בחירת מסגרת לתינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחירת מסגרת לתינוק
    מיכלי
    04/07/2009

שלום!

בני היקר יהיה בספטמבר הקרוב בן 10 חודשים. אני חזרתי לעבודה כשהוא היה בן שלושה חודשים ומאז הוא עם מטפלת כל יום מ-0830 עד 1530.
    הוא והמטפלת מסתדרים נהדר (הוא שמח לקראת בואה, רגוע מאוד, אוכל וישן יפה), אולם יש בה דברים שמפריעים לי מאוד באופי (בעיקר העובדה שהיא ביקורתית מאוד כלפיי ובאופן כללי אישה יחסית קשה, לא נחמדה). אני חוששת שככל שהוא יגדל הוא יספוג ממנה יותר את התכונות האלו ולכן חשבתי להכניס אותו בשנה הבאה למסגרת קטנה (3 או 4 ילדים).
    התחלתי לראות פעוטונים קרובים אליי בשכונה. באחד הפעוטונים יש בסה"כ 3 ילדים והמטפלת נראית לי מצוינת. עם זאת, הטלויזיה דלוקה כל היום על תוכניות של גדולים (cnn...) ועובדה זו מפריעה לי.
    שאלתי היא:
    1. האם החשש שלי שהילד יספוג מהמטפלת תכונות אופי שאני פחות רוצה, הוא מוצדק? זה הגיל שבו תכונות כאלו אכן נספגות?
    2. האם טלוויזיה שפתוחה על תוכניות של גדולים, צריכה להטריד אותי? תינוקות בכלל מסתכלים על סוג כזה של תוכן או שהם פשוט מתעלמים ממנו?
    3. האם עדיף להשאיר את הילד עם המטפלת עד גיל שנתיים ואז פשוט להעביר אותו לגן שבו יש יותר פיקוח על התכנים?

אשמח להכוונה, גם אם לא לתשובות מדויקות :)
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בחירת מסגרת לתינוק

הוספת תגובה

• כימיה (של מי?) עם המטפלת

אודט בוקאי
    08/07/2009

נשמע שבנך מסתדר היטב עם המטפלת ושהיא מתאימה את עצמה לצרכיו. לגבי השאלה האם הוא סופג את הביקורתיות שלה,תלוי אם הביקורתיות מכוונת גם כלפיו-האם היא מקבלת אותו כפי שהוא?מתפעלת מהישגיו? או שאינה מרוצה מהרגליו/נטיותיו וקצב התפתחותו? האם היא לא נחמדה גם אליו?נוקשה מדי בהרגליה ודרישותיה?חשוב מאוד שמטפלת תעניק לילד תחושה שהוא משוש לבה וגורם לה הנאה וסיפוק וכמו שהוא שמח לקראתה בבוקר היא שמחה לקראתו ובעבודתה.

האם את מרגישה שבשל הביקורתיות שלה כלפייך, את לא מצליחה לדרוש ממנה דברים ביחס לאמונות שלך והציפיות שלך כיצד לטפל בבנך? האם את מרגישה שהביקורתיות של המטפלת מערערת בך את תחושת הבטחון שיש לך באמהות שלך? האם תחושה זו מתעוררת גם מול אנשים אחרים קרובים אלייך (אמא/חמה/גיסה וכו'?)
    לעתים יש כימיה בין מטפלת/גננת והורים ולעתים אין וגם זה בסדר, מה שחשוב הוא הכימיה בין המטפלת לילד. מעבר לכך, רק את יכולה ללהחליט עד כמה חוסר הכימיה היא בלתי נסבלת עבורך, וכמה את מוכנה להקריב עבור בנך.
    לגבי טלוויזיה במשפחתונים, לטעמי, החשיפה של הילדים לתוכן לא מותאם להם אינה בהכרח החלק הבעייתי, אלא עצם העובדה שאין התכווננות לצרכי הילד,וצרכי המבוגר (מטפלת המשפחתון והתכניות האהובות עליה) קודמים לכך. זה אומר הרבה לגבי סדר העדיפויות של המטפלת במשפחתון ועל הרצון והיכולת שלה להיות קשובה ועירנית לילדים בהשגחתה. מה שכן, לפחות היא כנה ולא מתיימרת להסתיר זאת. כעת ההחלטה בידייך.

אני אישית סבורה שאם זה מתאפשר, יחס אישי של מטפלת טובה עד גיל שנתיים עדיף על פני יציאה למסגרת חוץ ביתית.

בברכה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו