התנהגות מרדנית - כמעט בן שנה וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות מרדנית - כמעט בן שנה וחצי
    אילנה
    24/06/2009

שלום,

בני בן שנה ו-5 חדשים ,החל ללכת בחודש האחרון. הוא ילד מלא שמחת חיים, סקרן וחכם. לאחרונה, אני לא יודעת אם זה קשור לעצמאות שבהליכה או שזה אופייני לגילו - הוא נעשה עקשן מאוד ואם לא מקבל מה שרוצה הוא מפעיל סנקצית בכי והשתוללות. זה קורה בעיקר מחוץ לבית - כאשר הוא מסרב להכנס לעגלה, או כשבורח ואני מנסה להחזיר אותו למקום אחר, או שמצא משהו בחנות ואני מאלצת אותו להחזיר. אבל זה קורה גם בבית. בדר"כ הייתי מצליחה להסיח את דעתו אבל זה נעשה קשה יותר. אם אני לא מרשה לו לעשות משהו - ואומרת לו בתקיפות (אך לא בצעקה) שאני לא מרשה - הוא עושה זאת שוב ושוב וזה ממש מצחיק אותו....

האם זה לא מוקדם לחנך אותו להפסיק וכיצד עושים זאת??

תודה רבה
    אילנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עצמאות והצבת גבולות

אודט בוקאי
    25/06/2009

שלום אילנה
    ראשית מזל טוב על רכישת הליכה עצמאית של בנך-שלב משמעותי ביותר בהתפתחותו!

את שואלת אם זה לא מוקדם מדי לחנך את בנך להפסיק ולא ברור לי מה בדיוק את שואלת-האם את חוששת שבנך קטן מדי מכדי להבין מה שמבקשים ממנו, או שאת חוששת מלדרוש ממנו להפסיק משהו שהוא רוצה/נהנה לעשות, משום שהוא קטן מדי וכדאי לאפשר לו להנות מחופש פעולה?אולי את חוששת מלגרום לו נזק נפשי באיסורים ובהגבלת רצונותיו?

בכל מקרה, ממה שאת מתארת את כן מנסה להפסיק אותו שוב ושוב, אך ללא תוצאה. בגיל בו בנך נמצא, מסר מילולי מצידך אינו מספיק ונדרש גם אקט מעשי. למשל, אם הוא נוגע בחפץ שאסור לו, חשוב להעביר לו מסר תקיף וקצר "אני לא מרשה לגעת ב..." אפשר להוסיף בהתאם למקרה הסבר קצר "זה מסוכן"/"זה לא שלך" ולבסוף לקחת את החפץ מידיו ואם יש צורך- להרחיקו. מובן שעדיף למנוע מראש נגיעהבחפץ /לקיחה של החפץ, אבל זה לא תמיד אפשרי.
    ללא ספק הצבת הגבול תלווה בבכי מר או בהשתוללות, ואין זה אומר שעשית את הדבר הלא נכון. התסכול הוא שלב הכרחי בלמידה, וככל שתתמידי להגיב באותו אופן בכל פעם, כך תרד מידת התסכול והאיסור ילך ויופנם. זכרי כי בדיקת הגבולות היא שלב טבעי והכרחי בהתנהגותו של בנך ובלמידתו כללי התנהגות, בייחוד כשמדובר בילד סקרן. זה דורש ממך כהורה סבלנות רבה אך בעיקר אמונה כי את עושה את הדבר הנכון שבסופו של דבר לא רק שלא מזיק לבנך אלא מקנה לו בטחון..
    ללא ספק עצמאותו המוטורית של בנך תורמת לבדיקת הגבולות. במעבר משלב התפתחותי אחד לשני, על ההורים לבצע התאמה מחדש לתפיסתם את ילדם-כך יתכן כי בנך דורש ממך כעת "לעבור פאזה" ולהפסיק להתייחס אליו כתינוק שמתנייד בעגלה מרבית הזמן,אלא כאל פעוט עם רצונות משלו וביניהם הצורך במרחב לתנועה והתנגדות להגבלתה. מציאת האיזון בין הצבת הגבולות לעידוד העצמאות-היא אמנות בפני עצמה..

אם תרגישי שהזמן חולף ואת מתקשה להתמודד עם הצבת הגבולות-מומלץ לפנות להדרכה הורית.
    בהצלחה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו