התלבטות לגבי עיתוי הכניסה לגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי עיתוי הכניסה לגן
    דפנה
    22/06/2009

בתי בת שנה וחודש,בת יחידה, ואני מתלבטת לגבי המסגרת בה תשהה החל מחודש ספטמבר הקרוב (תהיה בת שנה וארבעה חודשים).
    החל מגיל ארבעה חודשים הילדה מטופלת ע"י מטפלת בביתנו והנטיה הראשונית שלי היתה להשאירה עם המטפלת עד חודש אפריל הבא (כמעט עד גיל שנתיים).
    יש לציין שהילדה מאוד אוהבת את המטפלת,הן יוצאות כל יום לגינה ושם נפגשות במשך כשעתיים עם ילדים רבים אחרים שמגיעים עם מטפלות או אמהות.
    המטפלת היא מטפלת טובה,נענית לצרכי בתי אבל היא לא מהמטפלות המשקיעניות בהיבט החינוכי והלימודי ועל אף שאני מבקשת שתשב עם בתי על הצעצועים ההתפתחותיים שקנינו לה,תקריא לה סיפורים ותלמד אותה דברים אני חושבת שזה נעשה מעט מאוד ורוב הזמן הילדה מעסיקה את עצמה. בשעות שאנחנו איתה (החל מחמש אחה"צ ובסופי שבוע) אנחנו מנסים למלא את החסר.
    מעט פרטים על בתי: ילדה מאוד חברותית,אוהבת מאוד חברת אנשים וילדים,אומרת לפחות 15-20 מילים,מבינה הרבה מהנאמר לה,יודעת את כל חלקי הגוף,מצביעה על חיות וחפצים,עושה הרבה ג'סטות. בביקורת של טפ"ח נאמר שמפותחת לגילה.
    נדיר שבוכה כשאני או בעלי עוזבים אותה עם המטפלת,סבא-סבתא וכו',כמעט תמיד מוכנה ללכת לכל אחד. עדין לא הולכת ולא נראה שזה יקרה בקרוב.עדין לא אוכלת לבד עם כפית ודי בררנית באוכל.

ההעדפה שלי היא להכניס אותה לגן לא בספטבר אלא מספר חודשים אח"כ ואולי אפילו רק לחצי יום בחודשים הראשונים.
    הבעיה היא שקיים סיכוי סביר שברוב הגנים הטובים כבר לא יהיה מקום באמצע השנה ובנוסף קיימת בעיה לוגיסטית שהמטפלת תוציא את הילדה באמצע היום מהגן (גני הילדים מרוחקים מעט מביתנו דבר שיוצר בעיה בעיקר בימי החורף הגשומים).
    יש לציין שאני מנטרלת את השיקול הכלכלי לצורך קבלת החלטה בנושא זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חינוך בייתי או חוץ-בייתי לפעוטות

מיכל דביר קורן
    23/06/2009

שלום דפנה,
    נדמה שבתיאור שלך את בתך כללת בעצם את כל השיקולים העומדים בעד ונגד ההחלטה לגבי המסגרת החינוכית. המטפלת מעניקה טיפול אישי, חום קרבה והגנה, שגרת יום מובנית והקשר עימה משמעותי וטוב. אלה הם דברים חשובים ומשמעותיים ביותר ולדעתי בגילה הנוכחי ערכם עולה על התועלת שבשהות במסגרת חינוכית. לקראת גיל שנתיים הצרכים מעט משתנים כיוון שלצד הצורך בטיפול רגיש וזמין, יש יותר צורך בחברת ילדים קבועים ובהעשרה חינוכית.
    ציינת כי אינה הולכת ולא נראה שזה יקרה בקרוב (למרות שעד ספטמבר זה יכול לקרות!) בגילה זה עדיין בגדר הנורמה, אך ברור שזה מגביל את העצמאות שלה ועל כן השהות במסגרת, בה ההיענות אליה נמוכה יותר, פחות מומלצת (האם מהלכת סביב רהיטים או עם בימבה? האם זוחלת על שש?).
    אני חושבת שהפשרה לשלבה במסגרת לקראת נובמבר ("אחרי החגים") שמקובלת בהרבה מקומות, או ליום חלקי-קצר היא פתרון טוב, אך כמובן שעליכם להיערך לפרטים הטכניים שציינת (למשל מי יוציא אותה בימי גשם ואיך).
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו