מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות ביחס לבחירת גןאמא06/07/2009
שלום רב,
בני יהיה בן 4 בספטמבר, מיועד לגן עירוני- טרום חובה. כעת נמצא בגן פרטי מדהים מגיל שנתיים, עם גננת מצויינת, מעשירה, מלמדת, מחזקת, יש לו הרבה חברים וטוב לו. אני מתלבטת אם להשאירו בגן שנה נוספת בגן הפרטי, יחד עם חבריו (שקטנים ממנו ב-3 חודשים בערך- אבל מיועדים לטרום טרום חובה ולכן נשארים) - בגלל שמאד טוב לו ואני לא רוצה למהר לשום מקום או לסיים מסגרת שמאד טוב לו ללא צורך או להעבירו לגן עירוני ואם כן- לאיזה.
יצוין שאם אני אשאיר בגן הפרטי- אז הוא יגיע לגן עירוני לשנה אחת בלבד לפני כתה א'- וגם זו התלבטות - אם יהיה לו מספיק זמן להתסגל, כי כנראה יגיע לקבוצת ילדים מגובשת - ואז יהיה יותר קשה להתסגל.
הגן העירוני הראשון - הוא גן א'- הוא הגן המועדף עלי, קיבלתי המלצות מעולות עליו, גגנת מעולה, הוא מרוחק קצת מהבית, הוא לא יכיר בשנה הראשונה אף אחד (בשנה השניה צפוי שיגיע חבר נוסף), גן אינטימי ונעים.
גן ב'- גן איטנימי וקטן, גננת ממולצת - אבל דרך המלצות עירייה ולא המלצות הורים, קצת מרוחק מהבית.
גן ג'- הגן שהוא משוייך אליו- נחשב ספינת הדגל של העיר מבחינה חינוכית- אבל זה קומלפס גדול של 6 גנים, לא אינטמי, די מאיים ואין המלצות על הגננת.
יחד עם זאת, הוא משויך לגן ג' ואם יגיע לשם - כנראה שתהיה המשכיות לביה"ס (אלא אם כן אחליט לשלוח אותו לבי"ס מרוחק יותר בשל בעיות קרינה שיש בביה"ס). .נראה לי שיש חשיבות גדולה לנושא ההמשכיות מגיל גן לביה"ס יותר מאשר מגן פרטי לגן עירוני - כי בשנה הראשונה לגן העירוני- כולם מגיעים מגנים פרטים ולא מכירים זה את זה ובבית ספר - כולם כבר מכירים מהגן- ואז יותר קשה להסתגל כילד חדש שלא מכיר.
בני הוא רגיש, ביישן, עדין מאד ולכן כל החששות שלי.
מה המלצותכם? מה לעשות?
להשאיר בגן פרטי ולהתסכן בכך שיהיה לו קשיי הסתגלות בגן חובה כי כולם כבר יכירו זה את זה משנה קודמת או להעביר לגן עירוני ואז לאן- האם ההמשכיות חשובה יותר מאשר גננת טובה ומקום אינטימי ונעים או להפך?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לאמא
אודט בוקאי09/07/2009אכן התלבטות מורכבת, עם כל כך הרבה פרטים לשים אליהם לב כחסרונות מול יתרונות, עד שמרוב עצים לא רואים את היער..
אני סבורה ש"מעבר הוא מעבר הוא מעבר", והוא בדרך כלל יהיה כרוך במשבר, בעיקר אם מדובר בילד עדין ורגיש. עם זאת, אני חושבת שמה שעושה את המעבר קל יותר לעתים הוא ההבשלה של הילד וגם ההבשלה הנפשית של ההורה למעבר.
אם הגן הנוכחי (הפרטי)נותן מענה מקיף לילדי טרום חובה מבחינת צרכים קוגניטיביים חברתיים ומוטוריים, אני נוטה לחשוב שכדאי להשאירו שם שנה נוספת לחזק את בטחונו העצמי.
עד אז, תוכלי גם להעשיר את ידיעותייך והכרותך עם המסגרות העירוניות השונות, על סמך חוות דעת של חברותייך, ולא רק על סמך המלצות העירייה.
המעבר לגן החובה אכן לא יהיה פשוט, אך לדעתי תגיעי אליו כהורה יותר מוכנה נפשית וזה כשלעצמו יוכל להקל על הסתגלותו של בנך.משם הוא יעלה לכתה א' כשהוא כבר מכיר את קבוצת הילדים עמם הוא עולה.
אגב, מה דעתה של הגננת בנושא?
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)