הפחדה ילד בן 3.5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפחדה ילד בן 3.5
    אורית
    24/07/2009

שלום רב

אני גורשה חצי שנה יש לי ילד בן 3.5 אביו מאיים ומפחיד את הילד באומרו משפטים כמו:"אני לא יחזור יותר" או "אתה לא תראה אותי יותר" כדי שהילד יעשה דברים שהוא לא רוצה,גם בשביל שהאב יקבל נשיקה וחיבוק ,את הילד זה מפחיד מאוד הוא בוכה ועושה מתוך פחד את מה שאביו אומר.לאב לא מעניין גישה אחרת או את הנזקים שהוא עושה.רציתי לדעת מה ההשפעה לילד מכך ומה אני יכולה לומר או לעשות לילד כדי להקטין נזקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפחדה ילד בן 3.5

הוספת תגובה

• שימוש באיומים אצל הורים גרושים

מיכל דביר קורן
    27/07/2009

שלום אורית,
    לצערי אני נאלצת להסכים איתך: המשפטים שבעלך-לשעבר אומר לבנכם עשויים להפחיד אותו ולגרום נזק ליחסים ביניהם ולאופן בו בנך יחוש כלפיו ואף כלפי עצמו. שימוש באיומים בוודאי אינו הדרך להשגת שיתוף הפעולה של ילדים - גם אם מדובר במשהו חיובי כמו הרצון לחבקם ולנשקם - וזה הופך מורכב יותר כאשר בני הזוג אינם חיים יחד ואינם חולקים גישה חינוכית אחת.
    אני ממליצה לך להמשיך לנסות לדבר עם אביו בכל דרך שנראית לך בעיניין הזה, אך חשוב לנסות להסדיר את המפגשים שלהם באופן שלא יהיה תלוי במה שבנך יעשה או לא יעשה במהלך הפגישה. חשוב ליצור הסדרי ראייה מוגדרים וברורים, בהם לבנך ולאביו יהיה זמן קצוב של שהות משותפת בלעדייך באופן קבוע, ושבנך יחוש בטחון ברצון של אביו להיפגש איתו, גם אם מדובר במפגש קצר בלבד. חשוב לנסות לתווך ולהסביר לבנך את הכוונות של אביו - "אבא רוצה לבלות איתך", "לאבא חשוב הזמן שלכם יחד" וכדומה, על מנת לעודד את הקשר ביניהם, ובמקביל להקפיד שהמפגשים יתקיימו במועדם הקבוע והמתוכנן, לכך כולם יכולים להתכונן ולצפות.
    האם תהליך הגירושין שלכם כלל התערבות או ייעוץ מצד לשכת הרווחה? אם כן, חשוב ליידע את פקידת הסעד בעיניין או להתייעץ בתחנה לייעוץ נישואין.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו