מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות עם גמילה מקקידנה06/07/2009
שלום,
בני בן ה - 3 נגמל רק לאחרונה מחיתולים. כבר בהתחלה לא היו פספוסים עם הפיפי והוא אף ללא חיתול בשנת צהריים. (בלילה הוא ישן עם חיתול אך לרוב קם עם חיתול יבש לחלוטין ועושה פיפי בישבנון)
הבעיה היא עם הקקי...
הוא בשום פנים ואופן לא מוכן לעשות קקי בישבנון/סיר אלא הוא מבקש חיתול ועושה בחיתול.
העניין הוא שמרגע שנהייתה לו מודעות לגבי היציאה של הקקי הוא ממש מבועת תוך כדי עשיה הוא מתנהג כאילו מישהו רוצה לעשות לא משהו והוא תוך כדי קורא לי ואני רואה שהוא ממש מפחד. יצויין שמאז שהתחלנו גמילה הוא עושה קקי אחת ליומיים שלושה כאשר לפני הוא היה עושה פעמיים ביום.
מה עושים עם העניין הזה? הוא בינתיים לא מראה שום נכונות לעשות בשום מקום שהוא לא החיתול. אנחנו מצידנו לא לוחצים וזורמים איתו.
תודה על הכוונה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
אודט בוקאי09/07/2009את מתארת תופעה שאופיינית מאוד לילדים בתהליך הגמילה, במהלכו הגמילה מפיפי עוברת ללא קשיים ואילו בנושא הקקי הדבר יכול להמשך תקופה ארוכה ולהפוך למטרד גדול לילד ולהוריו.
לגבי העצירות החלקית שפיתח בנך, ללא ספק הוא חושש כעת מיציאות כי הן כעת מכאיבות יותר-ככל שהצואה מוחזקת בגוף כך היא מתייבשת ומתקשה. לכן חשוב קודם כל לטפל מבחינה רפואית-לפנות לרופא משפחה ולקבל תכשיר נגד עצירות.
אני רואה שתי אופציות :
האחת היא תהליך הדרגתי(שיכול להצליח אך גם עלול להמשך תקופה ארוכה), במסגרתו תעודדו את בנכם לעשות קקי בחיתול רק בחדר השירותים (לא בכל מקום בבית) ובהמשך תכוונו אותו לעשות קקי עם החיתול כשהוא ישוב על האסלה, עם ישבנון. ככל שתרגישו שיש שיתוף פעולה והחרדה פוחתת כך תתקדמו עם התהליך עד להורדת החיתול ועשיית הקקי בשירותים.
השנייה היא תהליך אקטיבי יותר, מבחינתכם, שאינו "מתחשב" בקצב של הילד, אלא דורש ממנו להתאים עצמו לדרישות שלכם. תהליך זה מאופיין בגישה תקיפה, אך לא תוקפנית. מתן חיתול לא יהיה אופציה (ועדיף שבאמת לא יהיה בהישג ידכם) אלא עשיית הקקי בשירותים. ברגע שמרגישים שהקקי עומד לצאת ועל פי תיאורכם כרגע זה אירוע מאוד ברור, עליכם לקחת את בנכם לשירותים ולהסביר לו שקקי עושים רק באסלה. שאתם מאמינים שהוא יצליח כמו שהוא הצליח עם הפיפי. יעברו מספר ימים קשים אך מאחר ולא תהיה אפשרות לסגת, בנכם ייאלץ לעשות צרכיו בשירותים.
תוכלו לקרוא על שיטה זו באתר של דפנה תייר, לשעבר אחת ממנהלות הפורום הנוכחי. לעתים נדרש ליווי של מפגשי הדרכה על מנת לקבל תמיכה בדרך זו שדורשת סמכות הורית ואמונה "בדרך".
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
