מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לאודט -רגישות תחושתיתשיר07/07/2009
היי אודט,
כתבתי לך בעבר על בני בן שנה+10 שבוכה כאשר אני מגיעה לאסוף אותו מהגן ונצמד למטפלת שהוא אוהב מאוד.
כמו כן, על הקושי שיש לו בגן משחקים – העדפת נדנדות והימנעות ממגלשות, במיוחד כשילדים אחרים נמצאים על אותו מתקן.
מאז בעקבות קשיים נוספים שהתגלו בגן, הגיעה מלווה התפתחותית לגן שצפתה בו ואמרה שכנראה לו קושי בויסות חושי וקושי במעברים
והמליצה על ריפוי בעיסוק תחושתי.
אנחנו בכל מקרה מטופלים אצל קלינאית תקשורת בהתפתחות הילד (היה עיכוב בדיבור שהשתפר מאוד, אוצר מילים גדל מאוד אך עדין לא מחבר 2 מילים).
במכון נאמר לי כי התורים לרפוי בעיסוק ארוכים וכרגע הוא בהמתנה לעוד 4 חודשים!
בנתיים בתפקוד היומיומי מאוד קשה, אנחנו יוצאים לגינה לעיתים לא תכופות ובכל פעם לוקח לו המון זמן להיפתח ועד שנפתח בורח כשילדים אחרים עולים
וממש נכנס ללחץ ובוכה. אני מוצאת את עצמי חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות וכיצד לסייע לו.
מבחינת הגן, יש שיפור, בקשתי מהמטפלת שלא יהיה בידיים שלה כשאני מגיעה לאסוף אותו ואכן מאז חל שיפור והוא כמעט ולא בוכה.
באמבטיה הוא מעדיף טוש (גם בקושי) אך לא מוכן לשבת ונלחץ אם המים עולים מעט.
שאלתי, מה עושים בנתיים? איך אפשר להתמודד עם זה עוד 4 חוד'? מה אני יכולה לעשות ע"מ להקל עליו?
אגב, המלווה ההתפתחותית המליצה ללכת גם להדרכת הורים אצל פסיכולוג, נשמח לבוא אפילו אליך אם אפשרי.
המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר
אודט בוקאי12/07/2009בהמשך לשיחתנו היום,
מרפאת גיל הינקות באורלנסקי בפ"ת מקבלת אנשים מכל קופות החולים ומתמקדת בגילאים0-3. התורים שם סבירים בהחלט (שבועיים -שלושה). המרפאה כוללת צוות רב מקצועי ובהתאם לצורך נערך אבחון התפתחותי, הדרכה וטיפול. לדעתי, זו הכתובת המתאימה לכם.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)