אלימות באזורים אינטימיים מצד 2 ילדי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות באזורים אינטימיים מצד 2 ילדי
    דנדן44
    30/06/2009

בני בן 3 סיפר לי אתמול (לאחר שאלת שיגרתית של איך היה בגן) ש2 ילחדים (הידועים כאלימים) הכניסו לו ולחברה שלו אצבעות לטוסיק, הוא לא בכה וחברה שלו כן ומכאן הוא המשיך לספר בדיוק איך הגננת באה ומה עשתה - מכאן גם גרסתו תואמת לזו של הגננת
    הגננת הבטיחה לי שתדבר עם כל ההורים המעורבים אז ככה לאמא של הבת היא אמרה שהבן שלי אמר מכה בטוסיק...
    להורי הילדים עדיין לא אמרה כלום
    היא גם שיקרה לי כי אני יודעת שלא עדכנה את המטפלות
    אנה תשובתכם המהירה לעשה ולא תעשה
    מה לעשות?
    לדעתי לא צריך לעשות עוד משהו בנושא עם בני?
    לשלוח לגן?
    עכשיו הכי קשה לי שהגננת שיקרה
    מה עושים?
    זהו גן פרטי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חינוך מיני בגיל הרך

אודט בוקאי
    03/07/2009

שלום דנדן44
    לפי תיאורך את התנהלות הגננת כתגובה למקרה שארע בגן, נשמע כי היא אובדת עצות או מבקשת להכחיש את האירוע על מנת שלא לעורר תגובות בהלה בקרב ההורים. תגובה כזו אינה מעוררת בטחון בהורים כפי שאת חשה אלא להיפך. טוב יהיה אם תתייעץ הגננת עם גורם מקצועי (פסיכולוג ילדים/ מפקחת) על מנת להגיב לאירוע באופן מותאם. במשרד החינוך ישנן תכניות רבות המותאמות לגיל הרך והמדברות הן על חינוך מיני בגיל זה והן בנושא אלימות.
    באופן כללי, סקרנות מינית מתחילה בגילאי 3-4 והיא חלק מההתפתחות הטבעית. זה הזמן להתחיל ברמה בסיסית חינוך מיני, שבמהותו המסר הוא שיש לנו איברים פרטיים בגוך שרק לנו מותר לגעת בהם ולא לאף אחד אחר, וכך גם לגבי נגיעה באיברים של האחר היא אסורה.
    במקרה זה יש גם "ריח" של כוחנות, מאחר שאת מתארת כי מדובר בשני ילדים אלימים ובפעולה שהם עשו יחד (אגב, האם הם גדולים מבנך?) ולכן עוד יותר חשוב להעביר מסר חד משמעי, להם ולהוריהם.
    מי שאמור לטפל בכך היא הגננת ולא אתם ההורים. חשוב שתוודאו כי אכן הנושא טופל.

עודדי את בנך כי פעל כשורה כשסיפר לך וכי חשוב לך שהוא יספר לך ולגננת אם קורים לו דברים כאלה לא נעימים. שימי לב שלפעמים עולים גם רגשות אשם של הילד "המותקף", משום שלעתים הפעולה נחווית כמהנה.
    אם התנהגותו של בנך אינה שונה מבעבר-הרגלי אכילה ושינה, מצב רוח ותפקוד חברתי-אין צורך לעשות מעבר לשיחה עמו בנושא החינוך המיני.
    לגבי שליחה שלו לגן, אם מדובר בגן טוב וילדך נהנה בו-אין סיבה לשנות לו מסגרת. ללא ספק האמון בינך לבין הגננת יצטרך לעבור שיקום.

בהצלחה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו