מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצבים וצעקות של ילדה בת שנה ושבעאושרת04/08/2009
הי
בתי בת שנה ושבעה חודשים, אני חושבת שיש לה אוצר מילים יפה מאוד לגילה כמעט על כל מילה היא חוזרת אבל טרם משלימה משפט של שני מילים או יותר. לאחרונה, בערך בחודש האחרון, היא נתקפת בהתקפי זעם וצעקות, הדבר יכול להתבטא כשהיא משחקת עם עצמה, כשילדים בגן רק מתקרבים אליה, אפילו אם מישהו רק מסתכל עליה אפילו סבתא, וגם אנשים זרים ברחוב שלמשל מחמיאים והיא צורחת "|די" אבל בטון עצבני מאוד. לפעמים אני ממש רואה את העצבים בטון שלה וזה מטריד אותי עד מאוד, מעבר לזה היא ילדה מאוד פעילה, מתפתחת מאוד לגילה.
אני לא יודעת אם זה קשור אבל אולי צריך לציין שהיא נמצאת במשפחתון של ההורים שלי מגיל חצי שנה, כאשר בשנה שעברה היא היתה הקטנה עם גדולים ממנה בשנה והשנה היא הגדולה עם הפרשים של חודש-9 חודשים בינה לבין הילדות.
מקריאה באינטרנט ראיתי שהרבה תומכים בלהתעלם מהצעקות ולשבח התנהגויות טובות ואני אכן עושה זאת אך ללא הועיל, מעבר לזאת, אולי זה לא נכון להתעלם כי הרי אוטוטו הקשר שלה עם ילדים אחרים יתעצם ואז מה? אני מפחדת שילדים לא ירצו לשחק איתה וכו ושיהיה לה קשה מאד בגן עם ילדים שאולי יחזירו לה ועם גנננות שהם לא סבא וסבתא ולא יהיה להם סבלנות אליה...
אשמח לשמוע מה אפשר לעשות על מנת להתמודד עם המצב בצורה הכי נכונה.
עוד דבר שאני רוצה לציין הוא שאני בחודש התשיעי וחשבתי שאולי היא מבינה מה הולך חקרות ולכן היא מתנהגת כך אבל קשה לי להאמין שזה זה...
אני מאוד מתוסכלת מהמצב ואשמח מאוד לתשובה בהקדם.
אושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקיצה - אנא תגובההההההההההההה
אושרת05/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים???
אושרת10/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטויי רגשות
מיכל דביר קורן12/08/2009שלום אשרת,
אז למה בעצם את מתקשה להאמין שבתך מגיבה בהתנהגותה ללידה הצפויה?? זה נשמע לי כסיבה טובה מאוד להיות מתוסכלת וחסרת סבלנות, ואולי יש סיבות נוספות לכך, אבל נשמע באופן כללי שבתך אכן מגיבה בכעס כלפי חוויות מהמציאות.
אני מסכימה שצריך לחזק אותה על התנהגויות טובות, אבל לדעתי לא צריך להתעלם מהתנהגויות לא-טובות, כי אחת המוטיבציות לעשות אותן זה שאתם תראו, וכדי שזה יפחת אתם צריכים לראות עוד ועוד, ולהגיד על כך מה שאתם חושבים, לתווך את המציאות מהפרספקטיבה שלכם. למשל, "את כעסת עכשיו שדנה התקרבה אלייך כי אולי חששת שהיא תקח לה את המשחק/תפריע לך/תקלקל אבל היא רק רצתה לראות מה את עושה/לשבת לידך" וכו'. הרעיון הוא בעצם לתווך לה את המציאות במילים על מנת שתבין מה קורה דרך נקודת המבט שלכם, וכן כדי להבהיר לה את הרגשות שלה כאמצעי לביטוי רגשי.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)