נראה שהיא עושה דברים בהתרסה.

לצד זה , הרבה פעמים אני מסבירה לה למה יש דברים שאני לא מסכימה או אומרת לה שעליה, למשל: לצייר על דף ולא על הקיר והיא מבינה ומקבלת.
    אני לא יודעת איך לנהוג במצבים האלה, ובאופן כללי איך נכון להתנהל במצבים של בדיקת גבולות, איך עליי להגיב ולהתייחס , והאם יש "סנקציות כלשהן".

תודה, דורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנתיים והצבת גבולות

הוספת תגובה

• הצבת גבולות הלכה למעשה

דפנה תייר
    19/06/2009

כמובן שלא ניתן לתת כאן כל התורה של הצבת גבולות, לכן אסתפק בתמצית של העיקר:
    בגיל הרך הצבת גבולות חייבת לבוא לידי ביטוי במעשה של ההורה ולא בסבר שלו בלבד.
    כשביתך רצה על הספות, עולה על סולמות וכיוב' - אל לך להסתפק בהערות ו בקשות. עלייך לגרום לכך, הלכה למעשה, שההתנהגות הזו שלה תיפסק לאלתר- בזמן שאת מעירה את הערותייך גשי אליה והפסיקי, פיזית, את מעשיה.
    סביר להניח שתצטרכי לחזור על כך שוב ושוב, אך בסופו של דבר יתחיל להיווצר
    במוחה הקשר בין מה שאמא דורשת לבין מה שאכן קורה איתה במציאות, וכך היא תפנים את סמכותך ותתחיל לשמוע בקולך.
    בהצלחה, דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו