קושי בויסות רגשי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בויסות רגשי
    נעמה
    30/07/2009

מנהלי הפורום שלום,
    אני אמא לילד בן 4 ו - 7 חודשים וילד בן שנתיים ו - 8 חודשים.
    הילד הגדול הוא חכם מקסים, אוהב לשיר, נראה שמוכשר בתחום המוסיקה, אוהב לעשות הצגות/הופעות בבית, אוהב משחק תפקידים. כל עוד הוא רגוע. אבל:
    הילד הגדול סובל מקושי בויסות רגשי - קשה לו להירגע.
    כאשר קורה משהו בלתי צפוי מבחינתו (לא בכל הפעמים) או כאשר הוא נדרש דרישה קשה לו או שלא מוצאת חן בעיניו - קורה שהוא "מתפרק"/"מאבד שליטה", מתנהג לא טוב, מרביץ להורים, יכול לעשות בלגן, מדבר לא יפה ("אני אעניש את אמא", "את חוצפנית", "אני אחתוך אותך" "אני אעשה לך בלגן"וכו'). (הנ"ל גם קושי בקבלת גבולות. היו מצבים שבהם אמרתי לו שמשהו אסור והוא נעלב, נכנס לסחרור רגשי בן 40 דקות שבו קשה היה לו להירגע ועשה בלגן בכוונה).
    יש לו קושי במוטוריקה עדינה ואנחנו בטיפול של ריפוי בעיסוק למעלה משנה, טיפול שמאוד עזר לו.
    אחיו, בני השני, ללא קשיים כלשהם, חזק יותר ועניין זה מתסכל את הילד הגדול וגורם לו רגשות נחיתות לעומת אחיו וכשהם רבים על צעצוע והקטן חוטף לגדול, הגדול יכול להיכנס לבכי היסטרי וקשה לו להירגע. יש בעיה של קנאה בין האחים ומריבות ביניהם.
    סבל גם מפחדים וחרדה וגם דימוי עצמי נמוך. לכן פנינו גם לטיפול הרגשי ביחידה לגיל הרך של משרד הבריאות, שם אנחנו נעזרים בטיפול דיאדי עם פסיכולוגית, פעם בשבוע אני, האמא משחקת עם הילד, בשבוע לאחר מכן בעלי משחק איתו ובשבוע לאחר מכן הדרכת הורים רק איתנו ההורים בלי הילד.
    לאחרונה ניסינו גם טיפול בסוסים (היינו בחמישה שיעורים) אבל הילד אומר שהוא לא רוצה את הסוסים (בהתחלה היה אפקט חיובי ואחר כך האפקט החיובי פחות הורגש). בגלל שהוא לא רוצה את הסוסים, חשבתי על ריפוי במוסיקה או בתנועה או פסיכודרמה.
    אני מנסה לעודד אותו.
    בגן רוב השנה היתה גננת שעבדה על עידוד והעצמה ונראה שהיה לו קשר טוב איתה והיא הצליחה לעזור לו להיות בתהליך של צמיחה וסך הכל הוא מאוד התקדם. אבל עכשיו כשזה קיץ ויש גננות אחרות בגן (זה גן עיריה) - נראה שהמצב קשה הרבה יותר ושהוא לא מקבל את העידוד בגן והוא נוטה הרבה יותר לבכות עם קושי להירגע.
    אתמול הוא ביקש ממני להרגיע אותו בעת שהוא בכה (פעם ראשונה) ושאלתי אותו איך להרגיע והוא אמר שאני אגיד את המילה "קקי" (מילה שהוא משתמש בה הרבה בתקופה האחרונה) אבל אחר כך סיכמנו שאני אגיד מילה אחרת "נסיכות".
    לפעמים אני מרגישה חסרת אונים, כמה שאנחנו מדברים עם הפסיכולוגית, כאשר יש מצבי אמת וקשה לו להירגע אני מרגישה מתוסכלת מחוסר אונים לעזור לו. זמן רב אני מוטרדת, גם כשאני בעבודה, בשאלה איך לעזור לו.
    יש לו גם קושי בהתארגנות ובזה עוזרת המרפאה בעיסוק.
    מה לעשות בנוגע לקושי בויסות רגשי והקושי להירגע?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בויסות רגשי

הוספת תגובה

• לנעמה,

מיכל דביר קורן
    04/08/2009

התיאור המקיף שכתבת משקף את המאמצים הגדולים שאתם עושים בניסיון לסייע לבנך ומבטא את ההשגים הרבים שלכם: הורים שנמצאים בטיפול רגשי מצליחים להבין טוב יותר את ילדיהם, מצליחים בלנסות לראות את הדברים מנקודת מבטם של הילדים וכך לתקשר איתם טוב יותר.
    ועדיין אני קוראת מדברייך את התסכול ואת חוסר האונים על שלפעמים נראה שכל זה לא עוזר....
    לעיתים בתקופת הקיץ, המגלמת בתוכה הרבה שינויים בשגרה והפסקה של המסגרות השונות, מביאה איתה גם נסיגות וטלטלות רגשיות נוספות. הגננת ה'מחזיקה' בוודאי בחופשה, הטיפולים השונים לקראת סיום או חופשה, והצורך להעסיק את שני הילדים יחד גובר...יתכן שגם בטיפול הפסיכולוגי צפוייה הפסקה וכל זה בוודאי לא תורם להרגשתכם.
    ועדיין, חשוב לי לעודד אותכם להמשיך במתכונת הטיפול הנוכחית. טיפול דיאדי הוא מענה מצויין עבור הקשיים שתארת ואני בטוחה שאתם "בידיים טובות". הטיפול בקשיי התארגנות הוא אכן תחת אחריותה של מרפאה בעיסוק ועל כן חשוב המשך ההתייחסות שלה. לגבי הטיפול הרגשי: אני נוטה להאמין שלא מומלץ ריבוי של מטפלים וקשרים טיפוליים, ומוטב לדבוק במטפל רגשי אחד. מכיון שאתם כבר נמצאים בטיפול פסיכולוגי, שמשתף אתכם ההורים ובכך יתרונו הרב על פני טיפולים אחרים, אני תוהה עד כמה נחוץ טיפול רגשי נוסף. לעיתים כדאי לתת זמן כדי שהדברים יחלחלו לעומק ולא כדאי להרבות בהתרוצצות נוספת שגוזלת משאבים יקרים של זמן ועלות.
    מניסיוני, המפגשים הדיאדיים של ההורים מיועדים בדיוק להתלבטויות האלה, ואני בטוחה שהפסיכולוגית שמלווה אתכם תוכל לסייע בחשיבה על הדברים.
    בהצלחה רבה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו