הנכד שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנכד שלי
    חיה
    22/06/2009

שלום
    הנכד שלי בן שנה וארבעה חודשים ...האמא לא עובדת היום ועוסקת בגידול הילד בנתיים.
    בזמן האחרון שמנו לב שהילד נהיה אלים...סוחב שערות נושך וחונק.(בגינה או בג'מבורי או בבית).
    האמא דואגת וגם אני ...איך לטפל בבעיה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנכד שלי

הוספת תגובה

• פעוטות תוקפניים

מיכל דביר קורן
    23/06/2009

שלום חיה,
    לא תארת את דפוסי המזג של הנכד, את מהלך ההתפתחות שלו, או את המועדים בהם התנהגויות אלה מופיעות. וגם בעקבות מה: האם זוהי תגובה לתסכול? האם מדובר בהתנהגות אקראית? האם מופנה לילדים או למבוגרים? האם עוצמת הכוח שמפעיל מתאימה?
    כפי שאת מבינה אין תשובה אחת וזה מאוד תלוי..., אך בהנחה שמדובר בפעוט המתפתח בהתאם לגילו, הרי שהתנהגות זו עשויה להצביע על ניסיונות שליטה או על קשיי ויסות. אך מעל הכל, פעוטות שנוקטים באלימות ובתוקפנות זקוקים להצבת גבולות עקבית ותקיפה על מנת ללמוד חוקי התנהגות. בנוסף, ישנה השפעה לסדר היום ולפעילויות וכן לדמויות אליהן חשוף. אני מבינה שמתחנך בבית, אך האם פוגש באופן תדיר ילדים אחרים? מי הן הדמויות המטפלות המעוררות אצלו קושי? בכל מקרה, חשוב מאוד להגיב מיידית ובאופן אסרטיבי בכל פעם שהוא מנסה להכות - פשוט להרחיק אותו ולומר בפירוש 'לא!' או 'אסור!'. זה עשוי לקחת זמן, אבל כמו בכל תהליך חינוכי, היישום וההבנה ישקעו בהדרגה.
    אני מזמינה אתכן לקרוא עוד בפורום שלנו בנוגע להתנהגות תוקפנית של פעוטות ועל הדרך להצבת גבולות.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו