ילד בן שנה ו-8 חודשים נושך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנה ו-8 חודשים נושך
    אילנית
    26/06/2009

שלום,
    יש לי תאומים, בן ובת, בני שנה ו-8 חודשים.
    בחודשיים שלשה האחרונים הבן שלי נושך את אחותו לא מעט. לפני חודש הם התחילו ללכת לגן, והיום הגננת אמרה שהוא נשך שתי ילדות בגן ללא ריב, הוא פשוט ניגש ונשך במהלך משחק. בבית יכולתי לומר שהסיבה לכך היא גם ריב בין התאומים, גם צמיחת שיניים מאוחרת (צומחות לו 5 שיניים בבת אחת) וגם דרך מהירה לקרוא לי. מבחינת שפה, שניהם מדברים באותה המידה, אך היא יותר חברותית ממנו ונראה כאילו יש לה יותר אוצר מילים, אז אולי הוא מתוסכל?
    אני מאד כועסת עליו כשהוא נושך, מסבירה לו שזה כואב לה ומיד מחבקת את ביתי הננשכת ומרגיעה אותה. אני לא יודעת אם הוא מבין ואני לא יודעת איך מפסיקים את זה.

אשמח לשמוע את דעתך,
    תודה
    אילנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנה ו-8 חודשים נושך

הוספת תגובה

• הפסקת נשיכות בקרב פעוטות

דפנה תייר
    27/06/2009

את מונה מספר סיבות אפשריות בהחלט לנשיכות של בנך, ועליהן ניתן מן הסתם להוסיף עוד כמה. אולי זה שילוב של מספר סיבות ואולי לא נדע אף פעם מדוע הוא נושך.
    מה שאת כן יודעת הוא שעלייך להביא להפסקת התנהגות זו, ולא משנה מה הסיבה לה.
    הדרך להפסיק התנהגות זו, כמו כל התנהגות שאיננה רצויה, היא להפוך אותה לבלתי כדאית או אפשרית לבעל המנהג. במצב הדברים כיום לבנך יש ללא ספק רווח כלשהו מההתנהגות, ועלייך לשנות את מאזן הרווח וההפסד על ידי העלאת ההפסד.
    ניסית כבר את שיטת ההסברים, ונוכחת במה שידוע - הסברים אינם דרך להצבת גבולות בגיל הרך.
    מעשים הם הדרך להצבת גבולות בגיל זה. מעשים ומילים בודדות אשר ביחד משדרים מסר ברור, קצר וחד משמעי.
    לפיכך, כשבנך נושך עלייך להגיב בכעס ולומר בטון מתאים: "לא!" אסור!", תוך שאת מרחיקה אותו פיזית ממקום הארוע ומבודדת אותו לדקה-שתיים (גם פינה אחרת בסלון מספיקה לשם כך). חיסכי את ההסברים והטפות המוסר לשלב מאוחר יותר והתפני לנחם את ביתך. אם הוא יבכה כתוצאה מתגובתך, מה שאפילו רצוי - תהיה זו הוכחה טובה לכך שהוא מתחיל להבין שלא כדאי לו לנשוך.
    בנוסף, הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות הוא להשקיע במניעת ההתנהגות: נצלי הזדמנויות שאת נמצאת עם ילדייך וחכי לרגע שהוא זומם לנשוך. היי זריזה יותר ממנו ותיפסי אותו שניה לפני שהוא מצליח לבצע את זממו ופעלי בדיוק על פי ההנחיות בפיסקה הקודמת. אפקט ההפתעה ומניעת ההתנהגות חזק יותר מאפקט התגובה שאחרי ולכן אם את באמת רוצה להכחיד את הנשיכות שווה להשקיע מאמץ בכך.
    בהצלחה, דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיכות

dolly
    29/10/2009

הי
    דמי דולי אני אמא לארבע ילדיםת בני האחרון בן שנה ושמונה חודשים גם הוא נושך את הילדים בגן ואני כבר ממש בדיכאון מנהלת הגן המליצה לי לפנות לריפוי בעיסוק.לציין שאין לו שום בעיית היתפתחות ההפך הוא ממש מבריק ומיתקדם מייתר בני הכיתה אבל הוא נושך סתם בלי התראה
    אציין עוד שאנו גרים בארה"ב.אצלינו יש את השירות הזה בחינם דרך קופת החולים אשמח לשתף אותך כשהם יבואו וייתנו לנו הצעות ייעול נישמע שילדינו די דומים בהיתנהגות

GOOD LUCK

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו