מעבר לגן עירייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר לגן עירייה
    עירית ע
    29/06/2009

בני בן 3.5, צריך לעלות שנה הבאה לגן עירייה אחרי שהיה שנתיים בגן פרטי. מכיוון שהוא יליד דצמבר לא היה לו מקום בגן השכונתי שאליו נכנסים ילדי השנתון שלו. (גן טרום חובה עם חובה). לפיכך אני נאלצת להכניסו לגן של טרום טרום חובה עם טרום שנמצא בשכונה סמוכה. מה שאומר שהוא יהיה בו שנה אחת ויעבור שוב גן בשנה הבאה.
    שאלתי היא , אני מתלבטת בין שני גנים. באחד התרשמתי יותר מהגננת ובשני יש יתרון שעובר לשם ילד נוסף מהגן הפרטי, כך שהוא יכיר משהו והגן עם פחות ילדים.
    האם נראה לכם כל כך חשוב שילד יכיר משהו מהגן הקודם. ? או שאני יכולה ללכת עם תחושות הבטן לגן שהתרשמתי יותר מהגננת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לגן עירייה

הוספת תגובה

• מעבר למסגרת חינוכית חדשה

מיכל דביר קורן
    01/07/2009

שלום עירית,
    מתוך דברייך נראה לי שהקושי העיקרי עימו יאלץ בנך להתמודד הוא לא ההבדל בין שני הגנים, אלא המעבר בין המסגרת הפרטית שהינה רכה ועוטפת יותר, לבין הדרישות של הגן העירוני. במובן הזה אני חושבת שדווקא יש יתרון לעובדה שלא נותר עבורו מקום בגן המיועד לילדי טרום-חובה וחובה: גנים אלו לרוב מתאפיינים בדורשנות גדולה יותר כי קבוצת ילדי החובה מכתיבה את קצב ההתקדמות, הגננות נוטות להזדרז להכין את כולם לבית הספר, ולעיתים שוכחות שבקבוצה ישנם גם ילדים צעירים (למשל, ילידי דצמבר של טרום-חובה...).
    מכיוון שהמעבר בכל מקרה מגלם שינוי, ומדובר בספטמבר אז מרבית הילדים חדשים והצוות פנוי לתהליכי היכרות וקליטה, נראה לי שהיכרות עם ילד ספציפי לא בהכרח תורמת, אלמלא מדובר בילד עימו יש קשר מיוחד. מבין הפרטים שציינת אני רואה יתרון דווקא לעובדה שישנה מסגרת בה צפויים להשתלב פחות ילדים. יחד עם זאת, לתחושת הבטן לגבי הגננת שהרשימה אותך יותר ישנה הרבה משמעות. לכן, נסי לחשוב מה יותר מתאים לבנך: האם הוא ילד שנוטה להסתדר בקבוצה גדולה או דווקא זקוק לאינטימיות? האם הגננת הרשימה אותך ביכולותיה הדידקטיות או הרגשיות ומה מבין השניים נחוץ יותר לבנך? האם הגננת בקבוצה הקטנה יותר לחלוטין לא מצאה חן בעינייך, ואם כך, למה?
    אני מקווה שנתתי לך מעט כיווני מחשבה.....
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו