משיכת שיער

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משיכת שיער
    הילה
    02/07/2009

ביתי בת שנה ו 8 מושכת בשיער מתוך שינה.התופעה באה לידי ביטוי גם כאשר היא רעבה, אוכלת בקבוק לפני השינה או אם משהו לא כל כך מסתדר לה.
    לפני שנה בערך היא גם הייתה נוגעת בשיער (ואני מדגישה נוגעת ולא מושכת) וכל פעם בעדינות היינו מורידים לה את היד מהשיער ובסוף התופעה הפסיקה.
    לאחרונה התופעה חזרה אך הפעם כמו שתיארתי בהתחלה היא ממש תולשת את השיער וזה בעיקר נעשה מתוך שינה. השיער על הראש נעשה דליל ואם נוגעים בו אז מרגישים כמו שיערות קצרות.
    האם זה אומר שהשערות שהיא תלשה לא נתלשו מהשורש?
    דרך אגב -אין לה בעייה של קשקשים או נשירת שיער.
    1.מה אפשר לעשות כדי לטפל בתופעה. אנחנו מאוד מודאגים ולחוצים.
    2. האם פתרון של להוריד את השיער (לספר מאוד מאוד קצוץ) יכול לפתור את הבעייה?
    אני לא כל כך בעד פתרון זה אבל הייתי רוצה לשמוע את דעתך

הערה:
    -אני רוצה לציין שכאשר היא מושכת בשיער על ידנו אנחנו מגיבים בצורה רגועה ומורידים בעדינות את היד מהשיער אבל לצערי זה לא פותר את הבעייה.
    -הילדה היא ילדה עירנית ,חייכנית, אוהבת ילדים, סקרנית ובעיקר מקבלת המון חום ,אהבה ותשומת לב.

תודה מראש על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משיכת שיער

הוספת תגובה

• משיכת שיער

אודט בוקאי
    05/07/2009

שלום הילה

אני מפנה אותך לדיונים קודמים בנושא זה בפורום.

מדובר בתופעה שנקראת טריכוטילומניה בבסיסה דחף בלתי נשלט למשוך בשיער שהופך להרגל שלעתים קשה להפרד ממנו. לכן, אני כן מאמינה שכהתחלה רצוי לקצר את השיער (עם כל עוגמת הנפש שכרוכה בכך כשמדובר בבנות..) על מנת להפסיק את החיזוק של ההתנהגות (חוסר שקט, תלישת שיער, רגיעה). במקביל, רצוי לספק תחליף להרגעה העצמית, כמו חיתול בד, שמיכה, בובה, מוצץ, בקבוק או כל חפץ מרגיע אחר.
    לעתים משיכת השיער קשורה בדלקות עור, לעתים בתת רגישות תחושתית (צורך יתר בגרייה של מגע). אם ישנן תופעות נוספות של קשיי וויסות תחושתי, מומלץ לפנות לייעוצ מרפאה בעיסוק.

בהצלחה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו