אי בהירות בדיבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי בהירות בדיבור
    רוז
    15/07/2009

הילדה שלי בת שנתים ועשרה חודשים (סובלת מפוליפים ורוב הזמן האף סתום) בבית מדברים שתי שפות
    הרבה פעמים נוצר מצב שלא ברור מה היא אומרת בגלל שהאף סתום ואני מבקשת ממנה לחזור על מה שאמרה ברוב המקרים בפעם השניה או השלישית שאני מבקשת שתחזור על מה שאמרה היא בוכה ומתעצבנת

אם מה שנאמר לא ברור מה אמורים לעשות???? כדי למנוע משלאול כמה פעמים למה התכוונה(גם אני הייתי מתעצבנת אם היו שואלים אותי מספר פעמים)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי בהירות בדיבור

הוספת תגובה

• מקפיצה שוב

רוז
    16/07/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רוז

אודט בוקאי
    21/07/2009

אכן זה מתסכל לילד ולהורה כאשר יש קצר בתקשורת. על מנת שבתך לא תוותר על ניסיונותיה להבהיר את רצונותיה, חשוב מאוד לטפל בהקדם בקושי.
    ראשית, חשוב לפנות לייעוץ של רופא אף אוזן גרון, על מנת להבין מה חלקם של הפוליפים בקשיים השפתיים של בתך. שניץ, מומלץ לפנות לקלינאית תקשורת בהקדם, בייחוד מאחר שאתם דוברים שתי שפות. יתכן ותהיינה הנחיות עבורכם באיזו שפה לפנות אליה-באופן כללי,ילד עם התפתחות שפה תקינה יכול להתמודד עםחשיפה לשתי שפות ולרכוש את שתיהן כשפת אם. אם קיימת בעייה שפתית, חשיפה לשתי שפות עלולה לבלבל את הילד ולעכב את התפתחותו השפתית באופן משמעותי.

רצוי לפנות למכון להתפתחות הילד לקביעת תור לאבחון שפה. הפנייה נעשית באמצעות רופא הילדים.
    בהצלחה
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו