מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 3.5אורית14/08/2009
שלום רב יש לי ילד בן 3.5 כשהוא כנקבע הסדרי ראייה לאביו בהתחלה הוא לא רצה ללכת אליו הוא היה בוכה בכי הסטרי ולא עוזב אותי אביו ומשפחתו מסתים את בני נגדי כל הזמן הוא לא אוהב את זה ןהיה מקבל מכות עם הוא לא היה אומר משפטים על אימו שהם היו רוצים לשמוע בתקופה האחרונה שאני מכינה אותו לראיה אצל אביו הוא אומר לי בשקט שהוא לא רוצה ללכת אחרי זה הוא נמצא אם עצמו בשקט ואז הוא אומר משפטים כמו רובוט שהוא רוצה ללכת לאבא ואבא טוב וכ"ו
כשהוא אצל אביו הם לא נותנים לי או לילדי לדבר אחד עם השני הוא לא ואהב ללכת אליהם כי לא מבינים אותו ההיגוי שלו עדיין לא טוב הם לא מכירים אותו כולל אביו ,מה אוהב ואיך הוא אוהב שמתיחסים אליו וכ"ו.
אין לי ספק שהם עשו לו שטיפות מוח תקופה רבה ואף היפנוזה כדי שהוא בחיים לא יגיד שאבא שלו היכה אותו בשביל שהוא ידבר שהוא רוצה ללכת לאביו ושהוא מגן עליו ואם הוא שומע מילה לא טובה עליו הוא מיד מתחיל לבכות בכי הסטרי ואומר שאבא שלו טוב (אני נמנעת מלהגיד לידו מילה לא טובה אלה ההפך)
רציתי לדעת איך להתיחס במקרה זה לילד מה אפשר לעשות עם בכלל מה יכולות להיות ההשפעות במקרה זה של שטיפת מוח אשמח לדעת כל חוות דעת בעניין תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובת פעוטות להסדרי ראייה
מיכל דביר קורן17/08/2009שלום אורית,
מהתיאור שלך עולה תמונה מדאיגה ביותר לגבי היחסים של בנך עם אביו, וגם אם בפועל לא מדובר ביחסים שיש בהם אלימות, הרי שנראה לי שאת מאוד חוששת. אני מניחה שקשה מאוד עבורך לשלוח אותו לבית אביו ואל משפחתו ואני מניחה שהמתח הזה משפיע עלייך, ואולי גם על בנך. מאוד קשה להתרגל לחוויה המורכבת של הסדרי ראייה, ולעובדה כי בנוסף לקושי של הפרידה, גם השהות עם הילדים הופכת לנפרדת ואין דרך לדעת מה "באמת" קורה בצד השני.
בגלל חששותייך העמוקים, והעובדה כי פעוטות וילדים צעירים הופכים בקלות רבה להיות 'קורבן' ליחסים הקשים בין ההורים (תופעה הידועה בספרות בתור "תסמונת הניכור ההורי"), אני ממליצה לך מאוד לפנות לשירותי הרווחה ולבקש סיוע בדחיפות. במידה והסדרי הראייה שלכם לא נקבעו דרך פקידת סעד לסדרי דין, תוכלי לפנות אל לשכת הרווחה במקום מגורייך ולבקש ייעוץ בנושא. בלשכות הרווחה מיומנים במתן סיוע במקרה שההורים מתקשים בשיתוף פעולה בכל הקשור לטובת הילדים, ובוודאי במקרים בהם קיים חשד סביר לאלימות.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אל תמליצו לאנשים לפנות לרווחה
מיטל31/08/2009לגוף הרווחה אין כלים לעזור חד משמעית, ולהיפך הם גורעים את המצב.מספיק שהאב ירשים את העו"ס וגירסתו תמצא חן בעיניה וללא תעורר חשד הלך על הילד ועל האמא.
אין לרווחה כלים, יש ניזונים מגירסת האם ומגירסת האב וכשהם לא יודעים למי להאמין הם שולחים המלצות של הסרי ראייה רגילים לבית המשפט.
אני עוברת את זה על בשרי, בני הפעוט בן השנה וחמש ישן אצל אביו 4 פעמים בשבוע לאחר 2 צווי הרחקה מהמשטרה, לאחר אלימות מילולית קשה ופיזית כלפיי וכלפיי בני, לאחר עויינות קשה מצד האם של האב, זוועת עולם שאני לא מאחלת לאף אמא בעולם לעבור וכל זאת בהמלצת הרווחה!!!!
לעולם אל תמליצו לאף אחד לפנות לרווחה!!!
אני היום נלחמת על בני, עוברים עליו סיוטי לילה קשים, התנהגותו משתנה מפגישה לפגישה והוא כועס עליי ואומר כל הזמן:אבא מכה, סבתא מכה...
הרווחה זהו גוף שצריך להשמיד!!!או לפחות לא לתת להם את האופציה להחליט החלטות ברות משקל כבד כ"כ על סמך גירסאות בלבד!!!!
אל תיקחו סיכון שעו"ס תפנה משקל דעתה אליכם, כי אם לא הילדים שלכם יסבלו ואתם כפליים!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אל תמליצו לאנשים לפנות לרווחה
מיטל31/08/2009לגוף הרווחה אין כלים לעזור חד משמעית, ולהיפך הם גורעים את המצב.מספיק שהאב ירשים את העו"ס וגירסתו תמצא חן בעיניה וללא תעורר חשד הלך על הילד ועל האמא.
אין לרווחה כלים, יש ניזונים מגירסת האם ומגירסת האב וכשהם לא יודעים למי להאמין הם שולחים המלצות של הסרי ראייה רגילים לבית המשפט.
אני עוברת את זה על בשרי, בני הפעוט בן השנה וחמש ישן אצל אביו 4 פעמים בשבוע לאחר 2 צווי הרחקה מהמשטרה, לאחר אלימות מילולית קשה ופיזית כלפיי וכלפיי בני, לאחר עויינות קשה מצד האם של האב, זוועת עולם שאני לא מאחלת לאף אמא בעולם לעבור וכל זאת בהמלצת הרווחה!!!!
אני היום נלחמת על בני, עוברים עליו סיוטי לילה קשים, התנהגותו משתנה מפגישה לפגישה והוא כועס עליי ואומר כל הזמן:אבא מכה, סבתא מכה...
הרווחה זהו גוף שצריך להשמיד!!!או לפחות לא לתת להם את האופציה להחליט החלטות ברות משקל כבד כ"כ על סמך גירסאות בלבד!!!!
אל תיקחו סיכון שעו"ס תפנה משקל דעתה אליכם, כי אם לא הילדים שלכם יסבלו ואתם כפליים!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אל תמליצו לאנשים לפנות לרווחה
אל תיקחו סיכון שעו"ס תפנה משקל דעתה אליכם, כי אם לא הילדים שלכם יסבלו ואתם כפליים!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורית-אני כולי תקווה שתקראי
מיטל31/08/2009אם תרצי לשוחח עימי אשמח ביותר!!!
קודם כל אני מתחננת בפנייך אל תפני לרווחה, זה לא שהטעו אותך כאן באתר כמו שהרבה לא מודעים לזוהמה שמתנהלת ברווחה, אז כך שהם לא אשמים.
בתור אחת, שעוברת על בשרה גירושין כואבים עם אבא ומשפחתו שעושים הכל ע"מ למר את חיי וחיי בני ומסיתים אותו, למול נגד עיניי ועם זאת אני פונה לעו"ס והם אומרות לי כל הזמן שהאב מכחיש אז כך שלא רק שאין יכולות לעשות דבר, הן רק הגבירו לי את ימי הסדרי הלינה והראייה בכלל כי יש להם סמכות משפטית, הם הזרוע של בית המשפט ולרוב השופט מקבל את ההחלטה של העו"ס!!!
ראי הוזהרת!!הם מקבלים גם שוחד, וכמי שמכירה את הבעל/אב אשר משחד כל דבר שזז, רואים באופן ברור כי הן החליטו לטובת האב ולא לטובת בני!!!
מגיל שנה וחמש בני עובר סיוטים!
עצה לי אלייך!!!!אם בנך מבקש לא ללכת!!אל תתני לו ללכת, תפני מיד לפסיכולגית פרטית שתאבחן את זה ע"מ למזער את הנזק שבנך עובר!!!ואל תתני לו את הילד!!אם הילד שלך מבקש, מה נותר!!!
הבן שלי לא יודע לדבר עדיין ברור והוא כבר מראה לי סימנים, הבן שלך מדבר!!!אל תתעלמי מזה!
אני מבינה לליבך, ההתלבטות והתסכול, אך תתלבטי פשוט תסמכי על האינטואיציה שלך כאמא ועל דבריו של בנך, זה לא נורמלי שאת לא יכולה לדבר עם בנך כשהוא שם, ותעשי לי טובה ממי, אל תיכנסי לטירוף שלהם, זה מה שהם רוצים!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעורבות לשכת הרווחה
מיכל דביר קורן01/09/2009למיטל שלום,
הצטערתי לקרוא על החוויות הקשות שעברת, והינך עוברת עדיין, עם בנך סביב הפרידה מאביו,
וצר היה לי לשמוע על התרשמותך האישית מהליווי לו זכית בלשכת הרווחה.
לא אחת אנו מרגישים שעלינו להילחם בגופים בירוקרטיים נוקשים ואטומים, והתחושה קשה עוד יותר כאשר כה זקוקים לעזרתם בתקופות משבר. אני רוצה להאמין שהחוויה שלך משקפת מקרה ספציפי, שאינו מעיד על הכלל: קצת כמו להגיע לרופא, עורך דין או חשמלאי לא-מוצלחים במיוחד, כמו בכל תחום מקצועי, לא כל אנשי המקצוע זהים ביכולותיהם המקצועיות או באמפתיה וברגישות שלהם. עדיין, מניסיוני, בלשכות הרווחה עובדים אנשי מקצוע שמתאמצים מאוד לסייע לפונים אליהם והשיקול המרכזי שמנחה אותם הוא לרוב טובת הילדים, מתוך הניסיון "לשמוע" את קולם של אלו שלא יכולים לדבר.
ועדיין, אני מסכימה איתך שעל כל אם להיות קשובה לתחושות הבטן שלה ולהסתמך על ההיכרות שלה עם ילדיה ועם הצרכים שלהם. אחרי הכל, זאת הדרך המרכזית שלנו להבין ילדים.
בתקווה לימים קלים יותר עבורך ועבור בנך,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצר לי לאכזב אותך
מיטל01/09/2009100% מהמקרים בהם את שומעת לאחרונה על טרגיות במשפחה, כגון רציחות למול הילדים של האמא, התעללות בילדים וכו'..מקרה רצח האחרון של הילדה המקסימה בת ה-3 ואם לא די ברוז..כולם טופלו ע"י הרווחה.
כולם , מערים שונות, שטופלו ע"י עו"ס שונים, אמרו שזאת הייתה משפחה נורמטיבית והםלא חשבו שכך יסתיים המקרה.
היום, לצערי הרב, אני מבינה למה זה קורה, הם לא שומעים, מתעלמים לחלוטין מסימני מצוקה חשובים ביותר.קחי לדוגמא את המשפחה בבית שאן , שהאב רצח את האם לנגד עיני הילדים, האם התלוננה על האב 7 פעמים במשטרה, הרווחה המשיכה להמליץ כי האב כשיר לראות ולטפל בילדיו, רפי רשף שאל את העו"ס , אבל לאן רציתם להגיע?7 תלונות במשטרה לא הספיקו לכם?ראו מה קרה, זאת לא פעם ראשונה....העו"ס התחמקה..שאין להם את הכלים.
אם לכם את הכלים ואין לכם נשמה בלב, אז שיפסיקו לעבוד ושיפסיקו לקחת אחריות על חיי אדם!!!!!
אני-היום יודעת, שאני המקרה הבא לכותרות הטלויזיה, את פונה ומרתיעה את בית המשפט את העו"ס שעייפו אותי ויותר מזה גורמות לעוגמת נפש קשה בכך שמבטלות אותי כאמא בפרט וכאדם שחוששת לחייה וחיי בנה, הרווחה זהו גוף שצריך להיסגר.
כל מי שמייצג את הרווחה הוא מבחינתי החלאה שבאדם, אין לו לב, לא נשמה ובטח שלא הגיון!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורית-אני כולי תקווה שתקראי
מיטל01/09/2009אם תרצי לשוחח עימי אשמח ביותר!!!
קודם כל אני מתחננת בפנייך אל תפני לרווחה, זה לא שהטעו אותך כאן באתר כמו שהרבה לא מודעים לזוהמה שמתנהלת ברווחה, אז כך שהם לא אשמים.
בתור אחת, שעוברת על בשרה גירושין כואבים עם אבא ומשפחתו שעושים הכל ע"מ למר את חיי וחיי בני ומסיתים אותו, למול נגד עיניי ועם זאת אני פונה לעו"ס והם אומרות לי כל הזמן שהאב מכחיש אז כך שלא רק שאין יכולות לעשות דבר, הן רק הגבירו לי את ימי הסדרי הלינה והראייה בכלל כי יש להם סמכות משפטית, הם הזרוע של בית המשפט ולרוב השופט מקבל את ההחלטה של העו"ס!!!
ראי הוזהרת!!הם מקבלים גם שוחד, וכמי שמכירה את הבעל/אב אשר משחד כל דבר שזז, רואים באופן ברור כי הן החליטו לטובת האב ולא לטובת בני!!!
מגיל שנה וחמש בני עובר סיוטים!
עצה לי אלייך!!!!אם בנך מבקש לא ללכת!!אל תתני לו ללכת, תפני מיד לפסיכולגית פרטית שתאבחן את זה ע"מ למזער את הנזק שבנך עובר!!!ואל תתני לו את הילד!!אם הילד שלך מבקש, מה נותר!!!
הבן שלי לא יודע לדבר עדיין ברור והוא כבר מראה לי סימנים, הבן שלך מדבר!!!אל תתעלמי מזה!
אני מבינה לליבך, ההתלבטות והתסכול, אך תתלבטי פשוט תסמכי על האינטואיציה שלך כאמא ועל דבריו של בנך, זה לא נורמלי שאת לא יכולה לדבר עם בנך כשהוא שם, ותעשי לי טובה ממי, אל תיכנסי לטירוף שלהם, זה מה שהם רוצים!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשכת הרווחה
אוקסנה06/07/2010שלום. אם עו"ס מקבלת אישור מגן שהורים של ילד בחרדה רבה, לא שולכים ילד לגן בגלל שנוגע רק באוזן או בגלל הרוך ו.... מה עושה עו"ס? הכבנות של הורים לא לבגוע בילד הלה לשמור על בריאותו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)