הודעה חשובה מ- 17/6 שלא נענתה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הודעה חשובה מ- 17/6 שלא נענתה
    אמא
    21/06/2009

שלום, תודה מראש על התייחסות ענייננית!

אני אמא לפעוט בן שנתיים ושמונה חודשים ולתינוק בן 7 חודשים, אשר יחסו של בני הפעוט אליו הוא אמביוולנטי, אם-כי ניכר שיפור קבוע עם הזמן (משחק עימו, צוחק עימו, אך לעיתים קרובות מקנא בו ולעיתים רחוקות מנסה "להכות" אותו לכאורה).
    פנייתי נובעת מכך שאני סבורה שבני הפעוט, כאמור בן שנתיים ושמונה חודשים, מגלה סימנים שיש לעודדם לדעתי, וברצוני לגמול אותו מטיטולים. (בעבר חשבנו לעשות זאת אך נמנענו בגלל הולדת התינוק). רכשנו לבני כמה סירים (חלקם בצורת חיות), וכן ישבנון המונח על האסלה, רוב הזמן.
    בני הפעוט מגלה התעניינות בסיר / באסלה רק לעיתים. לעיתים מתלהב ומבקש לשבת על האסלה או על הסיר ולהיות כמונו. כמו כן, לאחרונה, קיימים ארועים בהם מסרב ללבוש טיטול, והולך בלי טיטול , ערום, בתוך הבית. עם זאת, נוטה לומר שעשה את צרכיו, לאחר שכבר עשה אותם. כלומר, הוא אינו אומר יש לי קקי ומבקש סיר/אסלה, אלא מדווח לאחר שעשה, ומאוד לא אוהב שמחליפים לו טיטול, ומסוגל להישאר עם הקקי בטיטול אפילו יותר משעה (לעיתים מוכן שיחליפו לו טיטול ולעיתים לא). אני סבורה שהוא בגיל שמזמן היה "צריך להתחיל" כמאמר הפתגם. אני שוב בהריון ולא רוצה לדחות שוב את נושא הגמילה (כי אז יבוא בע"ה תינוק חדש ושוב יידחה - והפעוט כבר גדול!!!

מה עצותיכם: אנא תנו לי המלצות כיצד לגרום לבני הפעוט להיגמל - בטוחני שהגיע הזמן, גם נוכח הסימנים שמגלה והתרבות המקרים בהם מסרב ללבוש טיטול ומאלצים אותו.

כמו כן, בעבר הגננת טענה שגמילה מטיטולים זה בשלות של המוח וסירבה לשתף פעולה.
    בכוונתי לפנות אל הגננת לשיחה ב- 4 עיניים בימים הקרובים בבקשה שתסייע בתהליך הגמילה . מה עצתכם? מה לומר לה?

תודה!! חשוב לי מאוד!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

אודט בוקאי
    23/06/2009

נשמע שעד כה היה חלקכם כהורים בעניין הגמילה פסיבי למדי-הסיר והישבנון מוכנים ונראה שאתם ממתינים שבנכם יעשה את הצעד הראשון, אך בניגוד לציפיות-הוא לא עושה-לא מבקש לפני ללכת לשירותים אלא מתריע אחרי. מוריד מדי פעם חיתול אבל לא הולך עם זה עד הסוף. אלו הם סימנים טובים מספיק להתחלה של התהליך.
    אם אתם מעוניינים לגמול את בנכם (והסיבות שמניתם אכן משמעותיות)מאוד חשוב שאתם תעברו למצב אקטיבי לגבי הגמילה: צריך להיות כעת אקט ברור של עשייה מצדכם, שמלווה בהצהרה-עכשיו נפרדים מהחיתול, אנחנו מרגישים שאתה כבר יכול , מתחילים ללבוש תחתונים, פיפי וקקי עושים רק בשירותים/ישבנון/אסלה.שאו באחריות לקחת את בנכם לשירותים בטווחי זמן קצרים-הודיעו לו שכעת הולכים לבדוק אם יש פיפי/קקי, אל תשאלו אותו אם הוא רוצה/אם יש לו. שבחו אותו על עצם ההליכה והניסיון, אבל פרס הוא יקבל רק אם הוא באמת יעשה את צרכיו בשירותים. בהדרגה העבירו את האחריות להליכה לשירותים אליו, על מנת שילמד לקשר בין התחושה הגופנית המקדימה(הלחץ) לבין ההתנהגות המצופה (הליכה לשירותים להתרוקן).

קיץ הוא זמן מצויין לתחילת גמילה. עדיף להתחיל בסופשבוע, להשתדל להשאר סביב הבית, להמנע מאירוחים על מנת שמלוא תשומת הלב תהיה בתזכורות להליכה לשירותים. גלגלו כל שטיח שיש בבית.
    ברגע שתרגישו שיש אפילו רק התחלה של למידה (גם אם ההצלחות מועטות בהשוואה לפספוסים הרבים, אבל חשוב שתהיינה הצלחות, אחרת אין טעם להתחיל בגן) בקשו מהגן לשתף פעולה וציידו את בנכם לגן עם בגדי החלפה רבים.

בהצלחה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו