בעיות שינה- בבקשה עזרו לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות שינה- בבקשה עזרו לי
    לירן
    22/06/2009

בני בן 7.5 חודשים. עד לפני כשלושה שבועות היה ישן מצוין בלילה. לילות רצופים, מבלי שהייתי זקוקה לקום אליו, מקסימום ל"דחוף" מוצץ שנפל. אולם לאחרונה חל שינוי דרסטי והלילות הפכו לסיוט. הוא מתעורר פעמים רבות מאוד ולא נרגע אלא עם אני מרימה אותו ומדובר על התעוררויות כל 15 דקותבערך למשך זמן רב. עלי לציין כי חזרתי לעבוד די ממזמן (לפני כחודשיים) לכן זה לא נראה לי העניין. כמו כן, במהלך הבוקר היום שומרות עליו הן מטפלת שהוא מאוד אוהב והן סבתא (אמא שלי) ובסה"כ הוא במהלך היום ילד מאוד חייכן, חיוני, פעיל וזוכה להמון אהבה ותשומת לב מכל המשפחה. עוד אציין כי מאז גיל חודש וחצי, חודשיים אינו אוכל בלילה. האם יתכן שהוא פתאום נהיה רעב בלילות? מסביבי הרבה חברות אומרות לי שאולי הוא רעב ושעלי לנסות להאכיל אותו בלילה, אולם אני מתעקשת לא לעשות זאת ואינני יודעת אם אני פועלת נכון. על כן אני בדר"כ נותנת לו מעט לבכות לנסות להרגיע עצמו ומדי פעם ניגשת אליו, נותנת מים, מוצץ, מלטפת ולעיתים כשהוא ממש לא נרגע מרימה בידיים. אבל כל זה לא עוזר והוא ממשיך להתעורר כל לילה ולוקח לו המון המון זממן עד שנרדם. מה עושים? מיואשת. הפכתי לאמא מותשת, עצבנית וקשה לי לתפקד. כיצד עלי לפעול? האם אני טועה כשאני מתעקשת לא להאכילו בלילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה- בבקשה עזרו לי

הוספת תגובה

• שכחתי לציין כי...

לירן
    22/06/2009

עוד אוסיף כי בסה"כ אני מאוד מקפידה על סדר היום שלו וההירדמות - ישן שנת בוקר וצהריים טוב מאוד- אפילו נרדם במיטתו לבדו. גם בערב יש טקס של מקלחת, בקבוק (עדיין לא אוכל ארוחת ערב של "גדולים") כאשר לצערי לעיתים אינו מחזיק מעמד ונרדם לי בידיים תוך כי אכילה (אני מאכילה אותו בסלון ואז משכיבה אותו במיטתו). אבל אני משתדלת שלא ירדם ולהניח אותו במיטה רגע לפני שנרדם. אתמול אף הנחתי אותו במיטתו ער והוא מצליח להרדים עצמו יופי, אבל זה לא עזר להמשך הלילה. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים בהרגלי השינה

מיכל דביר קורן
    23/06/2009

שלום לירן,
    ישנן מגוון סיבות הגורמות לשינויים בהרגלי השינה אצל תינוקות. החל בגורמים 'שגרתיים' כמו צמיחת השיניים, טמפ' החדר שהינה חמה/קרה מיידי, עקיצות יתושים, בהלה מהחשכה וכדומה, ועד לסיבות יותר משמעותיות ועמוקות יותר הקשורות למשל ביחסים הורה-תינוק. הבשורה הרעה היא שלצערנו, במרבית הפרעות השינה לא יודעים מה היא הסיבה האמתית. אבל הבשורה הטובה היא שמרבית התינוקות להם הרגלי שינה כללים טובים, מזג נוח, התפתחות תקינה, סדר יום קבוע וקשר רגשי משמעותי עם הוריהם הכולל זמן משחק משותף, חוזרים דיי מהר להרגלים שלהם, גם אם לאחר תקופת-מה.
    מהדברים שכתבת קשה לי להעריך מהי הסיבה להתעוררויות הפתאומיות שבוודאי יכולות להתיש מאוד, אבל אני מבינה ששנת הצהריים והבוקר לא נפגעו, כלומר, מדובר בקושי שמופיע ספציפית בלילה. ההשערה שאולי הוא רעב אומנם אינה חסרת-שחר, אך קשה לי להאמין שתינוק שזמן רב כל כך לא אוכל בלילה ושהרגלי האכילה והשינה שלו בסך הכל קבועים (ועל כך כל הכבוד לך!!), באופן פתאומי דורש ארוחה. על כן, למרות שכמובן אפשר לנסות להציע לו לאכול או לשתות, אני מניחה שזה לא יהיה הפתרון אלא רק יגרור מסכת השערות ולבטים נוספים שמו האם הוא אכל מספיק....
    מכיוון שהוא עצמו לא מתנהג אחרת בשבועות האלה בגלל חוסר שינה, הרי שאת המחיר הכבד בנתיים רק את משלמת. האם יש מבוגרים נוספים בבית שיכולים לקום אליו - אבא, סבתא, מטפלת?באופן מעשי, נראה לי שדווקא קימה מיידית אליו (ולא אחרי שנותנים לו לבכות קצת ולהרגע לבד) עשויה אולי להועיל כיון שאז לא 'יתעורר' לגמריי ויהיה קל יותר להרגיעו בפרק זמן קצר יותר.
    אם הדברים לא משתנים בפרק זמן של 6-8 שבועות, כדאי לפנות לייעוץ מקצועי .
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכל תודה, אשמח להנחייה נוספת...

לירן
    23/06/2009

אכן גם בעלי נמצא בבית וכעקרון יכול לקום אליו, אלא שלעיתים יותר קשה להעיר את בעלי מאשר לקום בעצמי. וממילא ככל אמא גם אם איני קמה אליו אינני מסוגלת לישון כשהוא בוכה ופשוט יושבת במיטתי בדריכות. בכל מקרה מתשובך לא ברור לי האם כדאי להציע לו לאכול בלילה או לא- כפי שציינתי כעקרון תזונתו מאוד מסודרת "לפי הספר" ולכאורה לא צריכה להיות סיבה שיהיה רעב (כאמור אני גם פוחדת שיפתח כתוצאה מזה הרגל רע של קימה בלילה לאכול ואת זאת אינני רוצה). עלי לציין כי הלילה האחרון באופן מפתיע ישן מצויין. הדבר היחידי שהשתנה זה שהפעלנו מאוורר ולכן אינני יודעת אם זהו הגורם בכל מקרה אנסה גם היום. ובהמשך לעצתך- ניסיתי לקום אליו באופן מיידי אלא שגם זה לא עזר הוא פשוט ישב במיטתו ובכה עלועל אף שניסיתי להשכיבו בעדינות, ללטפו, להשקותו לעיתים במים ולתת לו מוצץ זה לא עזר והוא שוב התיישב והמשיך לבכות. השאלה האם עלי להרימו בידי ולהרגיעו- האמת שאני יודעת שלא ממליצים לעשות זאת מחשש שיפתחו תלות בהירדמות בידיים. אני פשוט צריכה חיזוקים. אם כן, כיצד עלי להמשיך לפעול, האם ליישם פחות או יותר את שיטת 5 הדקות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות...

מיכל דביר קורן
    23/06/2009

לירן,
    כוונתי הייתה אכן לא להאכיל ולנסות להימנע מלהרים - עד כמה שניתן. כדאי לנסות להרגיע במיטה בליטופים ולנסות להשכיב שוב כאשר מתיישב או קם. מכיון שהיכולת לישון טוב יותר כבר הושגה בעבר, אני מניחה שבהדרגה הוא יצליח שוב, ומדובר רק בעיניין שיחלוף.
    מאוד יתכן שלמאוורר ישנה השפעה: כפי שכתבתי אתמול לגבי הפרעות 'פשוטות': קשה מאוד למצוא תנוחה כשחם, תינוקות נוטים להזיע, ומאוורר גם מסייע בהרחקת יתושים...אני מקווה שזה יהיה פטנט מוצלח.
    בכל מקרה, לדעתי את נוהגת נכון מאוד!
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו