נסיעה והשארת פעוט בן 2.5 בבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיעה והשארת פעוט בן 2.5 בבית
    אביבית
    24/06/2009

שלום,

אני ובעלי רוצים לנסוע לחופשה בת 5 ימים בחו"ל. יש לנו בן מקסים בן שנתיים וחצי שמא-וד קשור אלי , ורציתי לדעת האם זה יכול לפגוע בו באיזו שהיא דרך שנשאירו עם הסבא והסבתא? אני בעיקר מפחדת מתסמינים של חרדת נטישה ופגיעה נפשית של הילד...

קצת נתונים כלליים:

אנו גרים בבית עם הסבא והסבתא, והסבתא היא גם הגננת שלו בגן הפרטי בבית (עם 9 ילדים נוספים וגננת נוספת שהיא קרובת משפחה)

הוא בדיוק נגמל מטיטולים - לילה ויום

אני בהיריון בחודש שישי

הוא ישאר בבית עם הסבא והסתבא , יהיה בגן כל יום, ישן במיטה שלו, השיגרה תיהיה רגילה רק ש....אנחנו נהיה בחו"ל ..

מה המלצתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום אביבית

אודט בוקאי
    25/06/2009

נשמע שזהו הזמן האידיאלי לחופשה זוגית-אוטוטו יוולד תינוק וזו תהיה משימה קשה פי כמה!

אין אפשרות לדעת מראש כיצד יגיב בנך לנסיעתכם, אך מתיאורייך המעטים נשמע כי בנך הוא ילד בעל התפתחות נורמטיבית, המסתגל יפה לשינויים (נגמל ביום ובלילה). שיגרתו תשמר כמעט ללא שינויים, ומדובר בחופשה לא ארוכה במיוחד.

עד לנסיעה, מה שניתן לעשות על מנת לנסות להקל על העדרותכם, להשאירו להשגחת סבא סבתא ללילה אחד(אתם לא חייבים לנסוע לשם כך, מספיק שתחזרו הבייתה אחרי ההשכבה), על מנת לתרגל את כל הטיפול הכרוך בסוף היום (מקלחת, ארוחת ערב, השכבה). בכך גם תסייעו לסבא/סבתא לרכוש בטחון בהדרגה. בנוסף, מאחר שסבתא היא גם הגננת במהלך היום וגם תהיה בתפקיד ההורה במחצית השנייה של היום, כדאי להקל עליה את האינטנסיביות שכרוכה בטיפול הרציף בבנך, ולארגן לשעה שעתיים בייביסיטר מוכרת, דודה/חברה וכו'..

נסיעה מהנה!
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו