מחפשת מנחה בנושא מעבר למסגרת חדשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחפשת מנחה בנושא מעבר למסגרת חדשה
    מירב
    09/07/2009

אני מחפשת מנחה לקבוצת הורים בחדרה אשר מעוניינים לקבל הנחיה לקראת מעבר ילדיהם מגן פרטי לגן עיריה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מירב שלום

אודט בוקאי
    18/07/2009

אקדים ואומר שלצערי אין לי כתובת עבורך למנחה קבוצתית בנושא.
    המעבר מגן פרטי לגן עיריה מעסיק הורים רבים ולעתים בשל החשש מן המעבר ישנם הורים שאף מעדיפים לדחות אותו, לא תמיד באופן מוצדק.
    את מדברת על קבוצה של הורים שמבקשים הכנה למעבר, ואני חושבת על כך שכל הורה עסוק בשאלות וחששות אחרים לגבי ילדו הספציפי, ולא ברור אם מסגרת קבוצתית יכולה לתת מענה שכזה.
    בכל מקרה, ככל שניתנת להורים אינפורמציה רבה יותר לגבי המסגרת החדשה, כך יורדת רמת החרדה.
    מניסיוני, לפני מעבר שכזה, מתקיים מפגש של נציגי החינוך/גני הילדים של העיריה עם ההורים הרלוונטיים, על מנת לתת מקום לשאלות של הורים. אם לא התקיים מפגש שכזה, יש באפשרותכם לדרוש זאת.
    לסיום, אוכל רק לציין כי בדרך כלל, ילדים עם התפתחות נורמטיבית, עוברים ללא קושי את המעבר לגן עירייה, רוב החששות מגיעים מכיוון ההורים שלא תמיד סומכים על ילדם כי הוא בעל יכולות הסתגלות טובות ובריאות. כמו כן חשוב לציין כי מדובר בילדים שכבר עברו את הסתגלותם הראשונית למסגרת חוץ ביתית, שהיא ההסתגלות המשמעותית:הלמידה לתפקד בתוך קבוצה ולהיות לאורך היום עם דמות אחרת שהיא לא אמא/אבא. למידה זו מופנמת ותשרת אותם גם במעבר הנוכחי.
    אם לך עצמך ישנן שאלות ספציפיות לגבי ילדך בנושא המעבר, אשמח לענות לך כפי יכולתי

בהצלחה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו