מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לעבוד בגן של בנירונית09/07/2009
שלום אני גננת חושבת לעבוד בגן שאליו אכניס את בני בספטמבר הקרוב.בני בספטמבר יהייה בן שנתים וחודשיים.זו פעם הראשונה שהוא נכנס למסגרת .אני אמורה לעבוד עם קבוצת גיל שונה אך החדרים קרובים ורק קיר מפריד בינהם.מה יקרה אם הוא יבכה או שירצה את אמא ואמא לא תיגש אליו? האם מצב זה שאני נמצאת בחדר הסמוך אך לא ניגשת אליו עלול להזיק לילד? האם עלול להיווצר מצב שהוא יחשוב שנטשתי אותו? אשמח לקבל תשובה מפורטת בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה בגן
מיכל דביר קורן15/07/2009שלום שלי,
אכן המצב שאת מתארת מורכב מאוד ומחייב חשיבה. אני מכירה מצבים דומים בהם אם לתינוק לוקחת לטיפול בביתה פעוטות נוספים וגם אז הדברים מסתבכים לעיתים (למי לגשת קודם - לבן או דווקא לא אליו כי הוא 'יתמודד'?!), אבל לגבי עבודה בגן, ועוד בקבוצה שונה, זה קצת אחרת, ובוודאי כשמדובר במסגרת הראשונה עבורו (האם עד כה היה בטיפולך או ששהה עם דמות מטפלת אחרת?).
באופן כללי אומר שהקושי יהיה כנראה בעיקר בתקופה הראשונה ובהדרגה שניכם תתרגלו למצב החדש. בדומה לעיקרון שפעוטות לומדים שאימא הולכת לעבודה ולכן עוזבת את הגן, הוא ילמד שאימא נמצאת מעבר לקיר ושלפעמים אפשר גם להיות איתה. יחד עם זאת, עלייך יהיה להתרגל שמישהו אחר מרגיע ומנחם אותו כשהוא בוכה, יהיה עלייך להסתמך על הצוות בכיתה השניה כדי להקנות לו בטחון וגם שקט לעצמך על מנת להתפנות לילדים האחרים. זה עשוי להיות מורכב מבחינתך בגלל שזה (?) מקום עבודה חדש גם עבורך וכל הסיטואציה סבוכה. אני לא חושבת שעיניין ה'נטישה ' עליו שאלת יהיה קשה יותר בהשוואה למצבים אחרים בכניסה לגן, אבל הוא בוודאי מחייב הרבה הסברים והבהרות, נדרשת הרבה מאוד הכנה לפני זה עבורו וגם עבורך. מי יהיה איתו בימים הראשונים של הקליטה? גם על זה צריך יהיה לחשוב....
וכמובן, קחי בחשבון מצב בו את אומנם מרוצה מהטיפול בבנך, אך לא מרוצה ממקום העבודה בגלל גורמים אחרים (צוות, תנאי שכר וכו'), או לחילופין, מקרה בו את מוצאת את מקומך הייטב אבל הוא מתקשה להשתלב בגלל כל מיני סיבות....
לסיכום: השהות המשותפת בגן עשויה להיות חוויה נעימה ומשמחת עבור שניכם, אבל מגלמת בתוכה גם הרבה מאוד קשיים ומורכבויות שיש לתת עליהם את הדעת ובעיקר, להתכונן לקראתם...
בהצלחה,
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)