תעזרו לי להבין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תעזרו לי להבין
    אוקסנה
    08/07/2009

שלום. יש לי כמה שאלות.
    1. איזה הבדל בן פסיכולוג לפסיכיאטר בזמן בדיקות ילדים ?
    2. מה הם הסימנים אם ילד לא בסדר? (איך מתנהג ילד אם הוא לא בסדר ו אם יש לזה רמות)?
    3. ואיך לקרו לזה?:

ילד (פג) בן 3 שנים!
    כבר שנה וחצי יודעה לספור מ 1 - 10 ===> אבל לא כל משחק שלגל שלו הוא משחק טוב
    מגיל שנה ילד אומר אבא ואמא ===> אבל לא מדבר חרבה מילים
    ילד יש לו קליתה מהירה ===> אבל הוא מעדיף ללמוד משהוא רוצה
    ילד כייכן , חחם וחמוד בבית ===> אבל לא מתנהג בחוץ כמו בבית
    4. אם ילד הזה לא בסדר?
    5. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תעזרו לי להבין

הוספת תגובה

• שלום אוקסנה

אודט בוקאי
    13/07/2009

מדברייך אפשר להרגיש את חוסר האונים שלך מול שאלות רבות ולצערי אין לי עבורך תשובות ברורות, מה גם שלא פרטת את ההקשר והרקע לשאלות הרבות המעסיקות אותך.
    באופן כללי אוכל לומר שבדיקה פסיכיאטרית מתבססת על תצפית קלינית בילד חדר ועל אינפורמציה שעולה מתוך שיחה עם הורים ומילוי שאלונים על ידי אנשי מקצוע (גננות/מורים וכו') שמלווים את הילד. מטרת הבדיקה היא לרוב ביצוע אבחנה מבדלת בין הפרעות התפתחותיות שונות ובין הפרעות נפשיות שונות. בדיקה של פסיכולוג ילדים, בהנחה שמדובר בפסיכולוג התפתחותי, מבוססת על תצפית קלינית בילד, בקשר בינו ובין הוריו ועל שיחה עם הורים ובד"כ אורכת מספר מפגשים. לעתים היא כוללת אבחון התפתחותי שבא לענות על שאלות שונות ומגוונות, לרבות קביעת רמה מנטלית של הילד, נקודות החוזק והחולשה שלו בתחומי ההתפתחות השונים, התאמת מסגרת חינוכית וקביעת תכנית טיפולית על פי הצרכים. לעתים תיווכחי שתפקיד הפסיכיאטר והפסיכולוג חופפים, למשל בקביעת אבחנות של PDD(בעיות תקשורת) וADHD (קשיי קשב וריכוז והיפראקטיביות).
    מורכבות נוספת בקביעת אבחנה יכולה להיות קשורה לגילו של בנך-זהו גיל גבולי לעתים לקביעת אבחנה מבדלת מדוייקת ולכן נדרש מעקב לאורך זמן.
    לשאלתך מה הסימנים אם ילד "לא בסדר", מדובר באמירה כללית מדי, האם את מתכוונת לאיחור התפתחותי על דרגותיו השונות?
    לצערי הרב, אין לי כל יכולת לעזור לך בשאלה אם בנך "בסדר או לא בסדר" ולא זו מטרתו של הפורום.
    אני מציעה לך לפנות למכון להתפתחות הילד, אם עדיין לא פנית(עלפי רוב פגים מצויים במעקב התפתחותי עד גיל שנתיים), על מנת לקבל תשובות לשאלותייך. כתובת נוספת יכולה להיות מרפאת ינקות "אורלנסקי"בפתח תקווה, שם קיים צוות רב מקצועי, לרבות פסיכולוגים ופסיכיאטרים וצוות פארארפואי (ק. תקשורת, מרפאה בעיסוק).
    בהצלחה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו