בן שנתים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתים וחצי
    חגית כהן
    08/08/2009

בני בן שנתים וחצי הוא ילד מאוד מאוד נבון אך גם מאוד עקשן ומאוד מפונק.הוא רוצה לעשות הכול . לבד ה תשובה לכל שאלה היא לא או לא רוצה.הדבר שמדאיג אותי הוא שהוא כל הזמן נותן פקודות והוראות לכולם .לדוגמא אמא לא תדבר אבל אני נמצאת אתו בחנות ומבקשת גלידה שהוא רוצה אז איך אפשר לא לדבר והוא מתעקש וצועק.כל היום מאז שחוזר לגן אני שומעת אמא כן אבא לא סבא כן סבתא לא וכמובן ההפך. משתנה מרגע לרגע. הוא עושה את זה לאנשים שמאוד אוהב הם נעלבים.אמי אומרת להתעלם אבל אני פוחדת שאגדל ילד חסר גבולות.מה עושים.? הוא גם מאוד רכושני ודוחף בגן לפעמים.יש לציין שיש לי עוד ילד בן תשעה חודשים.הוא מאוד מקנא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתים וחצי

הוספת תגובה

• מאבקי שליטה עם פעוטות

מיכל דביר קורן
    12/08/2009

שלום חגית,
    את מתארת התנהלות מאוד אופיינית לפעוט שמנסה להשיג שליטה על הסביבה שלו, ולמרות שפעוטות נבדלים זה מזה במידה בה הם נאבקים (או זקוקים להיאבק) על מקומם, הרי שמדובר בהתנהגות שכיחה. בניסיונותיו ל"הגדרה עצמית", בנך מנסה להוכיח שהוא חושב אחרת ממך, יש לו דרך אחרת בה הוא רואה את המציאות והוא יהיה זה שיחליט ויכריע. זו בעצם הדרך בה פעוטות מגבשים אישיות שהינה נפרדת מזו של הוריהם ומדובר בהתהליך נורמלי ואף רצוי מאוד.
    אך כמובן, שהתפקיד שלך בשלב הזה הוא להכריע מתי "הרעיונות" והעמדות, הדעות והמחשבות שלו (או הדרישות) יכולים להתקבל, ומתי לא. על מנת שהוא יצלח שלב התפתחותי זה בצורה טובה הוא ממש ל א צריך להיות זה שמחליט בהכל, אלא דווקא לקבל על עצמו את המציאות ובה אימא מחליטה דיי הרבה דברים, אימא קובעת כי אימא זו שיודעת מה נכון, מה רצוי, מה טוב לילדים.
    כדי לאפשר לו כן חופש בחירה והחלטה, נסי למצוא את הרגעים או המקרים בהם את יכולה לתת לו להחליט: במה לשחק ועמי, מה ללבוש או לאכול (מתוך 2-3 אפשרויות) וכדומה, בעוד שלגבי כל היתר את מחליטה (או המבוגרים האחרים שמטפלים בו). יתכן מאוד כי העובדה שמעמדו בבית התערער מאז לידת אחיו הצעיר, מגבירה אצלו את הצורך להשיב לעצמו שליטה ועל כן אתם חווים אותו כתוקפני ותובעני, אבל גם זה חלק מהמציאות אליה יהיה עליו להסתגל.
    החשש שלך לגבי התנהגות חסרת גבולות מוצדק לדעתי, אבל זה לא שצריך להשליט בבית אווירה נוקשה. הסוד הוא כמובן איזון....
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו