מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בני בן שנתיים ומרביץיהודית21/06/2009
אני חושבת שהוא מרביץ לי יותר ממה שהוא לאחרים.
הנקודה היא שמידי פעם אני מאבדת שליטה ומתעצבנת (זה קורה הרבה הנשיכות, שריטות וצ'פחות)
ואני לא מצליחה לגרום לו להבין שזה לא בסדר.
כמה זמן לוקח לזה לעבור, איך אני צריכה להתמודד עם זה?
אני לא מענישה אותו, כל שאני עושה הוא (צורחת מכאבים אם הוא נושך)
אומרת לו שזה לא בסדר (והלא נעים לי הזה שנראה לא רלוונטי כי זה הרבה יותר מלא נעים)
ומספיק עם זה וזה כואב וכו' וכו'... אני משתדלת לשנות נושא מהר כדי שלא ירגיש שאני "יורדת" עליו יותר מידי. אבל בתוכי אני כועסת עליו. ואני יודעת שזה לא בסדר. כי הוא בסך הכל פעוט.
אני הייתי שמחה לקבל איזו שהיא הכוונה בנוגע למה לאמר או מה לעשות? (איך להעניש אותו ניסיתי לשים אותו באיה שהיא נקודה בבית כדי ש"ירגע" אבל הוא בוכה ונעלב ממני וזה הורס אותי.
help אני ממש צריכה הכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוטות שמכים הורים
מיכל דביר קורן21/06/2009בדברייך אני שומעת הרבה כאב, תסכול וחוסר אונים. את אומרת: "הוא רק פעוט" אבל ממשיכה לשאת את ההתנהגות שלו ובנתיים צוברת עליו כעס שבוודאי צובע את כל היחסים ביניכם ומעכיר את האווירה. אין שום סיבה בעולם שפעוט בן שנתיים ירביץ לאימו!! זה לא משהו שצריך להמתין 'עד שיעבור' אלא צריך להתמודד עם זה מוקדם ככול שניתן. מדובר בעצם בנושא מורכב וכאוב שהוא הצבת גבולות. לא ציינת כמה זמן זה נמשך, אבל אני מבינה מדברייך שאת אומנם 'הקורבן' הראשי, אבל ישנם נוספים (ילדים? מבוגרים?) שזוכים גם הם. לא ציינת האם ישנם תחומי-תפקוד נוספים בהם עלייך להציב גבולות לבנך וכיצד את מתמודדת עם זה (הרגלי אכילה? שינה? איסוף החפצים? יחס לאחרים?), וכן האם האלימות מופנית כלפייך בתגובה לתסכול (למשל, כשאת מונעת ממנו משהו) או באופן אקראי. בנוסף, האם ישנם מבוגרים נוספים בבית שמסייעים לך בגידולו (אבא, סבתא, מטפלת)?
מנקודת מבטו של בנך, הוא בעצם מצליח לגרום לאימו כאב (והרשי לי להוסיף) גם מעורר בך רגשות קשים נוספים כמו דחייה ואף פחד מפניו. אלו הן תחושות קשות ביותר עבור ילד אשר עבורו החוויה הנחוצה ביותר היא להמשיך להיות ילד קטן ולא להפוך למבוגר מאיים. לצווח מכאב זה בוודאי לא הפתרון, נדרשת גישה ברורה ואסרטיבית היוצרת סמכות ברורה לגבי מגוון החוקים בבית, ביניהם עיניין האלימות. אני מסכימה אותך שאולי לא קל לשמוע את הבכי או את העלבון שלו אבל אני מציעה לך לבדוק עם עצמך למה זה כל כך קשה עד בלתי אפשרי עבורך. זה הרי לא לטובתו....את מוזמנת לקרוא דיונים קודמים בפורום שלנו בנושא הצבת גבולות לפעוטת (יש הרבה......)
ומכיון שאת מתארת חוויה של אובדן שליטה ושל כעס, אני ממליצה לך לפנות לקבלת סיוע מקצועי בהקדם. אוכל לנסות הפנות אותך לגורם מתאים באיזור מגורייך.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)