התפרצויות בכי לילד בן שנתיים וחודשי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפרצויות בכי לילד בן שנתיים וחודשי
    אריאלה
    02/08/2009

שלום רב
    בני הבכור בן שנתיים וחודשיים ולפני חודשיים ילדתי בן
    עד שנולד הילד השני הבן הגדול היה מקסים - כמובן לא הכל היה מושלם אבל הצלחנו להתמודד
    לקראת גיל שנתיים הנורא הייתי בהריון מתקדם והוא התחיל לרצות לעשות הכל לבד
    וההתמודדנו גם עם זה - היום יש דרך לעשות כל דבר כך שגם הוא ירגיש שהוא עושה לבד
    הבעיה היא שמאז שנולד הבן השני הדברים החמירו מאוד
    יש לו התפרצויות בכי על כל דבר והגרוע הוא שלא ניתן לרצות אותו בשום צורה
    נראה שהבכי הוא לשם בכי ולא ממש להשיג משהו, כי כל דבר שאנחנו מציעים או מנסים להבין מה גורם לבכי לא עוזר
    לדוגמא - הוא מבקש לאכול - אני מביאה את האוכל והוא יש מתפרץ בבכי ואני שלא מבינה מה הבעיה מתחילה לשאול שאלות מכוונות - אתה רוצה את זה ככה וכו כל דבר גורם להתפרצות נוספת ומחודשת ואני מרגישה תסכול ועצבים עד שאני פשוט לוקחת את הצלחת ואומרת לו כשתרצה להגיד לי מה אתה רוצה בלי בכי אני בסלון
    זה דוגמא קטנה אבל זה קורה ככככככככככל הזמן מרגע שמגיע מהגן ועד לשינה
    אני מתוסכלת ולחוצה ולא יודעת איך להתמודד - האם עליי לנסות לראות למה הוא בוכה וכשאני רואה שהוא מגזים ולמעשה אי אפשר לרצות אותו לנהוג בתקיפות על מנת להפסיק את זה - כמו בדוגמא של הצלחת או שמא עליי להתעלם ?
    אציין כי כשהוא רגוע הוא מקסים אבל ברגעים האלה ויש הרבה אני פשוט לא יודעת מה לעשות
    אודה לתשובתכם המהירה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפרצויות בכי

מיכל דביר קורן
    05/08/2009

שלום אריאלה,
    מקובל להגיד שמבחינת אחים בכורים, 'אין גיל טוב להולדת תינוק', אבל אצל פעוטות החווים מאבקי שליטה זה לעיתים קשה במיוחד....אך מעניין לציין כי פעמים רבות זה בדיוק הזמן בו מצטרף חבר נוסף למשפחה....
    ובכן, כפי שציינת, סביב גיל שנתיים בנך החל לרצות לעשות הכל לבד, ולהוכיח לעצמו ולעולם - שזה אתם - שהוא יכול. אתם יכולים להיות גאים על שהצלחתם להתמודד, אבל אז הולדת אחיו שוב הפרה את האיזון העדין שהושג. אני מניחה שסף התסכול הקצרצר שאת מתארת, שהלך והתקצר עוד יותר, נובע כתגובה לקושי של בנך להתמודד עם הולדת אחיו הצעיר: בנך הבכור מבטא כעס ותוקפנות כלפיכם בתגובה על הפגיעה במעמדו. מחד "עדיפה" כמובן תגובה תוקפנית-מרדנית המופנית אליכם ולא אל הקטנטן, אך מאידך גם עם זה קשה להתמודד....הקושי להציב לו גבולות אולי קשור ל'גיל שנתיים הנורא', אבל אני מתרשמת שהוא לא רק מנסה לבסס את עצמאותו ואת דעתו, אלא מגיב לקושי אמיתי שהוא חווה עם השינוי בבית. התחושה שלך ש'הבכי הוא לשם בכי' כנראה משקפת את חוסר האונים שלו: הוא לא באמת יודע מה הוא רוצה באותו רגע, הוא רק מנסה להגיד לך, בדרכו המוגבלת, עד כמה הוא לא מרוצה מהמצב החדש, ומנסה להבהיר לך את זה בכל דרך.....
    אני חושבת שאחד הדברים החשובים בניסיון לעזור לו הוא דווקא לא לרצות אותו כל הזמן: התמודדות עם תסכול היא שיעור חשוב בחיים, אבל כמובן שכדאי לנסות להקדיש לו כמה שיותר תשומת לב אישית, עד כמה שניתן, בדומה למה שהיה קודם לכן, כדי שיהיה לו מאגר רחב של חוויות בלתי מתסכלות איתכם. כדאי גם לנסות לאפשר לו שליטה ובחירה איפה שניתן, אך לא מתוך אלפי אפשרויות - זה רק מציף ומבלבל עוד יותר, אלא מתוך 2-3, ולתת לו לחוות את ההחלטה. למשל, בעיניין האוכל, ניתן לומר "אתה רוצה גבינה לבנה או צהובה? בצלחת כתומה או ירוקה? על הכסא הקטן או הגדול" ולוודא איתו בכל שלב שהעדפתו נלקחה בחשבון. יחד עם זה, קחי בחשבון שהבכי יגיע על הפרט היחידי שלא צפית מראש (למשל "אבל רציתי עם הכפית הצהובה")...
    אני לא חושבת שהפתרון של "תגיד לי בלי בכי" יעזור כאן: הוא כרגע לא מסוגל להפסיק לבכות, כי הוא לא באמת בוכה על ארוחת הערב, אלא על כל המצב, ומכיון שאת יודעת את זה, והוא לא, הרי שאת יכולה לעזור לו להרגע דווקא כשאת מדברת אליו ומבהירה לו את רגשותיו ולא כשאת מתרחקת. למשל, תוכלי להגיד לו "אתה כועס עכשיו על אימא כי אימא עסוקה עם התינוק".
    וגם, אני אישית לא מאמינה שאפשר באמת להתעלם מבכי כזה (בעצם משום סוג...)
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו