בעיה התפתחותית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה התפתחותית?
    אמא
    16/07/2009

בתי בת השנתיים חכמה, מבינה הכל ומדברת יפה מאוד (אוצר מילים גדול, בעיקר מילים בודדות אך לאחרונה החלה לחבר לעיתים 2-3 מילים). מצביעה על דברים ומרבה להראות ולהגיש לי חפצים המעניינים אותה ולנקוב בשמם כאקט של שיתוף. העניין הוא שהיא לא אומרת לי "כן" ו"לא" גם לא בתנועות ראש. אם היא לא רוצה משהו אומרת "די" ואם אני שואלת אותה שאלה כמו "רוצה תפוח?" היא תגיד "תפוח" במקום כן. האם זה מעיד על בעיה מסויימת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה התפתחותית?

הוספת תגובה

• שלום אמא

אודט בוקאי
    28/07/2009

מתיאוריך נשמע שבתך מתפתחת יפה ובהתאם למצופה לגילה, מבחינה שפתית (דיבור והבנה) ומבחינה תקשורתית. איני יודעת מדוע היא בוחרת לומר די במקום לא, אך כל עוד המילה נאמרת בהקשר המתאים ומובנת על ידי שני הצדדים, אין לכך משמעות יתרה-לא לגבי יכולתה לרכוש שפה ולא לגבי יכולתה להשתמש בה ולתקשר רצונותיה באופן ברור. כל עוד היא ממשיכה להתקדם ולהתפתח בקצב שאת מתארת, נראה שאין לכך כל חשיבות וזה רק עניין של זמן עד שתרכוש את המילים המקובלות. אם יתעוררו שאלות נוספות לגבי התחום השפתי והתקשורתי בהמשך, רצוי לפנות לייעוץ של קלינאית תקשורת.

בברכה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו