הרגלי שינה שגויים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגלי שינה שגויים
    מורן
    09/08/2009

שלום,

בתי בת חודשיים, ישנה טוב בלילה ולא מתעוררת כלל . לאחר שנת הלילה מתעוררת בערך בין השעות 5:30 -6:30, אוכלת ונרדמת שוב עד 9 -10. זאת הסיבה (אני מניחה) שאינה ישנה כלל ביום. נרדמת לנמנומים קצרים מאוד (על הידיים) וברגע שאני מניחה אותה במיטה היא מתעוררת .

אני יודעת שזה טוב מאוד שהיא ישנה בלילה ואני מברכת על כך. אבל במשך היום כל היום היא בוכה וקצרת רוח, נראית עצבנית ומאוד עייפה. מפהקת ורוקעת בידיים וברגליים בעיר מהשעה 13:00 והלאה, (בשעות הבוקר היא רגועה וחייכנית..) ואני מרגישה שאני צריכה להעסיק אותה כל היום בכדי שלא תבכה. היא לא מוכנה לשכב כך סתם במיטה או במזרן, היא משתעממת מהר מאוד. ולכן גם אני מאכילה אותה כל שעתיים בערך במשך היום (אני מניקה) כי כבר אין לי רעיונות.. מדי פעם גם נותנת לה חלב שאוב באמצע היום בכדי לוודא שלא מדובר ברעב.

סליחה על המגילה ואני מקווה שתוכלו לעזור לי

תודה רבה, מורן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי שינה שגויים

הוספת תגובה

• חוסר שקט אצל תינוקות

אודט בוקאי
    24/08/2009

שלום מורן
    היכולת של בתך לישון לילה שלם מגיל חודשיים מרשימה ומעידה על יכולת הסתגלות טובה שלה לעולם וזה מבורך. במהלך היום, החל משעות הצהריים את מתארת חוסר שקט שלה והרדמויות קצרות כשהיא על ידייך או מן הסתם תוך כדי הנקה. החשש הוא שנוצר מעגל שלילי, בו יתכן כי בתך סובלת מגזים, כמו כל תינוק בגילה, וככל שהיא חסרת שקט, כך את מניקה אותה כשאולי היא אינה רעבה כלל, ואז הגזים מתגברים וחוזר חלילה. לכן, מומלץ לנסות בדרכים נוספות להרגיעה ולהרדימה-החל מלהרגיל אותה למוצץ, למגע של חיתול בד קרוב לפנים, החלפת חיתול, יציאה לטיול (אולי כרגע פחות מתאים בגלל החום..) השמעת מוסיקת רקע נעימה וכו'..את מציינת כי בתך אינה נהנית לשכב על מזרון סתם כך וכי היא משתעממת מהר מאוד. יתכן כי תנוחה מכורבלת יותר תעניק לה תחושת בטחון גדולה יותר, כמו שכיבה בטרמפולינה, בסל קל, וכו'..תנוחות אלו מזכירות לתינוק את גבולות הרחם בה שהו במהלך תשעת חודשי ההריון. גם במיטה או בעריסה ניתן לייצר מרחב מתוחם יותר על ידי כריות שונות שמיועדות לכך.
    כמוך אני מניחה כי חלק גדול מהבכי נובע מעייפות רבה ומקושי להירדם, כך שעדיף דווקא כמה שפחות להתאמץ להעסיק אותה, אלא דווקא להניח לה להרגע בתוך אותה סביבה מתוחמת שתייצרי עבורה.
    לסיום, תינוקות בוכים הרבה בראשית חייהם וגם אחרי שנצליח להרגיעם לא נדע לעולם מה באמת הציק להם.. מה שמעודד הוא שלרוב התינוקות סביב גיל ארבעה חודשים מתחילה רגיעה שמיוחסת בדרך כלל לבשלות גדולה יותר של מערכת העיכול..
    עד אז המון סבלנות והמלצה חמה לפנות לטיפת חלב ברגעי משבר-האחיות שם בדרך כלל מנוסות ונותנות עצות טובות!
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו