עיתוי כניסה ובחירת גן ילדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיתוי כניסה ובחירת גן ילדים
    דנה
    20/07/2009

שלום,
    בתי בת שנתיים . נמצאת מגיל 10 חדשים עם מטפלת בביתנו .
    אני שוקלת להכניס אותה בספטמבר למסגרת של גן .
    ישנם 2 גנים שעומדים על הפרק :
    בגן הראשון 14 ילדים בגילאי שנתיים עד שלוש עם 2 מטפלות + 5 תינוקות עם מטפלת נוספת
    בגן השני 14 ילדים מגיל חצי שנה ועד שנתיים וחצי עם 2 מטפלות סה"כ .

האם העובדה שבגן השני אין הפרדה בין קבוצות גילאי הילדים יכולה להוות בעיה ? אולי יתרון ?
    האם זה ריאלי ש 2 מטפלות יוכלו בו זמנית לדאוג גם לבוגרים וגם להיענות לצרכי התינוקות ?

אני מלאת חששות לקראת הכנסתה לגן ואני מתחילה לתהות אם בכלל הצעד הזה כדאי בשלב זה .
    בהנחה שהשיקול אינו כלכלי ובתי נפגשת כמעט בכל יום עם ילדים בפארק השכונתי אחה"צ , אולי יהיה נכון להשאירה שנה או חצי שנה נוספת בבית עם המטפלת ? האם בגיל זה ישנה חשיבות להכנסתה לגן בתחילת שנה יחד עם שאר הילדים שמתאקלמים ?
    במידה ואחליט לא להכניסה השנה לגן ,האם השארתה בבית עד גיל שלוש ואז הכנסתה לגן עיריה תקשה עליה ? האם תחסר לה חברת הילדים? ההתמודדות החברתית ?
    בתי ילדה חברותית אך לוקח לה קצת זמן להפתח בחברת אנשים זרים .

סליחה על בלבול המוח ותודה מראש ..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום nl

אודט בוקאי
    29/07/2009

גיל שנתיים הוא עיתוי מצויין לדעתי להכנסת ילד למסגרת וטוב שיכולת לאפשר לבתך להיות עד עתה ביחס של אחד על אחד. בהנחה שמדובר בילדה עם התפתחות תקינה,בתך צברה בסיס טוב מבחינה שפתית ומוטורית-היא מסוגלת לבטא את רצונותיה באופן בסיסי והיא עצמאית מבחינת התנהלותה המוטורית.
    הכנסת ילד בגיל שלוש לגן עיריה היא מעבר קשה ולא הדרגתי, בייחוד עבור ילד שמעולם לא השתלב במסגרת כלשהי-משפחתון או מעון. גן עיריה מתאפיין בכמות גדולה של ילדים ויחס קטן של מטפלות לילד.
    ישנם ילדים רבים שלוקח להם זמן להתפתח בחברת זרים-ככל שהם יחשפו בהדרגה לזרים, כך יוכלו לצבור בטחון ביכולותיהם להסתדר ללא נוכחות דמות הורית קרובה.המנעות מחשיפה לזרים בגלל נטיה לקצב הסתגלות איטי, אינה משרתת את הילד בסופו של דבר אלא מחזקת יותר את הדפוסים הלא מסתגלים.

לגבי שתי המסגרות שציינת כאפשרויות-אני מסכימה איתך שטיפול בתינוקות גוזל תשומת לב מרובה מהצוות ובכך מאפשר פחות להתפנות לצרכי הילדים הבוגרים יותר כקבוצה ולהכרות טובה יותר עם כל אחד וצרכיו. עבור בתך זה במיוחד חשוב, מאחר ועל פי תיאורייך היא תזדקק לזמן היכרות ממושך יותר. מצד שני, מאחר ואת מתארת את בתך כבעלת קצב איטי בהתרגלות לאחר, יתכן כי היותה הגדולה בקבוצה יחזק את בטחונה ואת תחושת היכולת שלה אל מול הילדים הקטנים ממנה.

לכן בשורה התחתונה-חשוב ללכת ולראות כיצד כל מסגרת מתפקדת בפועל ולנסות להתרשם ממקצועיותם של אנשי הצוות בכל מסגרת. כאשר הצוות מקצועי ומיומן, הנתונים הלכאורה "יבשים"(מספר ילדים, טווח גילאים) מקבלים פחות חשיבות.
    בהצלחה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו