לקראת הגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקראת הגן
    קרן
    02/08/2009

שלום
    בני בן שנה ושלושה חודשים ובספטמבר הקרוב מתחיל גן.
    מאז לידתו בני איתי בבית, ובימים שאני לומדת הוא עם חמותי. הוא מתקשה בפרידות ממני, תמיד נצמד ובוכה, אך גם נרגע בידיה מהר. אני תמיד נפרדת ממנו עם חיבוק ואותו משפט- אמא הולכת ללמוד ואח"כ אחזור. אך נראה שהטקס הקבוע שלו הוא לבכות קצת כשאני הולכת.
    החשש שלי (אחד מהם) הוא שבתחילת הגן, כאשר מרבית הילדים בוכים והגננות אינן פנויות לכולם בני יתקשה להירגע. האם כדאי לי להכניסו לגן שבועיים אחרי תחילת השנה כאשר הרוחות קצת נרגעות, פחות ילדים בוכים והמטפלות יהיו יותר פנויות? או שמא זה יבדיל אותו משאר ילדי הגן ויש לאפשר לו התחלה רגילה כמו כולם?
    תודה. קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לקראת הגן

הוספת תגובה

• קליטה בגן חדש

מיכל דביר קורן
    05/08/2009

שלום קרן,
    הקליטה במסגרת החינוכית הראשונית הינה אירוע משמעותי עבור הפעוט ועבור הוריו, בצדק כתבת - "אחד מחששותי"... : זהו שלב התפתחותי משמעותי הקשור ביציאת הפעוט מהבית ובכניסתו אל העולם החברתי, ומהיותו כזה, מלווה בחששות רבים, אך כמובן גם מרגש!!!
    ראשית ברצוני לשבח אותך על טקס הפרידה הנוכחי שיצרתם - העובדה שמדובר במנהג קבוע שחוזר על עצמו באותו האופן איפשר לו ללמוד לצפות את המתרחש ועל כן מקנה מעט תחושת שליטה וכך ביטחון. זו בדיוק תהיה הדרך ללמוד להיפרד גם בגן - "אימא הולכת ללמוד ובצהרים/אחה"צ תבוא לקחת אותך" .
    האפשרות לשלבו כדברייך, לאחר שהרוחות מעט נרגעות עשויה להיות יעילה, אך לצערי נדמה לי ששבועיים לא יספיקו לכך.... מניסיוני חודש ספטמבר כולו הינו חודש קשה במסגרות חינוכיות של קטנטנים, ובעיקר במקרים בהם החגים מגיעים 'מוקדם', ואז קשה לילדים להתרגל לרצף ולשגרה החדשה. הקטיעות הרבות, והשהות המשותפת והנעימה בבית מקשה על היכולת ליצור רצף בגן. לפיכך, אם את רוצה לדחות את הכניסה שלו, כדאי לעשות זאת - כמו הרבה דברים אחרים - רק "אחרי החגים"...האפשרות הזו תהיה רלוונטית כמובן רק אם זה אפשרי לך מבחינת המשך ההסדר עם סבתא, וכן אם זה מקובל על צוות הגן וכו'. בגילאים אלו אין כל כך חשיבות ל"התחלה משותפת" של כולם יחד, וישנן קליטות חדשות גם בהמשך השנה.
    יחד עם זאת, אני מניחה שאם את תחושי בטוחה בגן (שבוודאי בחרת עבורו בקפידה רבה), ומדובר במסגרת נעימה שבה צוות מיומן, אחרי זמן מה גם הוא ילמד להסתגל ולהיפרד. אחרי הכל, יותר מדאיג לראות ילד שכלל לא מגיב בבכי בשלב כה דרמטי בחייו...
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

קרן
    06/08/2009

תמיד אתן עונות תשובות ענייניות ומאד אינפורמטיביות שעושות את כל ההבדל.
    אז פשוט תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו