מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה ומעבר למזון מוצקמיכלי26/06/2009
שלום!
בני המקסים בן 7 חודשים. עד גיל חצי שנה הוא ינק באופן מלא (כאשר אני בעבודה הוא עם המטפלת ומקבל פעמיים ביום חלב שאוב). לפני כחודש וחצי התחלתי לתת לו טעימות של מזון מוצק. הוא מאוד נהנה, אהב את כל הטעמים ואכל בשמחה. החל מלפני שלושה שבועות הוא אוכל שתי ארוחות מוצקים מלאות: פירות בבוקר וירקות ועוף בצהריים ( שאר הארוחות הן הנקה, כרגיל). כאשר המטפלת או בעלי מאכילים אותו הוא אוכל בשמחה, אבל הבעיה מתחילה כאשר אני מנסה להאכיל אותו. מזה כשבועיים הוא לא מוכן לאכול ממני. כל פעם שאני מנסה הוא ממש מתחיל לבכות ולא עוזר אף טריק או תעלול. בסופו של דבר אני מניקה אותו, כדי שלא יישאר רעב. יש לציין שגם כאשר בעלי מאכיל אותו ואני בסביבה הוא לא מוכן לאכול. הוא כאילו "נעלב" שאני שם ואני לא מניקה אותו.
אשמח לשמוע מה דעתכן. האם זהו מצב זמני, ובסופו של דבר הוא יפסיק לצפות ממני להנקה ויסכים לאכול ממני? האם אני שוגה כאשר אני מניקה אותו בסופו של דבר? האם יש משהו שאפשר לעשות כדי להקל עליו? אני לא רוצה להכריח אותו לאכול בכוח...
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי האכלה בין אם ותינוק
דפנה תייר27/06/2009בשעה טובה בנך החל לאכול מוצקים, ונראה שהוא עושה זאת בתיאבון בריא (טפו, טפו, טפו :)
עם זאת מתעוררות אצלך תהיות לגבי סירובו שאת תאכילי אותו. לשאלה אחת משאלותייך יש לי מענה חד משמעי:
כן, בודאי שאת שוגה כשאת מניקה אותו בסופו של דבר. מעשה זה שלך נוגד את מטרתך ובדרך זו את בעצמך מכשילה את המהלך. ללא ספק הוא מעדיף שאת תניקי אותו ולא תאכילי אותו, וברור שהוא למד מהר מאוד שהוא יכול לגרום לכך - אם פשוט יסגור את פיו ויחכה שתישברי.
עלייך לקבל החלטה ברורה ועקבית:
או שאת מאכילה אותו תוך ידיעה שלך אין סיכוי שתניקי אותו, לא משנה מה, או שאם את סבורה שלא תעמדי בכך - הניקי אותו ודי. חבל על המשחק המיותר שאתם מנהלים.
אם אינך יכולה לעמוד בהחלטתך לא להניק אותו יתכן ולא תהיה ברירה ובתקופה הקרובה תאלצי לתת לאחרים להאכיל אותו את שתי הארוחות האלה. אפשרות אחרת היא שתתחילי את הארוחה במעט הנקה, דווקא כדי שלא יהיה מאוד רעב, ואז תפסיקי אותה ותנסי להציע לו את האוכל האחר.
ולבסוף - נסי לפנות לפורום העוסק בהאכלת תינוקות, יתכן ושם תקבלי רעיונות נוספים לפתרון הבעיה.
בברכה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)