פעוט שמתנהג כקורבן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוט שמתנהג כקורבן
    לאה
    26/07/2009

שלום

בני בן שנתיים. ילד עדין באופיו וחברותי עד מאוד. תמיד פונה לילדים בחיבוק, עם המון אהבה וחיוך ומנסה ליצור עמם קשר. הוא קטן מימדים ומשקל עד מאוד (לא באחוזון 3). אני רואה שילדים מרביצים לו (סביב גילו) הוא עומד במקום בהלם (אפילו לא בוכה) ולא מגיב. קל מאוד לדחוף אותו בשל משקלו הנמוך. אם לוקחים לו צעצוע - הוא כן בוכה אצל ההורים ולא מנסה לקחת בחזרה את אשר לקחו לו וגם כשאנו מנחים אותו שיקח מה ששלו, הוא חסר ביטחון, מפסיק לבכות, עומד ומסתכל על החפץ אצל הילד האחר ולא מסוגל לקחת. עד כה לא ראיתי איזה בעיה רצינית, אבל אתמול ילדה בת גילו דחפה אותו בבריכה של הפעוטות והוא לא הגיב. אחרי שנפל על הטוסיק , היא תפסה אותו בראש והכניסה אותו מתחת למיים - ממש הטביעה אותו גם אם לא התכוונה. בני לא בכה, לא צעק והכי גרוע לא התגונן כלל לצורך הישרדות. הוא כאילו היה בהלם. בעלי הלך לטפל בו ואני צווחתי עם הילדה שתתרחק ממנו. שאלתי, האם זו התנהגות תקינה לגילו, האם לא היה צריך להתגונן (אני כבר לא מדברת על להחזיר בחזרה), אלא להציל את עצמו? למה הוא עומד בהלם, פסיבי כמו קורבן ולא מגן על עצמו? האם האישיות שלו כך התעצבה ומה יהיה בגיל קצת יותר מבוגר או אפילו עכשיו כשלא נהיה לידו ונוכל להציל אותו במצב מסכן חיים?
    אחרי המקרה הזה חזרנו הביתה מאוד מודאגים ואנו מרגישים שצריך לפעול ולעשות משהו כדי לחשל אותו, השאלה מה?

תודה מראש
    לאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוט שמתנהג כקורבן

הוספת תגובה

• התמודדות חברתית

מיכל דביר קורן
    12/08/2009

לאה שלום,
    ראשית אומר כי מתוך הסיטואציה שתארת אני הרבה יותר מודאגת מהתנהגותה של הילדה בבריכה מאשר מהתנהגותו שלך בנך! כפי שהתרשמת, הוא כנראה נדהם מהתנהגותה התוקפנית שאינה מוכרת לו, ולא הגיב. בגילו, פעוטות רק מתחילים לרכוש מיומנויות חברתיות באינטראקציה עם בני גילם, וקיימים הבדלים הקשורים במזג ובדפוסי התמודדות: לא כל הפעוטות 'יחזירו', כמו שלא כל המבוגרים יעשו זאת (ואגב, מה אתם, ההורים, הייתם עושים?...). ישנם ילדים שמגיבים חזרה בתוקפנות, ישנם שעומדים חסרי אונים או מתחילים לבכות וישנם שפונים להורים לשם קבלת עזרה.
    שאלת איך לעזור לו להתחשל...ובכן, אני מניחה שיהיה נכון יותר ללמד אותו לנסות להימנע מסיטואציות כאלה מאשר להחזיר באלימות, לא? ובכל מקרה, היו בטוחים שהוא עוד פעמים רבות יאלץ להתמודד עם מצבים חברתיים מורכבים ולא בכולם אתם תהיו, אבל בוודאי "תציידו" אותו בכלים (למשל, תפיסה עצמית חיובית, בטחון בהתנהגויותיו) שיעזרו לו לשאת את המציאות או את הרגשות שעולים בעקבותיה.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו