גמילה מטיטולים-שני שלבים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מטיטולים-שני שלבים?
    אורית
    24/07/2009

שלום רב,

ביתי הבכורה בת 3 , ומאחר וזו הפעם הראשונה בנסיוני בגמילה מטיטולים, אני מבולבלת מאוד, וחוששת לעשות טעויות.

התחלנו בגמילה ביום, ותוך זמן קצר יחסית היא עושה צרכים באסלה. גם בגן מדווחים שאפילו בצהריים היא קמה יבשה.
    הבעיה היא בלילה: כל לילה היא מרטיבה. לעיתים היא לא מרגישה ולפעמים מתוך שינה, היא אומרת בתסכול רב: "אמא עשיתי פיפי".

האם יש להוריד את הטיטול בבת אחת, גם ביום וגם בלילה, או לחלק לשני שלבים? בגן אמרו ישר להוריד. אם אין להפריד בין שני השלבים, איך להמשיך על מנת לגמול גם בלילה? אני חוששת שאולי מהר מידי הורדנו את הטיטול בלילה.

תודה מראש על הייעוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים-שני שלבים?

הוספת תגובה

• גמילה ביום ובלילה

מיכל דביר קורן
    27/07/2009

שלום לאורית,
    יתכן והעיניין שוני במחלוקת בין אנשי מקצוע, אבל אשתף אותך בעמדתי ואת תאלצי להחליט...
    לדעתי מדובר בשני תהליכים שונים לחלוטין ועל כן נפרדים לגמריי!!! ישנם ילדים שאצלם בין הגמילה בזמן עירות לגמילה בשינה עוברים חודשים רבים (ואפילו שנה שלמה) וזה נורמלי לחלוטין. למרות שישנם ילדים שמפסיקים להשתמש בטיטולים בבבת-אחת, היכולת של פעוט לשלוט על הצרכים בלילה מוגבלת מאוד ואני חושבת שזה לא הוגן לצפות ממנה לעשות את זה בתחילת הדרך. היא זקוקה להרבה מאוד זמן של התנסות במהלך היום בתרגום התחושה הגופנית של פיפי לשם קימה בלילה, ולכך בדיוק נועדה האפשרות להמשיך להשתמש בטיטולים. זה בעיני גם מסר 'קל' יותר עבור קטנטנים: "כשאנחנו ערים אנחנו יכולים לשים לב ולהספיק לרוץ לשירותים, אבל בלילה זה קשה לזכור כי לפעמים ישנים עמוק". בזמן תקופת 'ההכשרה' לגמילה בלילה ישנם הרבה ילדים שזקוקים לסיוע מההורים - על ההורה לקחת אותם לשירותים בעודם ישנים או להעיר אותם לשם כך.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו