האכלה מאנשים שהם לא אמא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האכלה מאנשים שהם לא אמא
    רינת
    04/07/2009

שלום,

בתי בת 4.5 חודשים. עד עכשיו נזונה מהנקה מלאה,למעט מספר מקרים שנאלצה לקבל

בקבוק בזמן שלא הייתי בבית.כשהייתה קטנה יותר,הסכימה לקבל בקבוק מבעלי או מבן משפחה אחר באותם מקרים מוזכרים.

כיום היא לא מוכנה לקבל בקבוק מאף אחד חוץ ממני (וגם לא תמיד).

היא מסוגלת לבכות ולצרוח במשך שעות ולא לאכול כלום.

אני חוזרת לעבודה בימים הקרובים והיא נכנסת למשפחתון

השאלה החשובה היא איך לגרום לה לקחת בקבוק ממישהו אחר מלבדי(ולמה היא לא מוכנה לעשות זאת))? והאם המשך ההנקה לא גורם לה לסרב לבקבוק?

ועוד שאלה -עד כמה מדובר בתהליך טראומטי עבורה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האכלה מאנשים שהם לא אמא

הוספת תגובה

• שילוב של האכלה מבקבוק והנקה

אודט בוקאי
    08/07/2009

שלום רינת,

העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא לפנות ליועצת הנקה שהיא בעלת ניסיון רב בנושא שילוב האכלה מבקבוק עם הנקה.

לגבי הקשר בין המשך ההנקה והסירוב לבקבוק-אני לא חושבת שיש קשר ונראה לי שאם יש לך אפשרות להמשיך בהנקה (מן הסתם בתדירות נמוכה יותר)גם כשאת יוצאת לעבוד ובתך עדיין מבקשת לינוק-אין סיבה שתפסיקי. בנוסף, ציינת שבעבר היא כן הייתה מוכנה לקבל מאחרים בקבוק וזאת בעת שינקה, כך שהיא כן מסוגלת להתרגל לשתי צורות ההאכלה.עצם העובדה שהייתה מוכנה לקחת ממך בקבוק ולוותר על היניקה-גם כן מעידה על יכולת הסתגלות וגמישות.
    כמו בכל תהליך למידה, העקביות חשובה ויתכן שבתך הגיבה לאמביבלנטיות מצדכם לגבי הנקה/בקבוק, האכלה על ידי אמא/על ידי אחר (האם באופן לא מודע את מבקשת לבלות יותר זמן במחיצת בתך לקראת היציאה לעבודה ולכן היא בתגובה מתעקשת על האכלה ממך?)
    ללא ספק קשה ביותר למנוע האכלה של תינוקת כה קטנה, אך לשאלתך-אם יכולה להווצר טראומה משינוי בהרגלי ההאכלה-גמילה קיצונית ללא תהליך הדרגתי עלולה להיות טראומטית לשני הצדדים. כמו כן, חשוב להמנע מאמביבלנטיות שגוררת בלבול רב ומצוקה אצל התינוק.
    לצורך כך לדעתי חשוב שתעשו את השינוי בהרגלי האכילה/הנקה שלה בליווי של יועצת הנקה מוסמכת. חשוב מאוד שתצאי לעבודה כמה שיותר רגועה ושלמה עם הפרידה מבתך ועם הידיעה שהיא מקבלת את צרכיה הבסיסיים.

אם תרצי, אוכל להמליץ לך על יועצת הנקה.
    בהצלחה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו