מעבר גן, גמילה מטיטול, לידת אח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר גן, גמילה מטיטול, לידת אח
    לאה
    14/07/2009

שלום רב,

ברצוני להתייעץ לגבי מספר נושאים "כבדים ומשמעותיים.
    בני בן שנתיים נמצא במסגרת גן מגיל 1.8 (מרץ האחרון) - הסתגל, התרגל, מאוד חברותי ונראה שטוב לו ואוהב את הגן. הבעייה איתי שלי לא טוב ואני בהתלבטות האם להמשיך איתו באותו מקום שנה הבאה. בגדול בגן הצוות עושה רושם של צוות חם, אוהב אבל יש בגן בעייה רצינית של חוסר ארגון וניהול לקוי, חוסר השקעה וזה בא לידי ביטוי בהרבה מאוד פרטים שלי מפריעים. למשל, מחודש מרץ ועד היום לא היה אסיפת הורים, כשבני נקלט לגן לא שאלו לגביו שאלות מה אוהב, איך הוא, מתי יש לו יום הולדת וכו' וכמו כן לא מילאתי שום טפסים. אין שיתוף של ההורים בכל מה שקורה בגן: על מה מדברים כעת, איזה חיה היתה בחוג חיות. נותנים להם בין הארוחות פתי בר ועוגיות. עכשיו כשהתחלתי בתהליך גמילה מטיטולים, שיתפתי אותם כדי שישתפו עמי פעולה והגננת אמרה שהוא עוד קטן מידי (ברור לי שזה לא נוח לה וזו הסיבה האמיתית). דבר נוסף, הגננת שלו היתה שבוע בחופש ולא טרחו ליידע כלל את ההורים על כך. נכון שיש גננת נוספת של הבוגרים שבטח מילאה את מקומה אך עדיין לי מאוד חשוב לדעת מידע מסוג זה ועוד כהנה וכהנה...

בתחילת אוקטובר צפויה להיכנס אחות חדשה למשפחה, בעזרת השם, כך שאם אני אעביר אותו גן - זה יצא מאוד סמוך ללידה (גם לי לא יהיה קל עם הסתגלות חדשה - אבל אני אתגבר). והמשמעות של כך, זה צוות חדש, מקום חדש, ילדים חדשים שגם הם בעצמם צריכים להסתגל. מעבר לכך הוא יעבור עד אז שינויים נוספים כגון: מעבר למיטת מעבר ממיטת תינוק. גמלנו אותו לא מזמן מאכילת לילה (וזה עובד בסדר) וכמו כן הגמילה מטיטולים שהתחלתי.

אני מתחבטת ומתלבטת קשות האם להשאיר אותו באותו הגן במשך שנה שלמה וכל הזמן להיות מתוסכלת מדברים שמפריעים לי (שלו הם בטח לא מפריעים) או שלהעביר אותו לגן חדש בספטמבר (יש לקחת בחשבון גם חופש סוכות) עם כל המשמעויות שתיארתי לעיל? האם זו לא תהיה טלטלה רגשית טראומטית בשבילו? יותר מידי שינויים בטווח קצר?

יש לציין שהוא ילד נוח, חברותי ומסתגל די מהר לשינויים.

שאלה נוספת (סליחה על האריכות) לגבי הגמילה מטיטולים. התחלתי עם ישבנון ועברתי עכשיו לסיר כי נראה לי יותר נוח. יש לי רק כשעה עד שעה וחצי ביום להיות איתו בלי טיטול. כי בבוקר בגן. בצהריים חוזר הבית לישון צהריים ורק כשמתעורר בערך ב- 1600 אני משאירה אותו עם תחתון למשך שעה, כי אז אני יוצאת איתו החוצה ושוב טיטול, אז אני מרגישה שאנו לא מתקדמים כלל. ואני שואלת אותו אם יש לו פיפי , הוא עונה שלא אבל עושה בריצפה. מצד שני כשהוא בסיר/ישבנון משתף פעולה ועושה שם פיפי (קקי עדיין לא). האם אני פועלת נכון מבחינת הגמילה שלו?

תודה מראש
    סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום לאה

אודט בוקאי
    18/07/2009

אני מסכימה איתך שעומדות בפניך החלטות לא פשוטות, אך בסופו של דבר את תצטרכי לקבל את ההחלטות, כי את ורק את יודעת במה את מסוגלת להתמודד, שבועות ספורים לפני הלידה.אנסה לכוון אותך.

לגבי הגן, בגדול, אם יש לך גן אחר "בקנה" שאת מרוצה ממנו ומתרשמת כי שם הניהול מוקפד יותר והתקשורת עם ההורים משמעותית יותר-מה טוב, בייחוד אם בנך הוא ילד סתגלן וסיום שנה הוא זמן טוב לעבור גן.
    עם זאת, אני נוטה להאמין שלא קיים גן מושלם וחשוב לנסות ולמצות את הטוב מהגן הנוכחי, בעיקר משום שבנך מצא שם את מקומו וגן אחר הוא בכל מקרה הימור. חשוב להמנע מלהעמיס עלייך ועליו מעברים לא הכרחיים.

נראה שהכניסה שלכם באמצע שנה לגן לא איפשרה תהליך קבלה נורמטיבי ונשארת עם תחושה שבעצם לא מכירים את בנך ואותך מספיק. כל גן מקיים אסיפת הורים בתחילת שנה(אוגוסט ספטמבר) ובה מתנהל תהליך תיאום ציפיות, בדרך כלל של הגננת כלפי ההורים. מעבר לכך, התקשורת של הגננת עם ההורים היא עניין שתלוי באישיות הגננת ויש טווח רחב. קשה לי להאמין עם זאת שלא מלאתם טפסים רוטיניים בהרשמה לגן, עם פרטים טכניים כגון מספרי טלפון לשעת חירום, תאריך לידה של הילד, מצב בריאותי וכו'. איך אחרת יציינו ימי הולדת בגן שהם חלק אינטגרלי מהווית הגן?
    באופן כללי, חשוב שתשלימי עם העובדה שזה הגן ויש לך אפשרות במידה מסוימת לשפר את התקשורת מול הגננת, בדברים שחשובים לך, וזה אומר להיות אקטיבית. לעדכן אותה בדברים משמעותיים שעוברים על בנך וחשוב שהיא תהיה בתמונה, לבקש עדכון מראש לפני יציאה לחופש על מנת להכין את הילד וכו'. כעת את עומדת לפני אסיפת הורים לשנה החדשה-זו הזדמנות להעלות נושאים שמשמעותיים לך. אולי גם לבדוק אפשרות להקים ועד הורים, שישתף פעולה לאורך השנה עם הגננת ויייצג את צורכי הילדים (שהם לא תמיד צורכי ההורים..). קחי בחשבון שלא תמיד יש לכך היענות בגנים פרטיים.
    לגבי הגמילה, חבל מאוד שהגננת לא התגייסה לתהליך. יהיה לך יותר קשה לעשות זאת בלעדיה, אך את יכולה וזהו גיל טוב וזמן טוב לגמילה(גם מבחינת עונה וגם מבחינה זו שאחרי הלידה יהיה יותר קשה פי כמה)
    אכן יש בלבול באופן שבו נהגת עד כה אחהצ עם בנך בגמילה.
    סופשבוע הוא זמן טוב לייצר רצף ולהשאיר את בנך ללא חיתול ולהחליט שלא יוצאים מהבית לצורך המטרה החשובה הזו, על מנת להקדיש את מיטב הזמינות שלך לאותות של בנך, מתי צריך לשירותים, וגם על מנת שתאפשרו לו להסתובב בחופשיות עם תחתונים.

לצערי לא ארחיב בנושא איך להתחיל גמילה. את יכולה לקרוא בהרחבה תשובות רבות בנושא איך להתחיל גמילה בפורום.
    ההמלצה הכי חשובה שלי עבורך-היי נחושה שבנך עומד להגמל ושאין דרך חזור מרגע שהורדת את החיתול, כך תקלי על בנך את תהליך הלמידה. אם השגת הישגים בבית והגננת עדיין לא משתפת פעולה, לא נורא כי אוטוטו בנך יצא לחופש ואז תוכלי לייצר רצף בגמילה ולבסס את הלמידה וכשיחזור לגן כבר יהיה גמול.
    בהצלחה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד קצת פרטים

לאה
    19/07/2009

הי אודט

המון תודה על התשובה.
    אני קצת רוצה להרחיב לגבי ההתנהלות בגן לאור תשובתך. יש לי גן אחר בקנה שהתלבטתי בינו לבין הגן הנוכחי. מאוד התרשמתי ממנו, הניהול מוקפד ביותר והתקשורת עם ההורים נהדרת ויש אוזן קשבת, פשוט הוא קצת יותר רחוק, וגם זה גן יחסית חדש ואני לא יודעת איך יהיה הצוות וגם לא מכירה. בגן הנוכחי מבחינת החום והיחס של הצוות אני מרוצה מאוד. בעת הקליטה של בני לא נתנו לנו שום טופס למלא, לא שאלו כל שאלה ואפילו לא התעניינו לגבי פרטים טכניים כגון מספרי טלפון - כי כך הגן מתנהל ואני לא חושבת שזה קשור לכניסה באמצע שנה. למשל, אני נפגעתי שלפני זמן מה הודעתי שיש לו יום הולדת בקרוב וענו לי שכבר רשמו את התאריכים של כולם על הלוח וידאגו עכשיו גם לרשום אותו - רק אז התחוור לי ששאלה כה טריוויאלית לא נשאלה בעת כניסתו לגן. אני מרגישה שיש חסימה תקשורתית ביני לבין הצוות וזה לא משהו שאני יכולה לשנות. למשל אם אבקש לעדכן אותי לפני יציאה לחופש, זו תיראה להם בקשה שולית וקטנונית וביקורתית. לדעתי הם בעצמם צריכים להבין את החשיבות שבעדכון מסוג זה וזה לא צריך לבוא ממני. פרט נוסף שרציתי להוסיף זה שבנוסף לעובדה שילדי הצוות נמצאים בגן, הצוות בעצמו יש ביניהם קשרים משפחתיים (אחות של... הבת של...) ולדעתי זה פוגע בהתנהלות כי אני מרגישה סוג של טאבו וסגירות ולא שקיפות מול ההורים.
    יש לציין שיש לי כל כך הרבה מה להעיר ולומר לגבי התנהלות הדברים שם, שאם אומר את הכל אני איראה בפניהם כנודניקית וזה ישפיע על היחס לבני וגם יש דברים מסויימים שהמנהלת צריכה לבוא ולהדריך ולנהל ואני לא צריכה להתערב. למשל, פותרים קונפליקטים בין ילדים ע"י מתן עוגייה (גם סותמים להם את התיאבון לפני אוכל וגם לא מסבירים להם ומכוונים את הילדים).
    אני שוב רוצה לשאול אותך מה דעתך, האם עלי לעבור גן? מצד אחד יחס חם ואוהב אבל כל השאר בכי רע ולקחת את ההימור? האם זו לא תהיה טראומה ריגשית לבני? לי המעבר יהיה מאוד קשה כי גם אני כבר זמן רב בכל מיני מעברים, אבל לעצמי אני פחות דואגת.

תודה שוב
    לאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל תשובה

לאה
    21/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לאה

אודט בוקאי
    21/07/2009

המעבר לא יהיה טראומתי לבנך, ככל שאת תהיי שלמה יותר עם החלטתך. מדברייך, נשמע שיוקל לך לנתק את הקשר עם הגן הנוכחי, בו את מוצאת בעיקר חסרונות. עם זאת, על מנת שלא יווצר מצב בו כעבור זמן קצר תרגישי שתחושתך לגבי הגן החדש (גן קשוב, תקשורת נהדרת, מנוהל בקפידה)הייתה מוטעית, חשוב שתקבלי תמונה כמה שיותר מלאה לגבי הגן החדש לפני המעבר, לכי למספר ביקורים, שאלי שאלות, בקשי אינפורמציה מהורים שילדיהם מבקרים שם-וזאת, על מנת שלא תופתעי ותתאכזבי כפי שקרה בגן הנוכחי. העברה נוספת של בנך, לגן שלישי, כבר תהיה בעייתית. אגב, כל עוד לא קבלת החלטה, רצוי לא לערב את בנך בביקורים בגן החדש, על מנת לא לייצר אצלו בלבול.

בכל מקרה, מאחר שאת מציינת כי את זמן רב במעברים, הייתי מציעה לך לפנות לייעוץ מקצועי על מנת לקבל ליווי בכל ההחלטות בהן את מתלבטת לתקופה הקרובה.
    בברכה
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו