חרדת נטישה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה?
    מיכלי
    02/08/2009

שלום!

בני היה בן שמונה חודשים בשבוע שעבר. מזה מספר ימים, אני שמה לב שהוא מתנהג שונה מעט, אנסה לפרט: אורי הוא תינוק רגוע מאוד. מאז גיל קטן הוא מסוגל לשחק עם עצמו, וככל שגדל עלה זמן המשחק שלו. היום הוא מסוגל לשחק עם עצמו גם חצי שעה ולהיות מרוצה מאוד. אורי ידידותי מאוד לאנשים אחרים, מזהה דמויות מוכרות (סבתא, סבא, דודים..) ואוהב מאוד את המטפלת עימה הוא נמצא מגיל שלושה חודשים.
    בימים האחרונים שמתי לב שהוא נצמד אליי באופן מיוחד. כאשר אני בסביבה הוא "מבקש" שאקח אותו על הידיים, ומאוד לא רוצה לשחק לבד. חשוב לי לציין שהתופעה קורית איתי בלבד. כאשר הוא עם המטפלת או עם בעלי, הוא משחק יפה לבד. אבל כאשר אני מופיעה בסביבה, הוא מתחיל "לנדנד" ומוכן להיות כמעט רק על הידיים או צמוד אליי.
    אציין בנוסף שלא קרה שום שינוי מיוחד בימים האחרונים שהיה יכול לגרום לתופעה כזו.
    האם זה חלק מתופעת חרדת נטישה? האם זהו מצב תקין? האם יש משהו שצריך לעשות על מנת לשנות את המצב הזה?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה?

הוספת תגובה

• רק לוודא שלא שכחו אותי...

מיכלי
    11/08/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מיכלי

אודט בוקאי
    26/08/2009

תגובותיו של בנך תואמות את גילו ומבטאות קפיצה בשלב ההתפתחותי במובנים רבים:בראש ובראשונה, הוא מתחיל להבין את הנפרדות שלו ממך, עובדה שאינה מובנת מאליה עבורו-מרגע הוולדו היית שם עבורו למלא את כל צרכיו ומבחינתו הייתם כיחידה אחת ולא כשני יצורים נפרדים. לכן תגובותיו לנוכחותך בסביבה( -בנפרד ממנו) על ידי מחאה וברצון להצמד אלייך, שונות מתגובותיו למטפלת ולאביו, שמקומם מרכזי מאוד בחייו אך עדיין לא באותן עוצמות כפי שכל תינוק חווה בראשית חייו עם אמו.
    ההבנה כי את יצור עצמאי בעל רצונות משלך ונפרדת ממנו מייצרת חרדה אצל בנך מאחר שהוא מתחיל להבין שיש גבול לשליטה שלו בך. זאת הוא לומד במקביל לכוחותיו ההולכים וגוברים לתקשר את רצונותיו-להביע מחאה כשאת עוזבת/רחוקה ממנו וכו'..
    אל לך להבהל משינוי זה שחל בו, חשוב שתיעני מצד אחד לצורך שלו בקרבתך, אך מצד שני בהדרגה תפני את תשומת לבו למשחקיו, על מנת לשלב בין הצורך שלו בקרבה אלייך ושליטה בך לבין הצורך שלו בחקירת הסביבה ושליטה בחפצים המצויים בה, להנאתו. מעבר לכך , חלק משמעותי בהתפתחותו הבריאה של כל תינוק הוא בהכרה הדרגתית בצרכי האחר-אמא צריכה לנוח קצת עכשיו, אמא מסיימת לעשות X וכבר מגיעה אלייך-כלומר, חשוב גם לייצר מרחב מסויים של תסכול הכרחי-ולא להיענות באותה השנייה.
    בברכה
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך המטפלת שלך ? בדקת אותה פעם?

גלי מלניק
    27/08/2009

האם יש לך דרך להאזין למה שקורה בבית, כאשר את לא נמצאת שם, וילדך לבד עם המטפלת? האם יש לך מצלמה נסתרת או תוכנת הקלטה דרך המחשב? ואל תגידי לי שהמטפלת שלך מקסימה ואוהבת!!! שמעתי כבר סיפורים כאלה. אולי המטפלת כבר מתחילה "להתעייף" ולחפף?
    קרו דברים מעולם. המטפלת לא חייבת לדעת על כך. ועדיף לה ולכם שהיא לא תדע. אסור לך לסמוך בעיניים עצומות כאשר את משאירה את היקר לך מכל עם בן אדם זר, גם אם הוא נראה לך מקסים. ולאחר שאת רגוע בקטע הזה, תוכלי לך בשקט לבדוק חרדות למיניהן ולחפש סיבות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו