מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחסים בן אחיםאורית22/06/2009
שלום רב
יש לי שלושה ילדים: גדול בן 4 אמצעי בן 2.4 וקטנה בת 8 חודשים.
שני הגדולים משחקים בדרך כלל מאוד יפה יחד אבל הקטן יותר כל הזמן מתגרה בגדול בכך שהוא מרביץ לו, חוטף צעצועים, ואפילו נושך. הגדול הוא ילד רגיש ומופנם לעומת הגדול שיותר שובב ויותר דומיננטי.
תגובת הגדול היא לרוב בכי "אמא הוא הרביץ לי..."
אגב במקרה של נשיכות או כל אלימות בוטה אחרת אני מענישה בפסק זמן (דקה על כל שנת גיל) אבל זה לא כ"כ אפקטיבי כי התופעה חוזרת על עצמה
מה עושים איך מתמודדים?
אני רוצה לציין שמלבד הענין של האלימות שני הילדים הם ילדים טובים, משחקים (שוב לרוב..) יפה מסדרים את החדר, אוכלים יפה ואין עוד איזה בעיה אחרת.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי אחים קרובי-גיל
מיכל דביר קורן23/06/2009שלום אורית,
ראשית הרשי לי להתפעל מהעובדה שאת מצליחה "לתפעל" שלושה קטנטנים בצורה המאפשרת להם, גם אם רק 'לרוב' לשחק יפה יחד!!! זה כלל לא מובן מאליו כשמדובר בילדים כל כך צעירים ביניהם מפרידים רק 20 חודשים....בגידול של כזו 'קבוצה' יש כמובן הרבה מאוד יתרונות (ובעיקר גאווה!) אבל המחיר הוא שלכל אחד מהם דפוסי התמודדות קצת אחרים והתימרון הוא קשה...
אין לי פתרונות 'קסם' ואני לא חושבת שיש: ילדייך יאלצו ללמוד להסתדר יחד ולהוציא מקרים בהם הפגיעה משמעותית (כפי שציינת - נשיכות, אלימות מילולית או פיסית קשה) כדאי לא להתערב ולרק לעזור להם להתפייס.
אני ממליצה לנסות להימנע מלעשות את החלוקה (האינטואיטיבית) של גדול/קטן כי שניהם קטנים, וגם לא את החלוקה מופנם/דומיננטי. דפוסי מזג שמופיעים בשלב כזה נוטים להתקבע ולהקצין כשההורים מחזקים אותם, כלומר, אחד יגדל להיות מופנם עוד יותר בעוד שהשני ליותר דומיננטי, זה בא האחד על חשבון השני. כאשר אחד מהם פוגע בשני יש להוקיע את ההתנהגות הזו, ולעודד את שניהם להתחשב האחד בצורכי השני, בלי קשר לגיל. כלומר, בן ה 4 לא צריך לוותר לבן ה 2:4 בגלל שהוא קטן יותר. כמו כן כדאי לנסות, במידת האפשר, לעזור להם להיפגש עם בני גילם - ילדים מהגן שבאים רק לאחד מהם. כמובן שכדאי גם - שוב, עד כמה שניתן במציאות שלכם, למצוא זמן עם כל אחד מהם בנפרד.
יחסי אחים מטבעם כוללים התמודדות רגשית אינטנסיבית של כל מנעד הרגשות וזה מלווה לכל החיים, לטוב ולרע...חשוב לנסות ליצור אוירה ומסר שיגבש אותם כקבוצה, ככוח, שיהיו תמיד האחד בשביל השני - זאת המתנה שאת נותנת להם להמשך החיים...איך זה היה בבית בו את או אבא שלהם גדלתם? עם האחים שלכם?
בהצלחה,
מיכל
מיכל
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)