לישון רק עם אמא ואבא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לישון רק עם אמא ואבא
    אורית
    04/08/2009

שלום רב,

ביתי הבכורה בת 3 ועדיין ישנה איתנו. לא הצלחנו בשום דרך להוציא את המיטה שלה מהחדר שלנו, גם כשסידרנו לה חדר לתפארת. נולד לנו לפני שלושה חודשים תינוק חדש וחשבנו שזו אולי ההזדמנות להעביר את שניהם. היא התלהבה מהרעיון, אך בלילה לא הסכימה לישון בחדר כפי שתוכנן.

אני רוצה לציין שהמיטה שלה נמצאת לידינו ובלילה היא אומרת באופן קבוע:"אמא תני לי יד".
    מה עושים?מה זה מבטא בשבילה הנתינת יד שלי או של בעלי לפני שהיא הולכת לישון? מתי להעביר את התינוק לחדר משלו, על מנת לא לחזור על אותה טעות, ולהמשיך לישון ארבעה בחדר!!?

כמובן שמיותר לציין שהיא "אוספת" אותנו לישון גם כשאנחנו לא רוצים, ורק כך היא נרדמת...

תודה מראש על הייעוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לישון רק עם אמא ואבא

הוספת תגובה

• שלום אורית

אודט בוקאי
    24/08/2009

קשיי השינה של בתך מבטאים קשיים בנפרדות שלה מכם ושלכם ממנה. מתוך תיאורך כיצד היא אוספת אתכם לשינה בניגוד לרצונכם על מנת שתוכל להרדם, ניתן להבין עד כמה הקשיים משמעותיים. בתכם זקוקה לסמכותכם ההורית, על מנת לחזק את בטחונה העצמי ואת ההתמודדות שלה עם מטלות התפתחותיות בהתאם לגילה. באופן פרדוקסלי, דווקא נוכחותכם הצמודה אליה במהלך הלילה, והחזקת היד לפני השינה, אינה עוזרת לה אלא מחזקת את פחדיה.
    לגבי שאלתך-מתי להעביר את התינוק החדש לחדרו, התשובה היא -מעכשיו!
    כניסת תינוק חדש למשפחה היא הזדמנות מצוינת לבחון מחדש את ההרגלים הלא רצויים ולהבין שאפשר וצריך לנהוג אחרת.
    אני ממליצה לכם מאוד לפנות להדרכת הורים על מנת לחזק את סמכותכם ההורית ולהבין את מקורם של קשיי הנפרדות במשפחתכם. אשמח להפנות אתכם לכתובת מתאימה בהתאם לאזור מגוריכם.

בהצלחה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו