רכושנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רכושנות
    הדס
    27/06/2009

שלום,

בני בן שנה ותשע ולאחרונה הוא מאד מאד רכושן. הוא בננו הראשון ואחרי הצהריים אנחנו לא מרבים להיפגש עם ילדים אחרים- הוא עם ילדים בגן כל היום וזה זמן האיכות שלנו איתו :-)
    רוב הזמן הוא רק צועק ובוכה- שלי, שלי, שלי אפילו כשרוצים להקריא לו סיפור הוא צועק כשלוקחים את הספר, באמצע משחק מסירות הוא מחבק את הכדור וצועק "שלי" ולא מוכן לזרוק אותו, כשאני מטאטאת את הרצפה הוא צועק שהמטאטא שלו ואני אומרת לו שזה של אמא וכשאני אסיים הוא יכול לשחק גם מה שגורר בכי ארוך מאד.
    כל זאת לפני שהזכרתי את עניין האוכל שחס וחלילה אם ניגע לו בצלחת או נבקש ביס.....

איפה עובר הגבול? זה בסדר שהצעצועים הם רק שלו וכל השאר לא רק שלו? להתווכח איתו? לתקן אותו?

אשמח להכוונה,
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רכושנות

הוספת תגובה

• רכושנות אצל פעוטות

דפנה תייר
    27/06/2009

תיאורך את התנהגותו הרכושנית של בנך מעלה חיוך, אם כי אני מניחה שיתכן שאתם רוב הזמן לא מוצאים אותה מבדחת במיוחד.
    לבטח את יודעת שזוהי התנהגות האופיינית לגיל בו נמצא ילדיכם, ומהבחינה הזו היא לא מדאיגה. יתכן שבאופיו בנך טיפוס רכושני/טריטוריאלי במיוחד - מה שמגביר את ההתנהגות הזו. אגב - האם הוא מזכיר בתכונה זו מישהו מכם?

אני חושבת שניסחת יפה איפה עובר הגבול: מה ששלו - שלו, ומה ששלכם - לא שלו. הוא אמנם רוצה שהכל יהיה שלו, אך המציאות ואתם תעזרו לו להבין שאין זה כך. העולם לא סובב סביבו.
    אתם תעשו זאת באמפטיה, באהבה ובהבנה, אך עם זאת תהיו חד משמעיים. את יכולה, לדוגמה, לטאטא ואם הוא רוצה את המטאט או טוען שהוא שלו את תקפידי להבהיר לו שאת מבינה שהוא רוצה את זה אבל זה לא שלו וכעת את מטאטאה. כשתסיימי לטאטא תהיי מוכנה לתת לו את המטאטא (ובכך תדגימי לו את ההתנהגות הרצויה).
    שקפי לו את רגשותיו כשהוא מביע רכושנות, והוסיפי תיאור קצר של האמת האובייקטבית אם החפץ שהוא רוצה אינו שלו. כשהחפץ כן שלו - הסכימי איתו לגבי העובדות ושקפי לו שהוא עכשיו רוצה את החפץ לעצמו, אך נסחי גם משפט אופטימי על האפשרות שלמרות שזה שלו אולי עוד מעט הוא יסכים לתת את החפץ קצת למישהו אחר.
    אל תקחי ממנו בכוח את מה ששלו ואל תאלצי אותו לוותר או לחלוק במה ששלו אם אינו רוצה בכך. לכשיתבגר מעט יהיה מקום כן לדרוש ממנו לחלוק ולשתף, אך לעת עתה הניחי לו למצות את שלב ההתפתחות הזה עד תומו.
    כל טוב, דפנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו